Marathon Rotterdam

KipchogeRotterdam

Rotterdam, 13 april – De beroemdste marathon van Nederland werd gisteren gewonnen door de Keniaanse favoriet Eliud Kipchoge in 2:05:00 precies. Na hem kwamen natuurlijk  weer diverse AV ’34-ers over de streep. Marinus de Vos, Desmond de Lange, Hirut Lammers, Tineke Havekes, Han Reukers en Sonja Jansen mochten allemaal starten en finishen op de Coolsingel. Voor hun tijden zie “lees meer”, behalve voor die van Sonja (probleempje met de tijdsregistratie?). Sonja liep de marathon in ca. 4 uur. De NOS maakte deze reportage.

Lees meer

Winst voor AV ’34-ers bij Ekiden Zwolle

EkidenZwolle2014

Zwolle, 6 april – Bij al weer de 21e Ekiden Zwolle heeft een estafetteteam met de AV ’34-ers Nico Nimeijer, Ard Vlooswijk en ondergetekende, aangevuld met Sander van den Hoogen van Cifla, Jan-Jouke Vos van AV Heerenveen en Rob Detert Oude Weme van AV Veluwe als snelste de marathonafstand volbracht. Hoewel het team tijdens de wedstrijd bijzonder weinig op kop liep, de lokale BB-lopers en junioren van PEC hadden het vaakst de leiding in handen, was de eindtijd van 2:30:20 toch genoeg voor de overwinning. Op de baan van PEC 1910 werd geheel tegen de Zwolse traditie in gestart in de regen, zodat de partytent van de dames van AV Veluwe een zeer welkome verschijning was, maar in de loop van de dag klaarde het gelukkig op. Foto’s van de wedstrijd staan hier, alle uitslagen hier.

Lees meer

No Men Run AV Veluwe

Beekbergen, 13 april – De collega’s van AV Veluwe organiseerden op zondag 13 april de wedstrijd waarbij mannen (als deelnemer) niet welkom zijn: de NoMen Race. De deelname van AV ’34 kant was dit jaar wat beperkt, als AV ’34-ers staan alleen Evelien Steenland (10 km in 54:18) en Veerle Linger (5 km in 38:34) in de uitslagenlijst. De 5 km werd gewonnen door de Desi van Emmerik, op de 10 km was Rachel de Weerd de snelste.

Lees meer

Succesvolle Klusdag

klusdag2014

Apeldoorn, 13 april – Gerrit Pothoven is tevreden over de klusdag van afgelopen zaterdag 12 april: “De klussendag is weer geweest en wij hebben onder een stralend zonnetje een aantal klussen kunnen doen. Ik bedank iedereen die hieraan meegeholpen heeft heel hartelijk. In het bijzonder dank ik Annette Hilgenberg voor de verzorging (lunch en koffie) en de atleten uit de groep van Marcel Kremer, die ‘s morgens “spontaan” door hun trainer werden aangemeld om te helpen tijdens de klussendag. Jongelui bedankt. Ook een woord van dank voor Roger Wardenburg en Eric Westra, die doorgingen met hun werk aan de slingerkooi, toen (bijna) iedereen al weg was. Als wij elk jaar zoveel vrijwilligers hebben, kunnen wij elk jaar een aantal grote klussen doen. Volgend jaar hoop ik op een andere groep baanatleten die de handen uit de mouwen willen steken.”

Lees meer

Spieren voor Spieren City Run

HilversumCityRunMedailles

Hilversum, 6 april – Bij de Spieren voor Spieren City Run door het centrum van Hilversum heeft Dennis Licht laten zien dat hij op de weg terug is na een periode met veel blessureleed. Achter drie Kenianen liep Dennis naar een 4e plek op de 10 km in 30:28. Ook Casper van Leeningen, Ilse Pol en Mark Jansonius liepen in Hilversum de 10 km, Casper en Ilse kwamen samen over de streep in 36:12 en Mark liep zijn eerste 10 km ooit in 37:49. Zie ook de uitslagen op uitslagen.nl. Met de wedstrijd werd meer dan € 30.000,00 opgehaald voor de stichting Spieren voor Spieren.

Lees meer

106 pupillen bij eerste stedenwedstrijd in Nijmegen

Nijmegen, 12 april - Vanochtend vertrokken twee bussen vol met pupillen, trainers en ouders bij AV’34 om via Omnisport naar Nijmegen te reizen voor de eerste stedenwedstrijd van dit seizoen. De start was geweldig met een wedstrijd volgens de bekende wedstrijdstijl en onder perfecte omstandigheden. De baan lag er zeer goed bij, de temperatuur was super en de hele dag volop zon. Rond 10:30 uur starten de 106 pupillen met de gezamenlijke warming-up, waardoor de atletiekbaan in Nijmegen echt groen kleurde! Een fantastisch gezicht en de stemming werd alleen maar beter. En de persoonlijke records konden dan ook niet uitblijven. Als trainers hadden we de handenvol aan de vele groepen die actief waren, maar overal blije gezichten en positieve geluiden over de geleverde prestaties.

De uitslagen zullen z.s.m. worden gepubliceerd op www.nijmegenatletiek.nl. De volgende stedenwedstrijd staat gepland voor zaterdag 17 mei. Inschrijven is nog mogelijk tot en met 3 mei!

Lees meer

Decathlon Crêtes de Spa

CretesDeSpa2014

Spa (B), 29 maart – Twee weken liepen enkele langeafstandslopers van AV ’34 in de Ardennen mee met de Decathlon Crêtes de Spa over maar liefst 55 km. Ruud Kok schreef op Facebook: “Vandaag de Cretes de Spa volbracht. 04:00 uur opstaan, en 05:00 uur gezamenlijk met Chantal Transalpine-run, Marinus de Vos, Dez de Lange en Ben Remmers vertrokken richting Spa. Om 08:15 uur gearriveerd, startnummers opgehaald, verkleed en naar de start. Om precies 09:00 uur klonk het startschot. Marinus de Vos ging er als een haas vandoor, Chantal en ik gingen in een mooi tempo van start en Ben Remmers had zich opgeworpen om Desmond te begeleiden bij zijn eerste echte Trail.”  Voor de uitslagen klik hier, een videoverslag van de wedstrijd (incl. beelden van de beklimming van een skihelling) staat hier.

Lees meer

Eerste Stedenwedstrijd junioren C/D in Wageningen

Wageningen, 5 april – Jeroen van Riel is samen met de junioren C/D naar Wageningen gereisd voor de eerste stedenwedstrijd van dit seizoen. Hij maakt het volgende verslag: “Op zaterdag 5 april werd de 1e Stedenwedstrijd voor de junioren C/D georganiseerd door Pallas ’67 in Wageningen. De regen die was voorspeld door het KNMI bleek een regen aan PR’s te zijn voor de atleten van AV’34. Meer dan 150 PR’s werden er bij elkaar behaald! Een geweldig resultaat!” Uitslagen zijn te bekijken via de site van Pallas.

Lees meer

AV’34 OnTour Leuvenum

avtour-mrt2014-01

Leuvenum, 30 maart – Marcel Hendriks heeft een verslag gemaakt van de “AV OnTour” afgelopen zondag; “Op de eerste zondag van de zomertijd was er  weer een OnTour. Deze keer bij De Zwarte Boer in Leuvenum. Onder een blakend zonnetje liepen 110 sporters uit alle groepen binnen de recreatieve afdeling van AV’34 rondom Leuvenum en Kasteel Staverden. Het was tevens  de doop (met natte voeten)  van onze nieuwe voorzitter Miriam Trommelen.”

Lees meer

Fantastische Trainingspakkenwedstrijd

tpw2014

Apeldoorn, 29 maart - Feronia van Riel van het WOC maakte het volgende verslag van de zonovergoten trainingspakkenwedstrijd : “Dat je er als vereniging  alles aan doet om er een leuke, goede sportieve dag van te maken spreek voor zich, je hebt als organisatie op bijna alles grip, je zorgt voor een baan die er op en top bij ligt, dat er juryleden aanwezig zijn, dat de materialen op tijd op de goede plaats aanwezig zijn, dat de kantine goed bemand en gevuld is, en als dat allemaal goed verloopt heb je er als atleet geen idee van wat daar bij komt kijken, en zo hoort het ook!! Maar waar wij als organisatie totaal geen grip op hebben is het weer, vorig jaar lag er nog sneeuw, was het koud!! Dit jaar kregen we een cadeau van moeder natuur, we hebben 20 C gemeten. Wat een waanzinnig begin van het buitenseizoen.

Lees meer

Indoor wedstrijd Enschede voor junioren

Enschede, 9 maart - Er was nog een nieuwsbericht blijven liggen van begin maart over een indoorwedstrijd in Enschede. Wil la Rivière maakte het volgende verslag van deze indoor wedstrijd; “Zondag 9 maart hebben we met 38 meisjes en jongens C en D-junioren meegedaan aan een indoorwedstrijd bij AC TION in Enschede en met succes. Totaal zijn er zeven 1e plaatsen, vijf 2e plaatsen en zes 3e plaatsen behaald.

 60 meter 1e MD Inge Salzmann, JD Karma van Riel en MC Merel Wevers, 2e werd JC Taco van der Werff
60 meter horden 1e JD Karma van Riel, MD Inge Salzmann en MC Merel Wevers, 2e werden MD Camilla Pieper en MC Danique de Haan en 3e werd MD Talitha van den Berg.
Hoog 1e JD Karma van Riel, 2e MD Kaylee de Boer en 3e werden MD Talitha van den Berg, JD Tijmen Bouw, JD Jasper van Zaanen, MC Renée Bohnsack en JC Rutger de Boer
Kogel 2e JC Taco van der Werff

De meisjes en jongens hebben ook meerdere finaleplaatsen en heel veel persoonlijke records behaald”

De uitslagen van de wedstrijd.

Lees meer

Nieuwe 10-weekse beginnerscursus hardlopen bij AV ’34

BeginnerscursusWimvanBeek

Apeldoorn, 22 maart – Op maandag 14 april starten we bij AV ’34, op de atletiekbaan in het Orderbos, met een nieuwe 10-weekse beginnerscursus hardlopen. In deze cursus is het de bedoeling dat we binnen 10 weken een half uur  aaneengesloten kunnen hardlopen. Het doel van deze cursus is om op een plezierige manier kennis te maken met de loopsport waarbij blessurepreventie  hoog in het vaandel staat. Dat is dan ook de reden waarom we op de 1e avond van de cursus een inloopspreekuur houden voor lopers met beginnende klachten. Dat zal plaatsvinden in het clubhuis van AV ‘34. Verder wordt er afwisselend op en buiten de baan getraind. Het e.e.a. hangt ook af van de samenstelling van de groep. Verder is er veel aandacht voor techniek.

Lees meer

Levensgroot geluk bij een bijna fataal ongeluk

HenkRaveGarderen2013

Apeldoorn, 21 maart – Op zaterdagmorgen 22 februari hield Henk Rave de gemoederen flink bezig toen hij aan het begin van de training onwel werd. Gelukkig gaat het inmiddels een stuk beter met Henk. Henk mailde: “Beste Ruud, Ik heb behoefte onderstaand verhaal te vertellen. Zaterdagmorgen 22 februari jl. was aanvankelijk een zaterdagmorgen zoals sedert jaren. Vertrekken met de loopgroep vanaf de baan, een stukje inlopen en vervolgens rek/ en strekoefeningen uitvoeren. Ik kon toen niet bevroeden dat dit bijna mijn laatste trainingsloop zou zijn.

Tijdens een oefening ben ik in elkaar gezakt waarbij de groep aanvankelijk dacht dat ik een geintje maakte, begrijpelijk natuurlijk. Ik heb niets voelen aankomen. Kordaat optreden van Dianne Boevenbrink en Ben Remmers door onmiddellijk te reanimeren heeft mij het leven gered. Nu ik dit schrijf voel ik de emotie weer sterk opkomen. Ik, maar ook Coby hebben het daarmee regelmatig erg moeilijk mee.”

Lees meer

Aanvangstijd zaterdagtraining loopgroepen & masters verschoven naar 8:30

Wekker

Apeldoorn, 21 maart – Het zomerseizoen komt er aan en dat betekent dat de diverse loopgroepen van AV ’34 op zaterdagmorgen een half uurtje eerder starten met hun training. Ben Remmers laat weten: “A.s. zaterdag beginnen we weer om 8.30. Het is even vroeg maar dan heb je ook wat aan de dag….” In het verleden werd de aanvangstijd meestal gewijzigd na de trainingspakkenwedstrijd (29 maart a.s.), dit jaar gebeurd dit dus twee weken eerder.

Update, 21 maart – Ook Ton Eijkenboom laat weten dat zijn masters morgen vroeg hun bed uit mogen. Ook hun training start vanaf morgen om 8:30.

Lees meer