Melissa de Haan verrast met brons

melissa-nkindoor2017-hoog-brons-klein

Apeldoorn, 11 en 12 februari - Vorige week tijdens de NK meerkamp indoor werd de Haan 5e bij de vrouwen senioren met een persoonlijk puntenrecord. De eerste jaars(neo)senior had het juiste gevoel weer na een jaar afwezigheid door haar studie in Breda aan de KMA. In oktober stopte de Haan met haar studie en stortte zich vol op het trainen. In 4 maanden tijd wist ze niet wat ze kon verwachten en twijfelde ze in januari nog of ze wel mee zou doen aan de NK indoor. Na een aantal indoorwedstrijden in Apeldoorn en Dortmund (DE) was de beslissing genomen.

Het werd uiteindelijk een strijd tussen Broersen, van Haaren en de Haan. van Haaren trok aan het langste eind. Melissa mocht op het podium plaatsnemen naast Nadine Broersen (zilver) en Margriet van Haaren (goud). Alle drie sprongen zij 1.76m. Door het aantal foute sprongen werd de eindstand bepaald.

Lees meer

Markies pakt indoor titel, Wardenburg verrast!

Nout-nkindoor2017-klein

Apeldoorn, 4 en 5 februari - Bas Markies heeft in het weekend van 4 en 5 februari zijn Nederlandse titel op de indoor meerkamp geprolongeerd. Markies wist uiteindelijk 5824 punten te scoren wat goed bleek te zijn voor een top 10 plek op de aller tijdenlijst!! Op de 60m horden (7.95) en het polshoogspringen maakte hij het verschil met zijn naaste concurrent Ingmar Vos. Een fantastische prestatie!
Nout Wardenburg, eerste jaars (neo)senior had geen hoge verwachtingen op een hoge klassering vanwege de grote namen in het deelnemersveld maar dat pakte anders uit. Hij verraste vriend en vijand door een goede meerkamp te draaien en op de afsluitende 1000m het brons binnen te slepen.

Lees meer

Nieuwe 10-weekse beginnerscursus hardlopen start Maandag 6 maart 2017

Apeldoorn, 13 Februari - De Midwinter Marathon van Apeldoorn is net voorbij en bij AV ’34 beginnen ze op maandag 6 maart met een nieuwe 10-weekse beginnerscursus hardlopen.

hardlopen. In deze cursus is het de bedoeling dat we binnen 10 weken een half uur kunnen aaneengesloten hardlopen. Het doel van deze cursus is om op een plezierige manier kennis te maken met de loopsport waarbij blessurepreventie  hoog in het vaandel staat. Dat is dan ook de reden waarom we op de 1e avond van de cursus een inloopspreekuur houden voor lopers met beginnende klachten. Dat zal plaatsvinden in hetclubhuis van AV ‘34.

Lees meer

Geen gebruik parkeerkuil Sportlaan

Apeldoorn, 10 Februari-

Op zondag 12 februari a.s. kan er  geen gebruik worden gemaakt van de parkeerplaats aan de Sportlaan ivm een mountainbiketourtocht van wielervereniging de Adelaar. Gelieve hier rekening mee houden.

Lees meer

Pub Quiz

Apeldoorn, 8 Februari- Met het bericht dat we opstoom zijn met de nieuwe baan heeft Jan Hubers het initiatief genomen om de Pub Quiz te organiseren.

Iedereen is welkom en een team kan bestaan uit 1-5 deelnemers. Per team betaal je € 2,50 (als je meer kwijt wilt mag ook ..;-)).

De vragen zijn tot op het moment van stellen staatsgeheim en worden met de grootste zorg bewaakt. 
pub Quiz
Alle leden van AV ’34 zijn welkom!

Datum : 10 Maart

Lokatie : Clubhuis

Tijd: 20:30

Inschrijven kan via Inschrijven

Lees meer

BVC Circuit Ede

bvc-ede-2017

Ede, 4 februari - Leon Beekman maakte het volgende verslag en prachtige foto’s van de cross in Ede : Na twee weken uitstel, toch eindelijk de derde cross, ditmaal in Ede. Er was weer een groot deelnemersveld, zowel bij de pupillen als bij de junioren. Het parcours lag er goed bij volgens zeggen, en er zijn weer goede prestaties neergezet door iedereen. Ook het weer was goed, droog, en niet te koud. Na de pupillen konden de D junioren van start. De tijden waren misschien niet altijd even goed, maar denk dat de meesten morgen ook de 8 van apeldoorn lopen, en wat krachten hebben gespaard. Al met al weer een goede cross. Op naar de volgende in Rhenen.

Alle uitslagen vind je hier.

Foto’s gemaakt door Leon Beekman

Lees meer

Dennis Licht sportman 2016

IMG_2571

Apeldoorn, 25 januari - Afgelopen woensdag 25 januari heeft in een overvolle Raadszaal van het Stadhuis de sportverkiezingen 2016 plaatsgevonden, ook werd er dit jaar de verkiezing van sporter /sportploeg met een beperking gehouden. Daarnaast zijn er sportpenningen uitgereikt en veel leden van AV’34 kregen een penning omgehangen onder luid gejuich van hun supporters. Als klap op de vuurpijl en onder tromgeroffel van het publiek werd Dennis Licht gekozen als sportman van het jaar 2016.

Lees meer

Geen gebruik parkeerkuil

Apeldoorn 30 Januari : A.s. weekend is de parkeerplaats bij de Koning Willem III kazerne gereserveerd voor de MidwinterMarathon. Hierdoor kunnen wij geen gebruik maken van deze parkeerplaats aan de Sportlaan. Dit is de lager gelegen parkeerplaats aan de Sportlaan. Verzoek is dan ook om hiermee rekening te houden.

Lees meer

Sophia Mulder lid van de STAA

sophia-mulder-staa

Apeldoorn, 26 januari - Sophia Mulder, de jongste in de gelederen van de meerkampgroep en sinds kort lid van de STAA, heeft zich tijdens de nationale indoor kampioenschappen te Apeldoorn voor C-junioren van haar beste kant laten zien. Afgelopen weekend behaalde Sophia een 5e plaats bij het hoogspringen (1.55m) en bij het verspringen veroverde zij een 6e plaats(5.03m). De jonge meerkampster zal aankomend weekend te bewonderen zijn tijdens de NK meerkamp in het Omnisport in Apeldoorn. Daar zal zij bij de meisjes junioren B, een categorie hoger mee doen om ervaring op te doen.

Aankomende weekenden zijn er meerdere AV’34 en STAA-atleten te bewonderen. Dit jaar levert av’34 12 atleten af op de NK meerkamp!!

 • Senioren mannen: Bas Markies, Nout Wardenburg, Adriaan Saman
 • Senioren vrouwen: Melissa de Haan
 • A-junioren jongens: Lars Woudenberg, Mitchell van den Brink
 • A-junioren meisjes: Dhanique van de Kruisweg, Merel Wevers, Renee Bohnsack, Danielle Spek
 • B-junioren meisjes: Danique de Haan, Sophia Mulder

Met dank aan Hidde Egbers voor het aanleveren van dit bericht.

Lees meer

3e cross in Ede afgelast !!

De 3e cross die morgen zou plaatsvinden in Ede is zojuist afgelast. Je hoeft dus niet naar Ede en de inhaaldag wordt later bekend gemaakt.

Iedereen wordt natuurlijk wel in het orderbos verwacht, want de training zal wel doorgaan voor alle groepen.

Lees meer

AV ’34 On Tour – Kroondomeinen – Zondag 15 januari

A.s. zondag 15 janauri is er weer de AV ’34 On Tour door onze mooie Kroondomeinen.
Misschien zelf een witte editie dit jaar.

Het doel is om er een gezellige loop met alle lopers (hardlopers en Nordic Walkers) van AV ’34 van te maken.
Er zijn weer nieuwe routes uitgezet door onze prachtige Kroondomeinen. Na afloop zullen we weer verzamelen en herstellen in in Cafe de Hamer.

De uitgezette routes zijn ongeveer 8, 14, 18, 26 of 34 km.
Start en finish is vanaf de parkeerplaats aan de Wieselseweg.
Behalve de route van 34 km, deze start vanaf Cafe de Hamer.
Let op: de parkeergelegenheid aan de Wieselseweg is beperkt, dus kom zoveel mogelijk samen in de auto of pak de fiets!

Inschrijven graag via het inschrijfformulier:

8 km (start 10:00 uur) – Start bij P-plaats
14 km (start 10:00 uur) – Start bij P-plaats
18 km (start 9:30 uur) – Start bij P-plaats
26 km (start 9:00 uur) – Start bij P-plaats
34 km (start 8:30 uur) – Start bij Café de Hamer

Lees meer

Uitnodiging Nieuwjaarsbijeenkomst

champagne-knal-2015

Apeldoorn, 3 januari - Het bestuur van AV’34 nodigt u uit voor de :

 

NIEUWJAARSBIJEENKOMST
ZATERDAG 7 JANUARI 2017

van 10.00-12.00 uur
In het clubhuis van AV’34

Lees meer

Overlijden Bjorn Klomp

 • Apeldoorn 3 Januari - Woensdag avond kregen we het zeer droevige bericht dat op de zeer jonge leeftijd van slechts 38 jaar Bjorn Klomp aan een hartaanval is overleden. Bjorn, die ongeveer 5 jaar deel uit maakte van de lange afstand loopgroep, was een verdienstelijk loper.  

  Afgelopen maandag, 2e kerstdag, deed hij nog mee aan de Wim van Beek cross in Klarenbeek. Op facebook melde hij nog “met mijn hooligan (mijn moeder) onderweg naar Klarenbeek om om 11.10 de 10 km te lopen bij de Wim van Beek crossloop. Kijken hoe het nu met mijn conditie gesteld is”.  Hij eindigde als 38e in 43.48 en stond met een grote foto in de Stentor van dinsdag 27 december. Hij laat een dochtertje van 2 jaar en zijn vrouw, die in verwachting is van hun 2e kind, en veel  naaste familie achter.

   

  Wij wensen de familie veel kracht en sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

   

  Namens het bestuur van AV’34 en alle leden.

   Bjorn

Lees meer

Testloop Midwinter marathon

midwintermarathon-150

Apeldoorn, 29 December - De Apeldoornse Atletiekvereniging AV ‘34 organiseert in samenwerking met Runnersworld Apeldoorn op zondag 22 januari 2017 de Midwinter Testrun.
Parcours verkennen
Twee weken voor de Midwinter Marathon is er de mogelijkheid om gezamenlijk het parcours te gaan verkennen. De start is vanaf 09.00 uur bij Helicon Opleidingen aan de Loolaan 69 (school open vanaf 08.30 uur). De eerste start is om 09.00 uur met de lopers van de Asselronde in drie verschillende snelheidsgroepen (10km/h 11km/h en 12 km/h), daarna om 09.30 uur de lopers van de Mini-Marathon in vier groepen (8km/h, 9km/h, 10km/h en 11km/h) en de groep lopers van de Acht van Apeldoorn volgt om 10.00 uur in vier groepen ( langzamer dan 8km/h, 8km/h 9km/h en 10km/h). De deelnemers aan de Testrun lopen onder begeleiding van ervaren trainers van AV34./ AV Veluwe. Maximale groepsgrootte 50 personen. Na afloop is er in de kantine van Helicon Opleidingen gratis koffie, thee. Een bijdrage van € 2,- in de pot wordt gevraagd.

Lees meer

Oudejaarsloop in Loenen – vrijdag 30 december

Apeldoorn, 28 December - De gezamenlijke AV ’34 oudejaarsloop “Jan Derksen memorial”, wordt op vrijdag 30 december in de omgeving van Loenen gehouden. Café het Ruifje zal weer gebruikt worden als start- en herstelplaats. Je kunt je nu alvast verheugen op een goede herstelmaaltijd. Het Ruifje is vanaf 8:30 uur geopend om te verzamelen en spullen achter te laten.

De Koffietafel is van 11.30 tot 12.30 uur
De bijdrage per persoon is 3 euro, koffie voor de start is voor eigen rekening.

De routes en de starttijden zijn als volgt:
10 km: 10:45 uur
17 km: 10:00 uur
25 km: 9:20 uur

Adres eetcafé ’t Ruifje:
Eerbeekseweg 62, 7371 CJ Loenen

Aanmelden is niet nodig, wees op tijd en komt met velen!

Lees meer