De kop is eraf!

dortmund-dec-2014-klein

Dortmund, 14 december - De meerkamp en springtroep van Hidde Egbers zijn zondag 14 december afgereisd naar Dortmund voor een indoor wedstrijd. Atlete Krista IJspeerd maakte het volgende verslag : Na een periode van hard trainen was het dan eindelijk zover: de aftrap van het nieuwe indoor seizoen ter voorbereiding van de NK’s! De meerkamp en sprint groep van Hidde Egbers trapte af in het Duitse Dortmund. Het merendeel van de meerkampers liepen gister de 200, 60 en de 60 meter horden. Voor de sprinters stond de 200 en de 60 meter op het programma.

Lees meer

Advies over trainen met griep, verkoudheid of antibiotica

Apeldoorn, 15 december - Trainer Hidde Egbers maakte de webredactie attent over een interessant artikel op losse veter. In de winter heeft iedereen wel eens last van verkoudheid of een opkomend griepje, maar wat mag je dan allemaal doen? Wel of niet trainen? Lees het in dit artikel : Trainen met griep.

Lees meer

Geslaagde Flitswedstrijd junioren/senioren/masters

omnisportdec2014

Apeldoorn, 12 december - Op vrijdagavond 12 december mochten de junioren, senioren en master de atletiekbaan betreden toen de pupillen hun wedstrijd hadden afgerond. Het was een gezellige en vooral produktieve avond, zo’n eerste indoor wedstrijd is een mooie test om te kijken hoe we voor het “indoor” seizoen staan. De uitslagen zijn door Adriaan Saman opgemaakt en onder lees meer terug te vinden.

Lees meer

Fantastische flitswedstrijd indoor voor pupillen

omnisport-flits-klein-dec2014

Apeldoorn, 12 december - Vanavond hebben precies 100 pupillen deelgenomen aan een flitswedstrijd in het Omnisport. Een speciale oefenwedstrijd alleen voor de pupillen van AV’34. Het was een groot succes, want alle pupillen hebben binnen twee uur tijd een vierkamp of zelfs een vijfkamp afgewerkt. Een daarbij werd menig persoonlijk record verbroken. De wedstrijd liep perfect, mede dankzij de fantastische hulp van in totaal 39 ouders, trainers en stagiaires. Daarnaast was ook de tribune goed gevuld wat zorgde voor een erg leuke sfeer.

Lees meer

Aankondiging Oudejaars / Jan Derksen Memorialloop

Apeldoorn, 12 december - Van Ruud Kok ontvingen we de volgende aankondiging : Op 27 december wordt het loopjaar weer traditioneel afgesloten met de Oudejaars / Jan Derksen Memorialloop. We starten zoals de laatste jaren gebruikelijk is vanaf ” Eetcafe Het Ruifje”  aan de Eerbeekseweg te Loenen.

Lees meer

Montferland Run

montferlandrun2014

‘s-Heerenberg, 7 december - Afgelopen zondag 7 december werd voor de 19de keer de Montferland Run georganiseerd. Deze hardloopwedstrijd heeft een mooi heuvelachtig en snel parcours over 15 of 7,5 km. Voor de kleinste is er natuurlijk ook een kidsrun van 1 km. Gert-Jan Liefers liep overall naar een 14de plaats en was in zijn categorie (35+) de snelste. Rutger Hugen was erg te spreken over het mooie parcours en de gunstige omstandigheden, hij liep naar een mooie eindtijd van 1:01:02. Onder lees meer de uitslagen van de AV’34 deelnemers.

Lees meer

Aankondiging : Kogelslingerwedstrijd 10 januari

Apeldoorn, 9 december - Zaterdag 10 januari 2015 organiseert de WOC weer de midwinter kogelslingerwedstrijd. Dit is een open wedstrijd voor atleten vanaf de B junioren. We hebben een maximum ingesteld van 30 atleten en willen dit gaan indelen in 2 groepen van maximaal 15 atleten. Schrijf dus zo snel mogelijk in want vol is vol!! Groep 1 begint om 12 uur, groep 2 om 14.00 uur. We bieden voor de lunch een lekkere soep aan met broodjes, thee en koffie. De kosten voor deze wedstrijd bedragen 7,50 euro per atleet
Inschrijven kan tot 9 januari via een mail aan : WOC

Lees meer

Beginnerscursus Nordic Walking

Apeldoorn, 9 december - U kunt zich weer aanmelden voor de nieuwe cursus die start op zaterdag 10 januari 2015 , van 9.00 tot 10.15 uur. Deze nieuwe beginnerscursus Nordic Walking gaat van start op de atletiekbaan van AV’34 in het Orderbos.  Een prachtig moment om na de kerststollen en oliebollen de draad weer op te pakken en fit het voorjaar in te gaan! Met anderen en onder professionele begeleiding krijgt u de kans een goede basis te leggen om deze prachtige betaalbare sport onder de knie te krijgen of te houden.

Lees meer

2e competitiecross in Wageningen

Wageningen, 6 december - De ochtend na het heerlijk avond werd ook een heerlijk ochtendje. Het was fris en droog, dus perfect loopweer. En dat bleek zeker voor onze jeugd, want wij waren weer in grote getale aanwezig in het Wageningse bos. En er werd fantastisch gepresteerd. Een voorbeeld? Bij de JPB stonden wij 7x in de top10 en bij de MPB 8x in top10. In totaal werden bij de pupillen 15 top3-plaatsen (van de 24) en bij de junioren 11 top3-plaatsen (van de 18) behaald. Logischerwijs vallen er met zo’n groot deelnemersaantal meer atleten buiten de top3-plaatsen, maar zij mogen niet minder trots zijn op hun prestatie. Iedereen liep de longen uit zijn/haar lijf en kwam helemaal kapot over de streep. Fantastisch gedaan dus allemaal!

De uitslagen van deze wedstrijd vind je hier.
Mocht iemand leuke foto’s hebben gemaakt van de wedstrijden, dan ontvangen wij deze graag via niels19@hotmail.com.

Lees meer

Algemene Ledenvergadering : 5 nieuwe bestuursleden

Apeldoorn, 25 november – Op de drukbezochte Algemene Ledenvergadering van dinsdag 25 november 2014 zijn er vijf nieuwe bestuursleden benoemd. Ze stelde zich op de vergadering voor en vertelde wat over zichzelf en wat voor plannen ze hebben voor AV’34. Miriam gaf een toelichting over het missie en visie plan, en de verschillende commissies die al druk aan het werk zijn. Leo Poen behandelde het financiële overzicht wat is aangepast omdat AV’34 per 2015 eigenaar gaat worden van de atletiekbaan. Onder lees meer een verdere introductie van de nieuwe bestuursleden. Miriam Trommelen, voorzitter van AV’34.

Lees meer

Bezoek Sinterklaas aan AV’34

sinterklaas-2015

29 november, Apeldoorn - Het was best fris vanochtend en mede daardoor toch spannend of Sinterklaas vanochtend wel een bezoek zou brengen aan onze vereniging. Alles was prima voorbereid. Het clubhuis was omgebouwd voor een mooie ontvangst, in de serre stond koffie/thee/chocomel en nog meer lekkers klaar voor alle “oudere” leden.
Om 9:15 uur arriveerden er twee pieten en zij hebben lekker meegetraind met de pupillen C. Maar zij konden helaas ook nog niet met zekerheid zeggen of Sinterklaas nog wel zou komen. Het duurde en duurde en sommigen werden wel erg ongerust, maar uiteindelijk kwam Sinterklaas gelukkig onze atletiekbaan op lopen.

Toen we met z’n allen binnen in het clubhuis waren, bleek dat er heel veel pupillen in het grote boek van Sinterklaas stonden. Zij mochten naar voren komen om even te babbelen en kregen wat pepernoten. Ook is er veel en vooral hard gezongen door alle kinderen en trainers. Uiteindelijk kregen alle pupillen een prachtige bidon cadeau, met daarop het logo van AV’34 en hun eigen naam. Nu kan dus niemand zijn/haar bidon meer kwijtraken tijdens de training of wedstrijd. Super bedankt voor deze cadeaus Sinterklaas en zwarte piet!

Ook wil ik (Niels van Leeningen), namens alle pupillen/Sinterklaas/Pieten/trainers, alle andere leden en ouders bedanken voor het ruimte maken in het clubhuis. Het werd hierdoor een groot festijn voor de pupillen. Ook heel veel dank aan iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan dit feest.

Op onze fotosite vind je nog enkele foto’s van het Sinterklaasfeest vanochtend.

 

Lees meer

Aankondiging Santarun Apeldoorn

Apeldoorn, 29 november - Ook Apeldoorn heeft nu zijn Santa Run. Een unieke kans om als Kerstman hardlopend door de stad te gaan. Onze full member Run2Day Apeldoorn organiseert op zaterdag 20 december de Santarun. De loop start op het Oude Raadhuisplein. Het inschrijfgeld gaat naar een goed doel. De Tjommie foundation zet zich in voor kwetsbare kinderen in Zuid-Afrika. Voor het inschrijfgeld krijg je onder andere je hardloopoutfit, een Kerstmannenpak. Meer informatie en inschrijven gaat via : Santarun Apeldoorn.

Lees meer

Warandeloop 2014

Tilburg, 22/23 november - Gisteren zijn ruim 100 jeugdatleten en 10 trainers van AV’34 met twee bussen naar Tilburg afgereisd voor de Warandeloop. Dit jaar was het geen NK cross meer, maar daarom geen minder mooie wedstrijd. Namens AV’34 een record aantal deelnemers en onze clubkleuren waren dan ook erg duidelijk zichtbaar op het wedstrijdterrein. En er werd fantastisch gepresteerd. Er waren ontzettend veel top20-plaatsen, waarvoor iedereen een leuke prijsje kreeg in de vorm van een rugzak. En we hadden drie atleten op het podium staan: Isa van Puffelen en Maikel Potkamp werden tweede bij de pupillen B en Tess van Randtwijk werd derde bij de pupillen A2.
Dit jaar waren gelukkig ook weer de estafette (4×600 meter) terug en had AV’34 20 teams aan de start staan. Dit leverde ook nog een overwinning op voor de jongens pupillen B (Sep, Julius, Mika en Maikel) en een derde plaats voor de jongens junioren D.
Op de terugweg hebben we nog lekker pannenkoeken gegeten met z’n allen om de dag gezellig af te sluiten.

Vandaag hebben namens AV’34 o.a. Casper van Leeningen, Mark Jansonius en Stijn Jansonius nog deelgenomen aan de Warandeloop in een zeer sterk deelnemersveld. Ook zij leverden prachtige prestaties.

Alle uitslagen zijn hier terug te vinden. Hier kun je tevens een certificaat van jouw prestatie downloaden.

Lees meer

Met AV’34 naar de “Koning van Spanje Trail”

koningvspanjetrail2015

Apeldoorn, 21 november - De webredactie ontving van Ruud Kok de volgende uitnodiging over het meedoen van AV’34 aan de “Koning van Spanje Trail”: Op zondag 3 mei 2015 wordt in het mooie Zuid-Limburgse Gulpen, door MST, de Koning van Spanje trail georganiseerd. Dit is een prachtige trail / hardloopwedstrijd over 10, 19 en/of 36 km. In de trail zitten natuurlijk hoogtemeters doordat het door het limburgse heuvellandschap gaat. Dit maakt de loop heel mooi maar ook wel zwaarder dan een normale wegwedstrijd.

Lees meer

Algemene Ledenvergadering op 25 november 2014

share-logo

Apeldoorn, 2 november - Op dinsdagavond 25 november is er een algemene ledenvergadering voor alle leden van AV’34. We starten met de vergadering om 20:30 en nodigen iedereen van harte uit om hierbij aanwezig te zijn. Eén van de agendapunten is het concept missie-visie-beleidsplan. Een aantal vrijwilligers hebben drie avonden met elkaar hebben gesproken met als eindresultaat dit concept missie-visie-beleidsplan.

Update, 20 november; In de agenda staan nu de namen van de kandidaat bestuursleden : Agenda ALV 25 november 2014

Concept missie-visie-beleidsplan : concept missie en visie AV34

We zien je graag en op dinsdagavond 25 november, Miriam Trommelen, voorzitter AV’34

Lees meer