Jip Vastenburg naar EK Cross Toulon-Hyères

Apeldoorn, 30 november - Jip Vastenburg is door de Nederlandse Atletiekunie geselecteerd voor deelname aan de Europese kampioenschappen in Toulon-Hyères (FR) op 13 december 2015. Ze doet mee in de categorie neo senioren (onder 23 jaar). Ook Andrea Deelstra, woonachtig in Apeldoorn, is voor het EK geselecteerd. Op http://www.hyeres2015.eu/en/index.aspx vind je informatie over het EK Cross.

Lees meer

Hoofdtrainer/-coach voor MiLa-groep gezocht!

Wij zijn op zoek naar een hoofdtrainer/-coach MiLa.
Omschrijving: Door het vertrek van onze hoofdtrainer MiLa, zijn we op zoek naar een enthousiaste trainer voor de MiddenLange Afstandsgroep bij AV’34.
AV’34 kent een rijke middenlange afstandshistorie met coryfeeën als Ester Goossens, Marije Te Raa, Leon Haan, Gert-Jan Liefers en Dennis Licht. Momenteel hebben we een gemengde groep van 25 atleten (van 400m tot marathon+, van 16 tot 60 jaren jong) die 3 dagen in de week gezamenlijk trainen (dinsdag en donderdagavond, en zaterdagochtend). De ambities van de atleten lopen uiteen, van ambitieus en wedstrijdgericht tot meer vrijblijvende vrijetijdsbesteding.
Takenpakket: Naast het trainen van deze atleten middels het opstellen van trainingsprogramma’s, leiden van de loopscholing en begeleiden tijdens de training, maak je als hoofdtrainer MiLa deel uit van de Trainerscommissie met de bijbehorende taken. In de Trainerscommissie overleggen de AV’34 trainers van de verschillende atletiekdisciplines over trainings-technische zaken, trainingsmateriaal en competitieploegen. Specifieke kennis van middenlange afstand is gewenst, maar zeker niet noodzakelijk. Er is namelijk voldoende begeleiding beschikbaar in de vorm van ervaren mentors, en AV’34 biedt de mogelijkheid tot (bij)scholing.
Reactie: Geïnteresseerd? Neem dan contact op met Adriaan Saman, voorzitter van de Trainerscommissie ( TC@av34.nl ).

Lees meer

Indoor Rondbaan Special TeamSotra i.s.m. AV34

Apeldoorn, 20 november - Noteer in je agenda zaterdagmiddag 6 februari 2016, Omnisport Apeldoorn, 6-laans “knallen”. Een logische respons op een veelgehoorde klacht van actieve wedstrijdatleten: een te gering aanbod van indoorwedstrijden waar “rondbaanonderdelen” te lopen zijn. Steeds uitwijken naar het buitenland is ook niet altijd leuk. Daar komt ook nog bij dat voor de senioren de indoorkalender van Dortmund bedroevend is. Reden voor (RTC) TeamSotra, dat ’s winters frequent indoortrainingen in Omnisport doet, het initiatief te nemen voor de organisatie van een indoorwedstrijd op een wel zeer geschikte datum, namelijk een week vóórdat de cyclus van 3 NK weekenden los barst.
In samenwerking met de atletiekunie en de woc van AV34 staat de wedstrijd sinds 20 november jl op de wedstrijdkalender (https://www.atletiek.nl/wedstrijden?id=5180)
De wedstrijd wordt mede ondersteund door AV Cialfo – Epe, Runnersworld Apeldoorn (www.runnersworldapeldoorn.nl ) en Isokin Apeldoorn (www.isokin.nl) .
Ga voor nadere informatie naar de wedstrijdkalender en volg de berichtgeving op de sites www.teamsotra.nl en www.av34.nl en overige social media. Inschrijven vanaf 15 december 2015.
Vragen? Mail naar info@teamsotra.nl

Lees meer

Indoor testwedstrijd Omnisport

nkindoor-meerkamp-2015

Apeldoorn, 18 november - Vrijdag 18 december 2015 is er een testwedstrijd in het Omnisport voor de AB-junioren, Senioren en Masters van 20:00 tot 22:00 uur.

Onderdelen die op het programma staan:
60mh / 60m / 200m / 400m / 800m / Hoog / Kogel / Ver / Polsstok*
*Polsstok: zal een maximum aantal deelnemers hebben (8) en bedoelt voor atleten die weinig tot geen wedstrijden gedaan hebben (richtprestatie tussen 2,00 en 3,00 meter)

Chronoloog zal na inschrijving gemaakt worden en op basis van het aantal inschrijvingen zullen we bepalen of het allemaal haalbaar is. Opgeven voor deze wedstrijd kan via je trainer tot 1-12-2015!

Lees meer

Spelderholtloop 2015

spelderholt4

Beekbergen, 14 november - Zo’n 125 hardlopers hebben zaterdag 14 november aan de Spelderholtloop 2015 meegedaan! Ondanks regen en wind heeft iedereen de finish gehaald en daarmee een bidon en een kop soep gewonnen! De loopafstanden waren 500 m, 2, 5 en 10 km. Deelnemers waren jongeren, oud-studenten en flink wat volwassenen van met name AV Veluwe en AV ‘34.

Via deze weg willen we alle vrijwilligers bedanken voor de organisatie, de hulp en de inzet aan deze loop! Met name de vrijwilligers van Parc Spelderholt Linda en Edith en de Apeldoornse Atletiekvereniging AV ‘34.

Lees meer

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering

11 November 2015

 

het bestuur van AV’34 nodigt u van harte uit aanwezig te zijn bij de

Algemene Ledenvergadering op:

 

Donderdag 26 november 2015

20.30 uur in het Clubhuis van AV’34

 

Voorlopige Agenda

 1. Opening
 2. Verslag van de Algemene Ledenvergadering van 24 maart 2015 *
 3. Begroting 2016/voorstel contributie*
 4. Stand van zaken nieuwe accommodatie AV’34
 5. Voorstel: Pakket van eisen nieuwe accommodatie: atletiekbaan, clubhuis  en terrein AV’34*
 6. Stellingen
 7. Voordracht erelid en lid van verdienste
 8. Rondvraag
 9. Samen napraten met een hapje en een drankje in het

logo_web_sportcafe

* Vanaf 15 november a.s. te verkrijgen in de kantine

Lees meer

Zaterdag geen toegang Parkeerplaats KW III kazerne voor AV ’34

Apeldoorn 5 November :

A.s. zaterdag 7 November is de parkeerplaats bij de Koning Willem III kazerne gereserveerd voor Wielervereniging de Adelaar.
Hierdoor kunnen wij op dat moment geen gebruik maken van deze parkeerplaats aan de Sportlaan.
Dit is de lager gelegen parkeerplaats aan de Sportlaan.

Verzoek is dan ook om hiermee rekening te houden en a.s. zaterdag elders te parkeren.

naamloos

Lees meer

Persoonlijke Records D-junioren verbeterd

Sophia-150

Apeldoorn, 5 november - De trainers van de D-junioren hebben In het zomerseizoen 2015 voor de tweede keer bijgehouden hoeveel persoonlijke records zijn behaald . Per categorie, 1e en 2e jaars, meisjes en jongens, zijn de records opgeteld over 13 wedstrijden.
De besten, vijf meisjes en jongens, zijn door de trainers in het zonnetje gezet en hebben een oorkonde ontvangen.

In dit zomerseizoen behaalden de onderstaande meisjes en jongens de meeste records:

 • Sophia Mulder 24 persoonlijke records meisjes 2e jaars
 • Yassine Bouaziz 25 persoonlijke records jongens 2e jaars
 • Jasper Meijerink 25 persoonlijke records jongens 2e jaars
 • Elle van Kasteren 25 persoonlijke records meisjes 1e jaars
 • Sam Overeem 28 persoonlijke records jongens 1e jaars

Lees hieronder verder

Lees meer

1e competitiecross 2015-2016 in Veenendaal

Veenendaal, 1 november - Gisteren was de aftrap van de crosscompetitie 2015-2016 in Veenendaal. Aan de start stonden 87 pupillen en een recordaantal junioren van AV’34. De weersomstandigheden waren perfect en de het parcours was iets aangepast t.o.v. vorig jaar en werd daardoor nog gevarieerder, zwaarder en mooier. Het deelnemersveld was sterk, maar onze atleten presteerden fantastisch. Dit resulteerde in maar liefst drie keer een “Clean Sweep” bij de pupillen in de categorieën JPB, MPA1 en JPA1. Daarnaast waren er nog 3 overwinningen bij de pupillen en 2 overwinningen bij de junioren. In totaal voor AV’34: 8x winst, 7x 2e plaats en 9x 3e plaats.

Alle uitslagen zijn hier terug te vinden.

Lees meer

Hulp gezocht

help

De Wedstrijd Organisatie Commissie (WOC) is verantwoordelijk voor de organisatie van de diverse wedstrijden die door AV’34 worden georganiseerd. Tevens bieden wij ondersteuning aan wedstrijden zoals de Isokin Loenermarkloop, het NK in/outdoor atletiek, schoolatletiekdagen ect. De WOC bestaat uit een kleine club mensen aangevuld met vrijwilligers die tijdens de wedstrijden werkzaamheden verrichten zoals het gereedmaken van het wedstrijdterrein en jureren. Doordat de groep uit een beperkt aantal mensen bestaat, is het telkens weer een uitdaging om wedstrijden georganiseerd te krijgen. Lees hieronder verder.

Lees meer

Blubberrun met veel slootjes

blubberrun2015

Vorden, 25 oktober - Afgelopen zondag hebben een aantal clubgenoten meegedaan aan de blubberrun in Vorden. Een wedstrijd van 4, 6 of 12km door weilanden, zandakkers, bospaadjes en heel veel slootjes. Deze slootjes werden aan het einde van het parcours ook steeds breder, met steeds meer publiek. Lukte het je niet om over de sloot te springen, dan klonk er hard gejuich en kreeg je een groot applaus! Het weer was werkelijk perfect het leek wel zomer en het was veel meer lol hebben dan een snelle tijd neerzetten. Het snelle team uit Apeldoorn kwam aan de start in strakke sprint-pakjes en slaagde erin om de finish lachend hand in hand te halen.

Lees meer

7 clubrecords pupillen tijdens Recordindoorwedstrijd in Enschede

25 oktober, Enschede - De naam van de wedstrijd is “Recordindoor” en het mocht vandaag voor veel van onze atleten zeker deze naam dragen. Het ene na het andere persoonlijke record werd verbroken. Misschien niet gek als het hier PR’s indoor betreft, want de laatste indoorwedstrijd was natuurlijk alweer een half jaar geleden. Maar als we tot de conclusie komen dat er maar liefst 7 clubrecords bij de pupillen zijn verbroken, mogen we echt wel spreken van een ongelooflijk geslaagde dag! De volgende clubrecords zijn vandaag verbroken:
MPC- Hoogspringen - Daphne van der Lecq – 1.05 meter
MPC – Balwerpen – Lotte van Lohuizen – 13.24 meter
MPB – Hoogspringen - Isa van Puffelen - 1.20 meter
JPB – Kogelstoten – Maikel Potkamp – 6.70 meter
MPA – Kogelstoten – Emma Beekman - 7.72 meter
JPA – Hoogspringen – Melchior Treffers – 1.45 meter
JPA – Kogelstoten – Melchior Treffers – 10.68 meter

Met deze twee clubrecords kon het natuurlijk niet anders dat Melchior ook de wedstrijd won bij de JPA2. Maikel won bij de JPB, Isa werd tweede bij de MPB en Anna van Lohuizen werd derde bij de MPA1.
Bij de junioren werd Jonathan Otten tweede bij het hoogspringen (JD) en Sophia Mulder tweede op de 60 meter horden (MD).

Alle uitslagen zijn terug te vinden op deze link.

Lees meer

Prachtige editie van de Isokin Loenermarkloop

loenermark2015

Loenen, 10 oktober - De Isokin Loenenmarkloop had di jaar bij de 25 km. trail weer dezelfde winnaar als vorig jaar t.w. Gert Jan Liefers (AV ’34). De opkomst was met ruim 50 atleten meer als vorig jaar goed te noemen. Helaas vonden wat bezoekers van de Loenermark het leuk hier en daar wat pijlen weg te halen. Zodat de organisatie op het laatste moment alles nog een x extra moest controleren. Helaas bij de 5,5 km. is dat niet helemaal gelukt.

Eduard Vossebeld uit Holten maakte het volgende verslag van de trail:
Vandaag ben ik op uitnodiging van Evert Jan Hagen, de caféhouder van den Eikenboom in Loenen hier gekomen om deel te nemen aan één van de drie trails. De start van de 25 km. Trail is om 12.30 en we starten onder prima omstandigheden.

Lees meer

51e Athloscross

18 oktober - Gisteren vond in Harderwijk de traditionele opening van het crossseizoen 2015-2016 plaats met de 51e Athloscross. Helaas blijkt de wedstrijd steeds minder in trek, want eerlijk gezegd stonden er voornamelijk lopers van AV Athlos en AV’34 aan de start. Maar de omstandigheden waren dit jaar wel meer als bij een echte cross, want het was op sommige stukken behoorlijk glibberen en glijden.

De jeugdleden van AV’34 stonden in de verschillende categorieën weer veelvuldig op het podium: Ties Velthuis (2e JPC), Lynn Oosterhuis (1e MPC), Iris Lodiers (3e MPC), Maikel Potkamp (1e JPB), Sep de Jong (2e JPB), Isa van Puffelen (2e MPB), Lieske Drost (3e MPB), Tess van Randtwijk (1e MPA), Emma Beekman (3e MPA), Marlijn Bonhof (3e JPA), Jasper van Zaanen (3e JD), Jippe Lasschuijt (1e JC) en Tijmen Bouw (2e JC).

Zie voor alle uitslagen deze link.

Zie voor foto’s van deze wedstrijd deze link.

Lees meer

7e editie Asselse2mijl

(Foto Rob Voss - www.robvoss.nl)

Apeldoorn, 2 oktober - Wim van Beek maakte het volgende verslag : Onder bijna ideale loopomstandigheden werd jl. vrijdag 2 oktober de 7e editie van de Asselse2mijl gelopen. Honderden deelnemers wisten de loop in Apeldoorn aan de Asselsestraat te vinden. De ondernemers wisten er weer een sfeervol gebeuren van te maken.

De organisatie zette de kersverse Olympia ganger op de dames marathon en bewoonster van deze straat Andrea Deelstra in het zonnetje. En zij loste tevens het startschot bij de diverse loopafstanden.

Rob Voss Fotografie maakte de foto’s van de Asselse2mijl

Lees meer