AV’34 BBQ op 27 september

AV34-BBQ

Apeldoorn, 14 september - AV’34 viert op 27 september haar 80-jarige jubileum middels een BBQ. Aansluitend op de clubkampioenschappen welke op zaterdag 27 september zullen plaatsvinden is er een patatfeest voor de pupillen en een feestelijke BBQ. In deze Uitnodiging AV’34 BBQ 2014 vind je alle informatie over deze twee smul-activiteiten en hoe je je kan inschrijven.

Lees meer

Onze pupillen voor de 9e keer op rij Stedenkampioen!

Apeldoorn, 13 september – Vandaag was de dag waar onze pupillen en hun trainers het hele seizoen naar toe hebben gewerkt: De dag van de grote finale stedenwedstrijd. In vier voorronde wedstrijden hebben wij ons geplaatst voor deze finale die plaatsvond op onze eigen accommodatie. We hadden ons als de nummer 1 geplaatst, vorig weekend een fantastisch trainingsweekend in Den Haag beleefd, de weersomstandigheden waren formidabel en er was ontzettend veel publiek op de been.

Lees meer

Pech, geluk en succes

vmaster-enschede-2014-3

Enschede, 7 september - Monique Heijns heeft het volgende verslag gemaakt van de finale wedstrijd van de mastercompetitie: Op zondag 7 september 2014 mochten de master dames van AV’34 na pech in de eerste wedstrijd van de competitie en door geluk vanwege het uitvallen van twee ploegen succesvol proberen te zijn in de finale van de competitie. Onderstaand lees je het verslag.

Pech
In de eerste competitiewedstrijd waren drie onderdelen niet bezet en zodoende zijn op die onderdelen geen punten behaald. In de tweede wedstrijd werd de ploeg versterkt door Miriam, Anneke en Jo-An en hebben we zeer goed gepresteerd. Helaas bleek het niet voldoende om de finale te behalen. We waren het er echter over eens dat we in 2015 met volle sterkte terugkomen en dan ons maar direct plaatsen voor de finale. Met het najaar zonder grote wedstrijden in het vooruitzicht werd er al aangepast getraind en ging een groot deel van de ploeg genieten van een vakantie waarin trainen voor een competitiefinale niet aan de orde was. Onze topatlete Tilly zou zelfs een operatie aan haar knie ondergaan.

Lees meer

Tijdschema finale stedenwedstrijd voor pupillen

Apeldoorn, 11 september - Onze WOC is op dit moment druk bezig met de voorbereidingen voor de Grote Finale van de stedenwedstrijden voor pupillen van aankomende zaterdag.  AV’34, Nijmegen Atletiek, Pallas ’67, Hanzesport en AV Wijchen zullen met elkaar de strijd aan gaan. Voor deze wedstrijd staan ongeveer 350 pupillen ingeschreven, dus het belooft een groot feest te gaan worden.

Let op, het tijdschema is aangepast op 11 september, en deze kun je hier downloaden:  Tijdschema finale stedenwedstrijd pupillen 13-09-14

De groepsindeling: Groepsindeling finale stedenwedstrijd pupillen 13-09-14

Lees meer

Ongelooflijk mooi trainingsweekend pupillen in Den Haag

Pupillen Weekend Den Haag

Den Haag, 8 september - Afgelopen weekend hebben 92 pupillen en 21 begeleiders een fantastisch trainingsweekend beleefd in Den Haag. Voor het vierde jaar op rij waren wij te gast bij onze vrienden van Haag Atletiek. Vrijdagmiddag werd er verzameld op de parkeerplaats van AV’34 en vertrokken wij met twee bussen (waaronder de luxe spelersbus van Vitesse) richting Den Haag. Daar aangekomen werd het tentenkamp opgebouwd (bijna 40 tenten!) en zijn we ‘s avonds met z’n allen nog even naar het strand geweest. Op zaterdag is er twee keer getraind (loop- en baantraining) en hebben we ons tussendoor prima vermaakt op het strand en in de zee. Op zaterdagavond ging het dak van het clubhuis eraf tijdens het grote feest. Op zondag werd de Dualmeet du Plage georganiseerd, oftewel een wedstrijd met de pupillen van Haag Atletiek op het strand. Dit was uiteraard een geweldige locatie voor en prachtige wedstrijd. Daarna hebben we nog een duik genomen en zondag aan het begin van de avond waren we weer terug bij AV’34.

Lees meer

Duurloop zondag ochtend

Zondag Ochtend Duurloop

Apeldoorn, 8 september – Elke zondagmorgen schotelt Marinus de Vos ons weer een nieuwe route voor. Op 7 september stond een nostalgische route op het programma dwars door Park Berg en Bos, over de laan de Verliefden, langs de Bosvijver en langs de watervallen.

Ook deze week stonden drie routes van circa 10, 15 en 20 kilometer op het menu. Voor ieder,  gevorderde loper of starter, valt er wat te kiezen. Ook deze week weer veertig enthousiaste lopers die zich na de duurloop lieten vereeuwigen op de natuurbank, vlak bij de ingang van de atletiekbaan.

Ook jij bent welkom op zondagmorgen om 9.30 precies.

Lees meer

C-interland voor Lauri Hulleman

lauri-westfalen-2014-zoom

Westfalen, 6 september - Van Trainer Hidde Egbers ontvingen we het volgende verslag van de C-interland waaraan Lauri mocht meedoen: “Lauri Hulleman mocht op zaterdag 6 september voor het eerst aantreden in het Nederlandse tenue tijdens de C-interland tegen Westfalen. S’ ochtends om 08.30 uur vertrok de bus vanaf Papendal met de Nederlandse equipe richting het Duitse plaatsje Rheine. Lauri mocht uitkomen op het onderdeel hoogspringen.

Lees meer

Informatie over Clubkampioenschappen

Apeldoorn, 7 september - Van het wedstrijdsecretariaat ontvingen we de volgende informatie over de clubkampioenschappen op zaterdag 27 september: Het programma voor de clubkampioenschappen is bekend! Omdat er ieder jaar meer en meer atleten meedoen en het programma dus overvol werd is er gekozen voor een 5 kamp. Het is niet mogelijk om te kiezen voor zowel de 5 werpkamp en een meerkamp (een 5 kamp). Laten we met z’n allen hopen op aangenaam nazomer weer zodat we er weer een topdag van kunnen maken. Meld je zo snel mogelijk aan via je trainer. Informatie Clubkampioenschappen 2014

Lees meer

Leuk interview met Jip Vastenburg

Apeldoorn, 4 september - Jip Vastenburg heeft op het EK in Zürich een knappe prestatie neergezet op de 10km. Jip is net senior en maakte hiermee haar debuut op het EK, ze pakte een mooie vierde plaats. Dit was de reden voor de NOS om Jip hier in Apeldoorn te komen opzoeken en een interview te maken:

Lees meer

AV’34 succesen bij Keistadmeerkamp

keistadmeerkamp

Amersfoort, 30 en 31 augustus - De webredactie ontving van trainer Hidde Egbers ook het volgende verslag van de Keistadmeerkamp: “Op 30 en 31 augustus stond de tiende editie van de keistadmeerkampen te Amersfoort op het programma. Er deden een vijftal meerkampers van AV’34 aan mee. Floris Heil kwam in actie bij de mannen senioren en Ituah Enahoro, Nout Wardenburg, Job van der Stoel en Jeroen van der Plas bij de B-junioren jongens. Als je bij de meerkamp op een van de onderdelen een keistadmeerkamp record neer zou zetten dan kregen de jongens hun inschrijfgeld terug. Het was een weekend waar de atleten te kampen kregen met verschillende weersomstandigheden. We begonnen met veel regen, wind en later weer wat zon.

Lees meer

Nationale C-spelen te Amsterdam

c_spelen_2014_small

Amsterdam, 30 en 31 augustus - Trainer en verslaggever Hidde Egbers maakte het volgende verslag van de C-Spelen: “In het weekend van 30 en 31 augustus waren de Nationale C-spelen te Amsterdam bij AAC. Lauri Hulleman ging naar huis met 3 medailles. Zaterdag begon Lauri met de kwalificaties speerwerpen waarvoor hij 1 worp nodig had. In de finale veroverde hij de zilveren medaille en deed dat met een dik persoonlijk record van 51.01 mtr. Op zondag begon hij met de kwalificatie hoogspringen, dat liep gelijk met de finale van speer. Ook daar verliep de kwalificatie vlekkenloos. In de finale kwam hij tot een hoogte van 1.88 mtr en werd daarmee 2e.

Lees meer

Zaterdag 18 Oktober naar de Teutolauf

Teutolauf

Apeldoorn, 1 september – In navolging van het najaar van 2012 gaan we op zaterdag 18 oktober weer gezamenlijk naar de Teuoburger Waldlauf. We gaan gezamenlijk met de bus richting Lengerich, Duitsland alwaar ieder zijn/haar afstand kan lopen. De Teutolauf biedt voor wandelaars en Nodic Walkers de mogelijkheid om een tocht van 12,5 km te lopen. Deze tocht loopt gedeeltelijk door de mooie bossen van het Teutoburger Wald.

Hardlopers kunnen kiezen uit de volgende afstanden: 6,0 km, 12,2 km of 29,0 km. We vertrekken met de bus om 10:00 uur vanaf de sportlaan bij de achteringang van de atletiekbaan.

Lees meer

Meerkamp voor CD Junioren bij AV’34

Apeldoorn, 24 augustus - Emiel Roobeek heeft het volgende verslag en uitslag opgemaakt van een meerkamp op onze baan: “Zondag 24 augustus is er op de atletiekbaan in het Orderbos voor C en D junioren een meerkamp geweest. Aansluitend op deze meerkamp was er voor alle atleten en vrijwilligers een barbecue georganiseerd. Vanwege de vakantie bleven grote deelnemersaantallen uit, maar desondanks mag er toch van een geslaagde meerkamp gesproken worden. Ook de paar buien die vielen konden geen roet in het eten gooien en menig PR werd dan ook verbroken. Tijdens de barbecue is gelukkig geen spat water meer gevallen en hiermee werd de dag zeer gezellig afgesloten. Namens de organisatie mag ik alle deelnemers, vrijwilligers en supporters nogmaals bedanken voor hun enthousiasme en inzet. En wellicht dat met deze meerkamp een goede traditie is opgestart.” Einduitslagen CD Meerkamp 24 augustus 2014

Lees meer

Help jij mee om de communicatie te verbeteren?

text_balloons

Apeldoorn, 28 augustus - Beste clubleden, AV’34 is op zoek naar een paar enthousiaste leden, die communicatie een warm hart toe dragen. Het is de bedoeling om met een aantal leden een commissie te gaan vormen. Het uiteindelijke doel is om te komen tot een gedegen communicatieplan, die in de praktijk goed uitvoerbaar is. Voordat een dergelijk plan vorm gegeven kan worden is het zaak om eerst goed te brainstormen over wat nou communicatie is. De vraag dus hoe we als atletiekvereniging op een goede en volwaardige manier alles kunnen communiceren wat we willen. Voel je je aangesproken en lijkt het je leuk om hierover mee te denken. Meld je dan aan door een e-mail te sturen naar Arjan Kim. Het is de bedoeling om na de zomer een eerste keer bij elkaar te komen en hierover te gaan brainstormen.

We horen graag van je!

Sportieve groet,
Ad van Hooff & Arjan Kim

Lees meer

EK Atletiek in Zurich met Eelco en Jip

Zurich, 17 augustus – De afgelopen week heeft Nederland kunnen genieten van een fantastisch EK Atletiek. De Nederlandse equipe leverde fantastische prestaties in Zurich met als absolute topper natuurlijk Dafne Schippers, de Nederlandse Usain Bolt, met winst op de 100 en 200 meter. Maar ook AV´34 was vertegenwoordigd op het EK door Eelco Sintnicolaas en Jip Vastenburg. Op dag 1 verbaasde onze 20-jarige clubgenoot Jip alles en iedereen met een fantastische 10.000 meter. Tot 9600 meter liep ze al erg goed mee in de groep, maar met een fantastische laatste ronde liep ze zelfs naar de 4e plaats in een tijd van 32.27.37 min. Deze tijd is eveneens goed voor een nieuw nationaal juniorenrecord.

Op dag 1 en 2 was ook Eelco actief in het goedgevulde stadion in Zurich. Hij bleef met zijn prestaties op de eerste dag dicht in de buurt van zijn beste meerkamp en dat beloofde veel goeds voor de tweede dag. Ook op dag 2 kwam Eelco goed voor de dag, maar werd het hem lastig gemaakt door de weersomstandigheden (vooral rond zijn sterkste onderdeel polsstokhoogspringen). Hij bleef echter prima presteren en deed na 9 onderdelen nog heel goed mee om de medailles. Tijdens het laatste onderdeel, de 1500 meter, heeft hij alles gegeven wat hij nog in zich had, maar het bleek helaas net niet voldoende voor een medaille. Maar met een 4e plaats en een puntentotaal (8478 punten) in de buurt van zijn persoonlijk record (tevens Nederlands record), mag hij zeer tevreden zijn.

Wij als clubgenoten zijn natuurlijk erg trots op deze prestaties van Eelco en Jip (en uiteraard ook alle andere Nederlandse atleten) en hopen dat zij zich zo blijven ontwikkelen, zodat zij op het EK 2016 in Amsterdam weer voor fantastische prestaties kunnen gaan.
Meer informatie over het EK atletiek is uiteraard te vinden op www.atletiekunie.nl, www.european-athletics.org en www.losseveter.nl.

Lees meer