Start jurycursus

Apeldoorn, 19 augustus - Zo aan het eind van de zomervakantie willen we iedereen nog herinneren aan het feit dat er op 3 september weer een jurycursus start. Mocht je nog mee willen doen, dan kun je tot 24 augustus nog inschrijven.

Om wedstrijden mogelijk te maken zijn er juryleden nodig. Het jurykorps bestaat momenteel uit ca 30 actieve leden en graag zouden wij deze aanvullen met 10-15 enthousiaste nieuwe juryleden. Om dit te realiseren organiseren wij in september een nieuwe jurycursus waarvoor wij nog op zoek zijn naar nieuwe cursisten.

Schrijf je in en maak gratis kennis met de spelregels binnen de mooie baanatletiek sport! Het vergroot de kennis en het plezier bij het kijken naar de verschillende onderdelen.

Lees meer

Nieuwe 10-weekse beginnerscursus hardlopen start 19 september.

Apeldoorn 19 Augustus- Op maandag 19 september starten we bij AV ’34 met een nieuwe 10-weekse beginnerscursus hardlopen. In deze cursus is het de bedoeling dat we binnen 10 weken een half uur kunnen aaneengesloten hardlopen. Het doel van deze cursus is om op een plezierige manier kennis te maken met de loopsport waarbij blessurepreventie hoog in het vaandel staat. Dat is dan ook de reden waarom we op de 1e avond van de cursus een inloopspreekuur houden voor lopers met beginnende klachten. Dat zal ongeveer plaatsvinden in het clubhuis van AV ‘34. Verder wordt er afwisselend op en buiten de baan getraind. Het e.e.a. hangt ook af van de samenstelling van de groep. Verder is er veel aandacht voor techniek.

 

Lees meer

Asselse2mijl – editie 2016

(Foto Rob Voss - www.robvoss.nl)

Apeldoorn, 19 augustus - De datum staat alweer vast: 7 oktober 2016! Met het wegvallen van de subsidie staan de organiserende ondernemers voor een nieuwe uitdaging en die zijn zij aangegaan. Natuurlijk gebeurt dit samen met atletiekvereniging AV ’34. Met het zoeken naar sponsors voor de loop is een nieuwe weg ingeslagen.
De asselse2mijl wordt steevast gehouden op de eerste vrijdag van oktober, dit jaar vrijdag 7 oktober. En het is alweer het 8e jaar dat de leukste hardloopwedstrijd in het donker over 2 mijl wordt gehouden.
“Trots stellen we de sponsoren voor de loopwedstrijden voor. Zo is er de BSO Sport Kidsrun. Deze spectaculaire run is voor kinderen tot en met 14 jaar over 1 kilometer en is gratis. Dan is er voor bedrijven de Multicopy Apeldoorn bedrijvenloop. Een team bestaat uit minimaal twee dames en twee heren. De snelste tijden tellen voor de eindclassificatie. En de QaMP asselse0,2mijl rollatorloop: deze is er voor iedereen die een rollator nodig heeft in zijn dagelijkse leven.”

Lees meer

Zeer geslaagde polshoog demonstratie

polshoog-demo-2016

Apeldoorn, 24 juli - Afgelopen zondag 24 juli hebben wij als WOC een spectaculaire showcase polshoogspringen op het Raadhuisplein midden in het centrum van Apeldoorn mede georganiseerd, dat wil zeggen, het initiatief lag bij Eelco Sintnicolaas, die heeft Bureau Touché ingeschakeld en deze kwamen weer terug bij AV’34. Deze samenwerking verliep erg plezierig en dat was zondag ook duidelijk zichtbaar.
5 atleten, t.w. Eelco, Pieter Braun, de jarige Bas Markies, Adriaan Saman en Lauri Hulleman gingen om 12 uur van start, helaas moest Eelco zich vlak voor de wedstrijd afmelden met een tussenribspier blessure, dat was echt jammer maar zo kort voor de spelen in RIO ga je geen risico nemen. Er werd over hoogtes gesprongen van 4 meter tot 5.20 meter!!

Maar… Voordat er gesprongen kon worden stond er een geweldig opbouw team klaar die binnen 2,5 uur een volledige aanloop-stellage-mat- vlaggen ect ect ect hebben neergelegd. Feronia, Paul, Emiel, Kees, Roger, Stefan, Hans, Jeroen, Monique, Ad, Erik en Roel: echt ontzettend bedankt voor jullie hulp op zo’n korte termijn.
Als het aan Eelco ligt gaat dit evenement jaarlijks terugkeren, wat AV’34 betreft geen probleem, man wat een leuke dag was dit!!!

Lauri

Lees meer

Topsport in centrum van Apeldoorn!

pole-vault-meeting-2016

Eelco Sintnicolaas : Zondag 24 juli ga ik polsstokhoogspringen midden in het centrum van Apeldoorn!

“Een unieke locatie”

De polsstokaanloop komt op een unieke locatie te liggen. Namelijk op het Raadhuisplein tussen de terrassen door, met de polsstokmaat direct voor de ingang van het monumentale Raadhuis (1842).

Lees meer

AV’34 junioren nemen 4 zilveren plakken mee naar Apeldoorn

Nout finale 110H klein

Breda, 1 t/m 3 juli - Hidde Egbers schreef het volgende wedstrijd verslag : Op 1,2 en 3 juli stonden 11 atleten van AV’34 te popelen om van start te mogen gaan op de NK junioren bij Sprint in Breda.

A-junioren
Nout Wardenburg scoort 2 zilveren medailles op de onderdelen 400 meter horde en de 110 meter horde. In de series van de 400 meter horde liep Nout naar een tijd van 52,13 seconden. Goed voor een 7de plaats op de allertijden ranglijst en een flink pr. In de finale ging hij als een speer van start waardoor het te zwaar werd op de laatste 50 meter en Nick Smith hem voorbij snelde.
In de series op de 110 meter horde werd door de organisatie een grove fout gemaakt door de laatste horde op de verkeerde plek te zetten waardoor de atleten 1,5 meter verder moesten reiken. Enkel Nout bleef in deze serie ternauwernood op de been, terwijl zijn mede atleten hard ten val kwamen. Er werd besloten dat de serie overgelopen moest worden en een uur later mocht hij weer aan de bak. Na een ontspannen race ging Nout door naar de finale in een tijd van 14.44 sec.
De finale was ontzettend spannend en werd een gevecht met WJK-ganger Rik Taam. Nout liep een geweldige race wat resulteerde in een tijd van 14,15 sec. Goed voor een clubrecord en wederom pr.

Lees meer

Marije deelt mee in goud op 4x100m

ek2016-amsterdam

Amsterdam, 10 juli - Marije van Hunenstijn was afgelopen zaterdag de invalster voor Daphne Schippers tijdens de kwalificatie van de Nederlandse 4x100m ploeg. Ze deed het perfect en zorgde dat het team zich plaatste voor de finale. Op de finale dag was Daphne weer fit genoeg om mee te doen en pakte de 4x100m dames het goud! Tijdens de huldiging was er natuurlijk ook goud voor Marije!

Op zondag 10 juli liep Dennis Licht goed mee op de 5.000m, tot 600m voor de finish kon hij het tempo goed volgen, daarna werd het tempo flink opgevoerd en moest Dennis de kop groep laten gaan. Hij finishte uiteindelijk nog op een twaalfde plek.

13620920_763678473747385_311855706601417343_n

13654238_763676053747627_1881042334394252028_n

Lees meer

Jip start te snel en Eelco mist nog de vorm

ek2016-amsterdam

Amsterdam, 6 en 7 juli - Tijdens de EK Atletiek in Amsterdam kwamen gisteren en vandaag Jip en Eelco in actie. Jip Vastenburg kwam gisteren naar de Olympische baan voor de 10km en werd uiteindelijk achtste, het was een lastige 10km voor Jip waarbij het tempo vanaf de start behoorlijk hoog was. Het is dan kiezen; meegaan of je eigen tempo lopen, en met de harde wind wilde Jip niet alleen lopen dus koos ze voor meegaan. Het pakte voor haar verkeerd uit, maar dat is achteraf makkelijk praten.. Ze heeft in ieder geval geen last meer van d’r blessure en de focus kan nu naar Rio.

Eelco mist na de operatie wedstrijdritme en vorm, het doel van het EK was om dit in ieder geval op te doen. De eerste dag ging matig maar na de omstandigheden toch wel met een tevreden gevoel. De tweede dag begon rampzalig voor Eelco, de 110mh kwam niet uit de verf en hij kwam al struikelend over de finish in 16,24 … weg goede eindklassering. Heel positief was zijn 5,30 op polshoog, het favoriete onderdeel was een mooie morele opsteker. Het wedstrijdritme is opgedaan en nu net als bij Jip gaat nu alles uit de kast voor Rio.

Lees meer

4e Stedenwedstrijd voor Pupillen

Apeldoorn, 3 juli – De 4e Stedenwedstrijd voor Pupillen op onze eigen accommodatie startte gisteren met een fikse onweersklap en regen. Hierdoor moest iedereen even binnen schuilen, maar na het droogmaken van de baan konden we met een vertraging van 30 minuten van start. Helaas moest na een tweede regenbui het hoogspringen worden gestaakt, maar alle onderdelen konden doorgaan en waren uiteindelijk op de geplande tijd klaar. Mede dankzij fantastisch werk van de wedstrijdorganisatie, juryleden, trainers, ouders/verzorgers en natuurlijk de pupillen zelf.

Alle uitslagen zijn terug te vinden op www.atletiek.nu.

 

Lees meer

Tijdschema 4e Stedenwedstrijd Pupillen

Apeldoorn, 28 juni - Aanstaande zaterdag 2 juli is er alweer de vierde stedenwedstrijd voor de pupillen. Deze wordt zaterdag op de atletiekbaan van AV’34 georganiseerd. Van het wedstrijdsecretariaat ontvingen we alvast het : Tijdschema 4e stedenwedstrijd pupillen 2016 Wij wensen alle pupillen, ouders, trainers en vrijwilligers een fijne wedstrijd.

Lees meer

4 atleten AV’34 geselecteerd voor EK in Amsterdam

ek2016-amsterdam

Apeldoorn, 22 juni - 4 Apeldoornse atleten maken hun opwachting op het Europese kampioenschap Atletiek in Amsterdam van 6-10 juli a.s. Door haar goede prestatie op het NK is Marije van Hunenstijn geselecteerd voor het team van de 4×100 m. De vier geselecteerde AV’34 atleten zijn:

  • Marije van Hunenstijn, 4 x 100m
  • Jip Vastenberg, 10.000m
  • Dennis Licht, 5000m
  • Eelco Sintnicolaas, Meerkamp

Lees in het bericht van de Atletiekunie meer over de Nederlandse selectie.

Lees meer

Sportdag Walterbos 28 Juni

Apeldoorn, 21 Juni-Dinsdag 28 juni 2016 is de baan bezet door de leerlingen van het  Walterbosch van 13 tot 16 uur.

Lees meer

Sportdag Veluws College

veluws college

Apeldoorn 20 Juni- woensdag 29 juni 2016 houdt Veluws College Mheenpark hun sportdag van 9.30 tot 15.30 uur op onze accommodatie .

 

Lees meer

NK Atletiek

Amsterdam, 16 – 19 juni - Bij de NK Atletiek hebben de AV’34 atleten al prachtige resultaten behaald! Met nog 1 dag te gaan zag we al de volgende resultaten. Marije van Hunenstijn liep een prachtige clubrecord op de 100m : 11.64 sec. en goed voor de vierde plaats in de finale. Bas Markies werd voor de vierde achtereenvolgende keer Nederlands kampioen meerkamp! Adriaan Saman werd tiende bij deze tienkamp. Op de 5km was Dennis Licht de snelste en pakte dus de gouden medaille. Daan Meyer pakte bij het speerwerpen de bronzen medaille met een afstand van 70.85m.  Uitslagen

Lees meer

Stedenwedstrijd CD junioren

horden-400m

Apeldoorn, 18 juni - Ondanks een paar regenbuien is het wederom een heerlijke atletiekdag geweest. Diverse records zijn gesneuveld en we hebben veel blije gezichten gezien. de uitslagen van de wedstrijd zijn terug te vinden op www.atletiek.nu. De uitslagen van de estafette zijn hierin echter niet terug te vinden. Deze vind je dan ook terug in de bijlage.

We willen iedereen hartelijk danken voor hun tomeloze inzet!

Uitslagen estafette Jongens

Lees meer