Ituah naar Afrikaanse jeugd kampioenschappen

Apeldoorn, 2 maart - Trainer Hidde Egbers gaat samen met Ituah naar de Afrikaanse Jeugd kampioenschappen, van Hidde ontvingen we hierover de volgende informatie : “Vanavond om 22u00 vertrekken Ituah en ik richting Ethiopie. Eerst een overstap in Dubai en dan door naar Addis Ababa. Dinsdagmiddag komen we aan. Ituah mag donderdag en vrijdag aan de bak want dan staat de 10-kamp op het programma. Nigeria gaat met een team van 33 atleten, waarvan 18 vrouwen en 15 mannen. Het laatste nieuws kan men via mijn facebookpagina volgen. Daarnaast is er ook een facebookpagina genaamd ‘African Athletics United’ waar het een en ander op staat.”

Lees meer

Keuring Atletiekbaan dinsdag 3 maart

inspectie

Apeldoorn, 26 februari - Van Gerrit Pothoven kregen we het volgende bericht over de atletiekbaan : Dinsdag 3 maart wordt de atletiekbaan en de andere kunststofdelen gekeurd, dit in verband met een toekomstige renovatie van de atletiekbaan. Het is overdag niet mogelijk om op de baan te trainen, ook niet bij de technische onderdelen. De trainingen op dinsdagavond kunnen wel gewoon plaatsvinden op de atletiekbaan. Bij voorbaat dank voor uw medewerking.

Lees meer

(para)medische meeting dinsdag 3 maart 2015 20.30 uur clubhuis AV’34

Apeldoorn 23 februari  Drie weken geleden plaatsten we de eerste oproep om leden, sponsoren en ouders van jeugdleden met een (para)medische achtergrond een keer bij elkaar te brengen. We staan op dit moment op zo’n 15 deelnemers! Alle deelnemers kunnen een of meer onderwerpen aanleveren waarover we korte brainstorms gaan doen. Heb jij ook een (para)medische achtergrond? Studerend hiervoor? Op een andere manier geïnteresseerd in deze avond? Geef je op met een mail aan han.de.regt@business-ballgame.nl of bel 06-41118327 en kom ook naar deze avond.

Tot 3 maart, Han de Regt en Jeanneke Bruning

Lees meer

Lyon 2015 De tijd is lineair en gaat immer vooruit

logo-wmac

Apeldoorn, 16 februari - Van 4 tot en met 16 augustus wordt in Lyon het WK Outdoor voor masters georganiseerd. Martien de Haas en een behoorlijk aantal andere masters gaan deelnemen aan dit WK. Martien maakte alvast de volgende blog: “Het was 15 maart 2011, normaalgesproken een gewone dinsdagavond, maar toen niet. Ik was op weg naar vrienden in Zeeuws Vlaanderen om van daar uit mee te gaan doen aan het EK voor masters in Gent. Door mijn eigen geblaat had ik mezelf klem gezet, zo voelde het op dat moment. Het liefst was ik omgedraaid. Gelukkig, heb ik dat niet gedaan. Het was een geweldige ervaring! Eentje die ik niet had willen missen. Onder de indruk van al die atleten uit andere landen, onder de indruk van het hele gebeuren. Maar verreweg het meeste onder de indruk van het behalen van een halve finaleplaats in de 60m op die vrijdag in maart.

Lees meer

Eelco pakt nationale titel op de meerkamp

nkindoor-meerkamp-2015

Apeldoorn, 14 en 15 februari - Eelco Sintnicolaas heeft vandaag de Nationale titel gepakt bij de indoor meerkamp. Na een wat mindere eerste dag wist hij op de tweede dag de winst te pakken met een punten totaal van 5892 punten. Pieter Braun pakte het zilver op een minimale afstand van Eelco: 55 punten en het brons ging naar Menno Vloon met 5661 punten. Adriaan Saman en Bas Markies hadden een mooi onderling gevecht en eindigde uiteindelijk als zesde en zevende : Adriaan Saman met 5058 en Bas Markies met 4975 punten. Bij de vrouwen won Sophie Klumper met 3937 punten en eindigde Lieke van den Brink (AV’34) met 3345 punten als zesde. Nout Wardenburg eindigde bij de Jongens A op een zesde plaats, Ituah deed buiten mededinging mee en had een vierde plaats gehaald maar werd onderaan de lijst gezet. Lauri Hulleman pakte in een prachtige wedstrijd het GOUD bij de jongens B met een puntentotaal van 4774!

Bij de meisjes A  mocht Melissa de Haan de bronzen medaille ophalen na een gedegen wedstrijd en een mooie overwinning op de afsluitende 800 meter. Zus Danique de Haan haalde bij de meisjes B een negende plaats en Dhanique van de Kruisweg een 12de plaats. Alle uitslagen zijn hier terug te vinden.

Lees meer

AV’34 got talent!

Apeldoorn, 15 februari - Gisterochtend werd er nog hard getraind en daarna herstelt met een kopje koffie/thee in onze kantine. In de middag heeft er echter een metamorfose plaatsgevonden, want ‘s avonds was het één grote feesttent voor onze pupillen:-)

De avond begon met “AV’34 got talent” waarbij de pupillen hun andere talenten (dan op het gebied van atletiek) mochten laten zien. Fantastische acts hebben we gezien! En daarna barstte het grote feest los.

Het was een onwijs gezellige avond! En voor degene die er niet bij waren of als je nog even wilt nagenieten? Zie onderstaande filmpje (waarschijlijk op jouw telefoon niet goed zichtbaar, wel op pc/laptop):

https://www.youtube.com/watch?v=8JNzj_xjdzM

Lees meer

Hardlopers binnen 9 weken klaar voor ‘k LEEF! Run

kleefrun_klein

Apeldoorn , 10 Februari – Dit jaar geen mogelijkheid voor de Alpe d’HuZes. Geen nood want op zaterdag 16 mei 2015 is de ‘k LEEF! Run Paleis Het Loo?

Om iedereen de kans te geven 5 kilometer hard te lopen start op maandag 9 maart AV’34 een beginnerscursus. Met deze sponsorloop draag je bij aan een betere gezondheid voor mensen met kanker en voor jezelf.

Loopervaring is niet nodig. De trainers van AV’34 garanderen dat iedereen na 9 weken de finish van dit unieke loopevenement in het Paleispark Het Loo glorieus gaat halen. De trainers hebben al heel wat groepen klaargestoomd, recent nog voor de 8 kilometer van de Midwintermarathon. Er wordt een rustige opbouw geboden van 2 trainingen per week op de atletiekbaan in het Orderbos. Iedere maandag- en vrijdagavond krijgen de deelnemers van 19.00 uur tot 20.15 uur  loopscholing, conditietraining, rekoefeningen en looptechnieken. Na de kerntraining volgt een cooling down. Alleen op 9 maart start de training op 18.45 uur.  Er is een extra mogelijkheid om op zaterdagochtend om 9.00 uur te trainen.

De cursus wordt afgesloten met deelname aan de ‘K LEEF! Run op zaterdag 16 mei 2015.

De kosten van de cursus bedraagt € 40,– en dat is inclusief inschrijfkosten ’K leefrun Paleis het Loo.

Op de website www.stichtingkleef.nl is alles te vinden over de ‘k LEEF run Paleis het Loo.

Vragen over trainingen:  wimvanbeek@av34.nl

Lees meer

Uitnodiging Nordic Walkingvereniging uit Zutpen

Apeldoorn , 8 Februari – Bert Mentink stuurde ons onderstaand stuk.

 

Dag Nordic Walkers,

 

We hebben een uitnodiging ontvangen van de met ons bevriende Nordic Walkingvereniging uit Zutpen.
12

Lees meer

Midwinter Marathon bij RTV-Apeldoorn

Apeldoorn, 1 februari – RTV-Apeldoorn heeft een prachtige reportage gemaakt van de Midwintermarathon. Verscheidene apeldoorners komen in beeld en voor de camera o.a.: Gert-Jan Liefers, Dennis Licht, Yip Vastenburg, Ilse Pol. Tevens laat deze reportage mooie sfeerbeelden zien van dit evenement.

 

Lees meer

AV ’34 Midwinter Trail

admin-ajax.php

Apeldoorn, 2 februari – De AV ’34 Trailgroep organiseert op zondag 15 februari de alternatieve AV ’34 Winter Trail Marathon!

Omdat we het jammer vinden dat er geen Marathon afstand meer in Apeldoorn is, is er nu dit evenement opgezet.
Deze eerste editie is in de vorm van een try-out om ervaring met deze trail op te doen.

Er zijn 2 afstanden: 34 en 43 km.
De routes voeren door een zeer afwisselend terrein met bospaden, over heuvels, door zand en langs meertjes en slingerende single-tracks.

Het plan is om de routes onder begeleiding in verschillende groepen te lopen.
Er zijn per afstand 2 groepen van ongeveer 9 en 11 km/u.

Meer informatie via de facebook evenement pagina of via Marinus de Vos & Ronald van Ingen

Lees meer

Foto’s Midwinter Marathon (10 mijl en 25 km)

midwinter

Apeldoorn, 1 februari – Bij een frisse start op de Loolaan zijn de duizenden lopers langs mijn cameralens gelopen.
Van de start van de 16 engelse mijlen en de 25 km zijn zowat 500 foto’s gemaakt.

Deze zijn te bekijken op de fotosite.

Veel naplezier!

Lees meer

Finale BVC-circuit in Rhenen

Rhenen, 31 januari – Vanochtend stond alweer de laatste cross van het crosscircuit op het programma voor onze jeugd en enkele senioren. Na de eerste drie wedstrijden stonden onze atleten er erg goed voor en het moest wel heel raar lopen als er niet veel prijzen mee werden genomen naar Apeldoorn. Vanwege de weersomstandigheden is het parcours in de afgelopen week drie keer aangepast, maar het was een waardig crossparcours! En onze atleten stonden erg gretig aan de start.

Na geweldige wedstrijden en het opmaken van de uitslagen bleek dat er inderdaad heel veel prijzen met ons meegingen. Overwinningen in de competitie waren er voor Isa van Puffelen (MPB), Maikel Potkamp (JPB) en Tess van Randtwijk (MPA2). Daarnaast waren er nog vele podiumplaatsen (10 bij de pupillen en veel bij de junioren) en nog veel meer mooie top10-plaatsen!

Alle uitslagen van de vierde cross in Rhenen vind je hier.

Alle klassementen van het gehele crosscircuit vind je hier.

Een filmpje van de pupillen tijdens de cross van vanochtend vind je hier.

Update 4 februari: Foto’s, gemaakt door Gerben Huis in ‘t Veld, zijn te vinden onze fotosite.

Lees meer

Gebruik van het clubhuis

clubhuis-jan-2014

Apeldoorn, 31 januari - Het is mogelijk om voor bepaalde atletiek doeleinden, zoals bijvoorbeeld een trainersoverleg, het clubhuis hiervoor te gebruiken. Dit gebruik moet wel eerste afgestemd worden via twee kleine stappen:

Bij een bevestiging van de mail, is het gebruik van het clubhuis vastgelegd.

Lees meer

Uitslagen midwinter kogelslingerwedstrijd

kogel_slingeren

Apeldoorn, 10 januari - Het heeft even geduurd maar hier zijn ze dan eindelijk de uitslagen van de kogeslingerwedstrijd. Feronia van Riel van het wedstrijdsecretariaat maakte het volgende verslag en de uitslagen op : “Afgelopen zaterdag 10 januari vond de midwinter kogelslingerwedstrijd plaats op het terrein van AV’34, de atleten waren ingedeeld in 2 groepen, een van 8 en een van 9 atleten. Ondanks de enorme regenval was het een gezellige wedstrijd, tevens was er voor een heerlijke lunch gezorgd met soep en broodjes, koffie, thee en sap. Veel lof voor de juryleden, Paul, Frits, Jaap en dhr Jeukens,die geheel vrijwillig (en onverwacht) de wedstrijd tot een goed resultaat hebben gebracht, veel dank hiervoor.”

Lees meer