Trainen voor de 8 van Apeldoorn

midwintermarathon-150

Apeldoorn, 20 oktober - Op dinsdag 3 november a.s. starten wij met de cursus hardlopen van 0 naar 8 km in 3 maanden. Onder leiding van ervaren trainers wordt er op een gezellige en inspirerende manier toegewerkt om tijdens de Midwintermarathon “de Acht van Apeldoorn” uit te lopen. De cursus wordt gegeven op de kunststofbaan van AV’34 in het Sportpark Orderbos. Aanvang 19.30 uur in het clubhuis van AV ‘34. De kosten zijn € 40 per persoon.

De trainingen vinden vanaf 3 november plaats op de volgende dagen:

  • dinsdagavond : van 19:30 t/m 20:30
  • donderdagavond : van 19:30 t/m 20:30
  • zaterdagochtend : vanaf 9:00

Voor verdere vragen en inlichtingen kunt u terecht bij Wim van Beek.

Lees meer

50e Athloscross in Harderwijk

Harderwijk, 18 oktober - Vanmiddag werd in Harderwijk het crossseizoen officieel geopend met de 50e Athloscross. Een groot aantal deelnemers dat aan de start stond was afkomstig uit Apeldoorn. Zeker bij de jeugd was dit het geval en konden de krachten op het crossparcours weer gemeten worden. Bij de pupillen en junioren C/D waren er geen overwinningen vandaag, maar wel een aantal helemaal mooie podiumplaatsen. Maikel Potkamp (JPC) en Tess van Randtwijk (MPA) werden tweede in hun categorie en derde plaatsen waren er voor Lieske Drost (MPC), Mika Naber (JPC), Wout van der Weide (JPB), Estelle Bruins (MPA), Yidne Hulleman (JPA) en Jasper van Zaanen (JD). Daarnaast waren er heel veel top10-prestaties voor onze atleten.

De officiële uitslagen zijn hier te vinden.
Vele foto’s, gemaakt door Mark Jansonius, zijn te vinden op onze fotosite.

Lees meer

Parkeren Sportlaan

Apeldoorn, 15 oktober - Elke zaterdagmorgen staat de Sportlaan (de weg tussen AV’34 en de kazerne) vol met geparkeerde auto’s. Er staan zo veel auto’s dat er aan beide zijden van de weg geparkeerd wordt en daardoor ontstaan gevaarlijke situaties. Er is toestemming van de verantwoordelijke van de kazerne om gebruik te maken van hun nieuw aangelegde parkeerplaats aan de kant van de Sportlaan. Deze parkeerplaats is in principe afgesloten met slagbomen, maar deze staan in het weekeinde omhoog, zodat wij gebruik kunnen maken van deze parkeerplaats. Wij verzoeken iedereen om netjes en ordelijk gebruik te maken van deze parkeerplaats. Mocht iemand schade veroorzaken aan of op de parkeerplaats, laat hij/zij zich dan melden bij mij, via het mailadres atletiekbaanapeldoorn@gmail.com.

Lees meer

Uitje van pupillen naar Julianatoren

Apeldoorn, 15 oktober - Op zaterdag 13 september zijn de pupillen voor de 9e keer op rij stedenkampioen geworden. Om dit nog even goed te vieren zijn 107 pupillen en 12 trainers afgelopen zaterdag een dagje naar de Julianatoren geweest. Het werd een ontzettend gezellige dag, ondanks een fikse bui op het einde van de middag. De pupillen mochten de gehele dag vrij rondlopen door het park en tussendoor zijn we een keer bij elkaar gekomen om lekker een patatje te eten.

Ruim 50 foto’s van deze dag, gemaakt door Mark Jansonius, zijn te vinden op onze fotosite.

Lees meer

Prachtige editie van de Isokin Loenermarkloop

loenermark-finish-2014

Loenen, 11 oktober - Paul Roobeek heeft tijdens de Isokin Loenermarkloop de tijdwaarneming gedaan kwam ook met het volgende verslag : “Statistisch gezien is het weer een fantastische loop geweest. De eerste twee lopers die ik sprak waren enthousiast over het parcours maar vonden het wel onverwacht zwaar. Goed gedaan Wim Derksen en companen! Het was mooi weer om te lopen. De 8 na-fietsers die het parcours moesten schonen van bewegwijzering, bananenschillen en sponzen kwamen besmeurd terug van hun taak door flinke regenbuien aan het einde van de wedstrijd en hadden achteraf hun borrel en hapjes dus meer dan verdiend.

Lees meer

Jaarranglijsten C- en D-junioren bijgewerkt

Apeldoorn, 12 oktober - Wil la Rivière heeft voor de C- en D-junioren de jaarranglijsten bijgewerkt tot en met de clubkampioenschappen. Je kan de jaarranglijsten hier terug vinden. Mocht er iets niet kloppen mail dit dan gerust door aan Wil la Rivière.

Lees meer

Clubkampioenschappen & 80-jarig jubileum

ck_2014

Apeldoorn, 27 september - Onder werkelijk schitterende omstandigheden hebben we zaterdag de clubkampioenschappen afgewerkt, wauw wat een fantastische dag hebben we met z’n allen gehad. Miriam Trommelen mailde ook zeer tevreden het volgende verslag: “Afgelopen zaterdag, 27 september, hebben we met z’n allen een onvergetelijke dag beleefd. Eerst de clubkampioenschappen, met een record aantal deelnemers. En voor de loopgroepen een trail van 5 of 10 Engelse Mijlen. Vervolgens het 80-jubileum met een patatfeest voor onze pupillen. Ingeleid door een geweldige stoelendans. Ter afsluiting een gezellige bbq voor leden en sponsors. Dank aan allen die mee hebben gewerkt aan deze mooie dag. We zijn trots op onze vereniging!”

Lees meer

Zilveren medaille bij NK estafette

NK_estafette_2014_4x100_kl
Amstelveen, 27 september - Terwijl in Apeldoorn de clubkampioenschappen werden gehouden, reisde Hidde Egbers met zijn junioren naar Amstelveen voor het NK estafette. Hidde maakte hiervan het volgende verslag; “Afgelopen zaterdag gingen enkele B-junioren, en een c-junior naar het NK estafette in Amstelveen. Op de 4×100 meter hebben Jurian van Lohuizen, Nout Wardenburg, Lauri Hulleman (c-junior) en Ituah Enahoro de zilveren medaille behaald in een nieuw clubrecord van 43.44 sec. Het oude clubrecord stond op naam van Ramon Kroon, Erwin Kroon, Arnoud Lieffers en Maarten ter Horst (43.84 sec). Dit clubrecord stond sinds 1998. Een knappe prestatie van de heren aangezien het ook nog eens de 5e tijd allertijden is op de nationale ranglijst.

Lees meer

Een 1e plaats voor onze D- en C-junioren in de Stedenfinale in Zevenaar

Apeldoorn, 25 september - Onze D en C-junioren hebben op zaterdag 20 september de finale gehad van de Stedenwedstrijd in Zevenaar bij de Liemers. Zij hebben weer grote successen behaald en daardoor de eerste plaats overall veroverd. Bij alle categorieën werd er een podiumplaats behaald. De meisjes D-junioren 1ejaars werden 3e en de 2e jaars werden1e, de jongens D-junioren 1e en 2ejaars werden 2e. Bij de C-junioren werden er twee 1e plaatsen behaald en twee 2e plaatsen. Helaas werden er door het samenvoegen van de grote en kleine finale op één dag en op één locatie bij de Liemers keuzes gemaakt waardoor sommige atleten een onderdeel niet hebben kunnen doen of hun prestatie van het begin van het seizoen niet konden verbeteren. Hierdoor lopen zij een medaille of zelfs een herinnering mis die zij zeker hebben verdiend.

Lees meer

Nationale CD-meerkamp

lauri-zilver-mk-sept-2014

Tilburg, 20 september - Hidde Egbers is met de CD-junioren naar Tilburg afgereisd voor de Nationale CD-meerkamp. Hij maakte het volgende verslag: “Ieder jaar zijn, laat in september, de nationale meerkampen voor D- en C-junioren. Dit jaar werd het gehouden op de baan van Attila in Tilburg. Bij de C-junioren waren Lauri Hulleman en Merel Wevers van de partij. Bij de jongens c was het een bijzonder spannende strijd. De top drie stond continu maar op een paar punten van elkaar. Lauri keek na de eerste dag tegen een kleine achterstand aan. Op de 100 meter (12.06sec) en het verspringen (6.04 mtr) liet hij wat punten liggen, maar met een pr op kogel (13.28 mtr) kon de strijd echt beginnen. Bij het hoogspringen (1.90 mtr) liep hij flink wat punten in op de concurrentie. Op de tweede dag begonnen de heren met de 100 meter horden(14.69 sec). Daar moest Lauri dicht bij de andere jongens in de buurt blijven om zo min mogelijk punten te verliezen. Dat lukte aardig. Bij het discus werpen pakte hij met een pr (43.15 mtr) weer wat terug.

Lees meer

Aankondiging Isokin Loenermarkloop

Apeldoorn, 20 september – Op zaterdag 11 oktober aanstaande wordt voor de 27e keer de Isokin Loenermarkloop gehouden. De Isokin Loenermarkloop heeft 3 onderdelen: de 25 kilometer trail, de 10 kilometer bosloop en de 5 kilometer bosloop. De 25 kilometer trail gaat door de Loenermark en over de Zilvensche heide, waarbij een groot deel van de route over singletracks gelopen wordt. De eerste 500 meter en de laatste 500 meter wordt gelopen op asfalt, rest van het parcours bestaat uit bospaden, graspaden en stukjes mul zand. Kenmerkend van het parcours is dat het voor geen meter vlak is, zie ook het hoogteprofiel van het parcours (onderaan dit bericht). Onderweg zijn 3 verzorgingsposten, op 5, 13 en 20 kilometer.

Lees meer

Kees Heil loopt marathon van Meerssen

Meerssen, 14 september - Kees Heil heeft op zondag 14 september de marathon van Meerssen gelopen. Ja, dit is een pittige marathon door de prachtige Limburgse heuvels. Hij heeft een mooi verslag van deze marathon en alles eromheen gemaakt : Kees Heil MarathonMeerssen

Lees meer

Afscheidsavond Pupillen A 2e jaars

Apeldoorn, 20 september – Over een week sluiten wij het zomerseizoen af met de clubkampioenschappen en het jubileumfeest. Daarna schuiven alle groepen weer door en dat betekent dat we ook afscheid moeten nemen. De pupillentrainers nemen dan na 5 jaar afscheid van de huidige pupillen A 2e jaars, want zij gaan door naar de junioren. Dit kan natuurlijk niet ongemerkt voorbijgaan en daarom hebben wij gisteravond samen een afscheidsavond gehad. We startten met een lekkere barbecue, daarna een paar spellen en parcours. De avond binnen werd voornamelijk door de pupillen gevuld met fantastische acts, zoals bijv. moppentappen, jongens tegen de meisjes, toneelstukjes en een muziekbingo die vloeiend overging in een spetterende disco. Uiteraard was er ook een spannend nachtspel aan het einde van de avond. We gingen de nacht in met een mooi kampvuur en sommige pupillen bleven zelfs tot 6 uur ‘s ochtends zitten. Zaterdagochtend hebben we, na een korte nacht, samen ontbeten en toen kon de training beginnen!

Alle trainers willen de pupillen en hun ouders/verzorgers bedanken voor de fantastische avond en cadeaus die wij hebben mogen ontvangen. En uiteraard willen wij jullie bedanken voor alle fijne jaren in de pupillengroep. Het was een groot plezier om alles voor jullie te mogen organiseren en samen met jullie te mogen beleven!

Foto’s van de afscheidsavond, gemaakt door Carol Doelwijt, zijn te vinden op zijn picasa-pagina.

Lees meer

Onze pupillen voor de 9e keer op rij Stedenkampioen!

Apeldoorn, 13 september – Vandaag was de dag waar onze pupillen en hun trainers het hele seizoen naar toe hebben gewerkt: De dag van de grote finale stedenwedstrijd. In vier voorronde wedstrijden hebben wij ons geplaatst voor deze finale die plaatsvond op onze eigen accommodatie. We hadden ons als de nummer 1 geplaatst, vorig weekend een fantastisch trainingsweekend in Den Haag beleefd, de weersomstandigheden waren formidabel en er was ontzettend veel publiek op de been.

Lees meer

Pech, geluk en succes

vmaster-enschede-2014-3

Enschede, 7 september - Monique Heijns heeft het volgende verslag gemaakt van de finale wedstrijd van de mastercompetitie: Op zondag 7 september 2014 mochten de master dames van AV’34 na pech in de eerste wedstrijd van de competitie en door geluk vanwege het uitvallen van twee ploegen succesvol proberen te zijn in de finale van de competitie. Onderstaand lees je het verslag.

Pech
In de eerste competitiewedstrijd waren drie onderdelen niet bezet en zodoende zijn op die onderdelen geen punten behaald. In de tweede wedstrijd werd de ploeg versterkt door Miriam, Anneke en Jo-An en hebben we zeer goed gepresteerd. Helaas bleek het niet voldoende om de finale te behalen. We waren het er echter over eens dat we in 2015 met volle sterkte terugkomen en dan ons maar direct plaatsen voor de finale. Met het najaar zonder grote wedstrijden in het vooruitzicht werd er al aangepast getraind en ging een groot deel van de ploeg genieten van een vakantie waarin trainen voor een competitiefinale niet aan de orde was. Onze topatlete Tilly zou zelfs een operatie aan haar knie ondergaan.

Lees meer