GOK meerkamp junioren CD

Emmeloord, 13 en 14 mei - Frans Mulder maakt het volgende verslag : Zaterdag en zondag 13 en 14 mei vonden de jaarlijkse Gelders Overijssel Kampioenschappen meerkamp voor junioren CD plaats. Dit keer in Emmeloord, perfect georganiseerd door NOP. Onze atleten lieten zich van hun beste kant zien met vele pr’s en 3 podiumplaatsen.

De junioren D (D1 en D2) en C (C1 en C2 )waren in tegenstelling tot andere jaren samengevoegd. t/m het laatste onderdeel was het spannend en werd er hard gestreden voor de podiumplaatsen.
Bij D junioren deden mee: Emma Beekman (MD2) 5de plaats, Inge Bakker (MD1), Martijn van der Lecq (JD2) 7de plaats, Marijn Atmodimedjo (JD1 ), Kjell Hulleman (JD1 ) en Melchior Treffers (JD2) die na een voor hem spannende 1000m de 3de plaats uit het vuur wist te slepen met het puntentotaal van 3817 (7-kamp)
Bij junioren C kwamen 5 AV 34 atleten in actie met Bente van der Stoel ( MC1), Sophia Mulder (MC2 ) , Jasper van Zaanen ( JC2), Jasper Meijerink (JC2) 6de plaats en Noud van de Mast (JC2). Hier lieten onze atleten zien dat ze sterk zijn in de afsluitende lange afstanden met uiteindelijk een 2de plaats voor Sophia Mulder met het puntentotaal van 4236 (7-kamp) en 3de plaats voor Jasper van Zaanen met punten totaal 5052 (8-kamp).
Gefeliciteerd allemaal met jullie mooie prestaties, en bedankt voor je geweldige inzet.
Alle uitslagen zijn terug te vinden op https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/8176/

Lees meer

2e Stedenwedstrijd Pupillen groot succes

Zevenaar, 13 mei - Voor onze pupillen stond dit weekend de 2e stedenwedstrijd op het progrmama. Plaats van handeling was de atletiekbaan in Zevenaar. Ruim 100 deelnemers vanuit Apeldoorn en een lekker zonnetje ter ondersteuning. Er stonden voor een aantal categorieën onderdelen op het programma die ze heel lang geleden voor het laatst hadden gedaan. Veel persoonlijke records werden er dan ook verwacht, maar het werden er echt ongelooflijk veel. Prachtige prestaties, met zelfs verbeteringen van hoogspringrecords met 15 cm.

Alle uitslagen zijn terug te vinden op https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/12179/.

 

Lees meer

Masters op niveau in Hengelo

Hengelo-7mei

Hengelo, 7 mei - Master trainer Dave Suurs schreef het volgende wedstrijd verslag : Zondag 7 mei stond voor de masters de eerste van twee competitiewedstrijden gepland. In poule 22 reisden we af naar Hengelo om in het altijd prachtige FBK-Stadion onze kunsten te vertonen. Aan de voorbereiding zou het niet liggen, maanden lang is er hard getraind, geploeterd, gesleept en gepomp. Nu was het tijd om de vruchten te oogsten.

Op basis van een voorzichtige prognose zouden beide teams rond de 6000-punten-grens moeten komen, waarmee je gemiddeld genomen landelijk top 12 draait. Dit geeft recht op een finaleplek in september waar de beste 12 teams van Nederland na twee competitiewedstrijden mogen strijden om de titel.

Lees meer

Parkeren tijdens de renovatie.

verboden te parkeren

Apeldoorn, 12 mei - Van de renovatie commissie kregen wij het verzoek jullie te vragen niet meer te parkeren op de parkeerplaats tijdens de renovatie. Door alle materialen die er staan en de grote vrachtwagens die het terrein op moeten is de kans op schade aanwezig.

 
Parkeren kan gewoon op de sportlaan en in het weekend in de parkeerkuil.

Lees meer

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering

Apeldoorn, 9 Mei - Het bestuur van AV’34 nodigt u van harte uit aanwezig te zijn bij de Algemene Ledenvergadering op:

Dinsdag 23 mei 2017, 20.30 uur in het Clubhuis van AV’34

Lees meer

kLEEF Run Kroondomein Het Loo

Logo-kleef

Na succes opnieuw in koninklijk jasje in 2017

Apeldoorn, 5 mei - Dit voorjaar was het een uniek gezicht: honderden hardlopers renden enthousiast door de idyllische natuur van Kroondomein Het Loo. Dezemaand wordt de loop op veler verzoek opnieuw georganiseerd in deze prachtige setting – met uiteraard een belangrijk doel in het achterhoofd: stichting ‘kLeef.

Organisator Wim van Beek en zijn team kruipen opnieuw achter de tekentafel met de Koninklijke Houtvesterij. De route is nog even een verrassing, maar is gegarandeerd het wachten waard In de 2017 editie komen de vertrouwde afstanden van 1, 5 en 10 kilometer terug. Paar nieuwtjes: naast kinderen kunnen nu ook volwassenen zich inschrijven voor de kortste afstand. Dit speciaal voor de niet-geoefende of beperkte lopers die wél graag mee willen doen. Daarnaast heeft de 5 kilometer ook een extra start, namelijk voor nordic walking en wandelaars. Nieuw is dit jaar de 8 km loop in het kader van Canada 150 waarvoor vele evenementen worden georganiseerd door het Apeldoorn –Burlington Comité. Ten slotte lopen jongens en meisjes én mannen en vrouwen ditmaal gescheiden: zo hoopt de organisatie zo veel mogelijk mensen de ruimte te geven om prettig te lopen en genieten.

Lees meer

Zaterdag 6 Mei geen Klusdag

Apeldoorn 5 Mei-I.v.m. de vorderingen van de aannemer is er besloten de klusdag voor aanstaande zaterdag niet door te laten gaan !!download

Lees meer

1e stedenwedstrijd CD junioren

Apeldoorn, 25 april – Van leon Beekman ontvingen wij onderstaand verslag van de 1e stedenwedstrijd van de CD Junioren: Afgelopen zaterdag was de aftrap van het “outdoorseizoen” in Winterswijk voor de CD junioren. Op de weg erheen hadden we geen goede hoop dat het een droge wedstrijd zou gaan worden. Gelukkig is dit achteraf niet waar gebleken, en hebben we op de kille wind na prachtig weer gehad. De harde wind bleek ook af en toe een spelbreker te zijn, vooral met speerwerpen. qua resultaten waren er weer wat mensen “bij de top drie” geëindigd.

  • jjc1 : Yidne Hulleman 3e plek
  • jjc2 : Jasper Meijerink 1e plek, Yassine Bouaziz 2e plek, Jasper van Zaanen 3e plek
  • mjc1: Benthe van der Stoel 2e plek
  • mjc2: Sofie Riezebos 3e plek
  • jjd1: Merlijn Bonhof 2e plek, Wout van der Weide 3e plek
  • jjd2: Melchior Treffers 2e plek
  • mjd1:respectievelijk 4e, 5e en 6e plek
  • mjd2: Emma Beekman 2e plek

De eerste punten zijn dus weer mooi verdeeld, en hopelijk is dit een voorbode voor de rest van de stedenwedstrijden. Tot de volgende wedstrijd (gelukkig een stuk dichterbij in Deventer) :-) Leon Beekman.

Foto’s gemaakt door Leon Beekman.

Lees meer

Renovatie baan gestart

Apeldoorn, 24 april - De renovatie van onze atletiekbaan is vandaag officieel gestart! De aannemer verwijderde met grote belangstelling een stuk van onze oude baan. De vorderingen van de renovatie kunnen live worden gevolgd op de webcam. Foto gemaakt door Eelco Sintnicolaas (via twitter):

C-KpszVWAAECN5J.jpg-large

 

Lees meer

Goede eerste klussendag, oproep voor hulp 2de klusdag

werkinuitvoering

Apeldoorn, 22 april - Afgelopen zaterdag 22 april tijdens de 1e Klussendag in verband met de komende renovatie is er door een grote groep vrijwilligers heel veel werk verzet. Zo’n 40 tot 50 personen hebben alle stenen en tegels op en rond de atletiekbaan verwijderd, gesorteerd en opgestapeld. Vanaf 9 uur tot aan het eind van de middag. Menigeen zal vandaag spierpijn hebben. Wij willen iedereen die gisteren geholpen heeft hartelijk danken. Ook de mensen die voor de koffie, lunch etc. gezorgd hebben. Wij hopen dat er volgende week zaterdag (29 april) weer zoveel vrijwilligers zijn om ons te helpen. Het levert een mooi bedrag op en het is goed voor de saamhorigheid binnen de club.

Tot volgende week zaterdag.

Renovatie commissie.

Lees meer

Huldiging Tilly Jacobs

Tilly-april-2017-klein

Apeldoorn, 15 april - Tilly Jacobs werd vandaag gehuldigd door haar mede-masters van AV’34 vanwege haar fantastische prestaties tijdens de Wereldkampioenschappen Indoor in Daegu Zuid Korea. Nederlandse records werden verbroken en ze behaalde zilver in haar categorie w60 met verspringen 4.29 m, brons op de 60 m en een vierde plaats op de 200 meter. Tilly behoort dus duidelijk tot de wereldtop en we zijn heel blij met haar in onze mastergroep!

Lees meer

Renovatie baan start op maandag 24 april

werkinuitvoering

Apeldoorn, 14 april - Op 24 april as wordt begonnen met de renovatie van onze atletiekbaan. Dit betekent dat vanaf die dag er geen gebruik meer gemaakt kan worden van de accommodatie van AV’34. Dit geldt zowel voor de rondbaan, als het middenterrein en het omliggende gras. De kleedkamers, krachthonk en kantine zijn nog wel open en bereikbaar tijdens de trainingsuren. Wij hopen de renovatie in september van dit jaar afgerond te hebben.

Lees meer

1e Stedenwedstrijd Pupillen

Apeldoorn, 9 april - Gisteren hebben onze pupillen meegedaan met de eerste stedenwedstrijd in Nijmegen. De wedstrijd was erg gezellig met heel veel Apeldoornse pupillen, vele trainers en ouders. Voor sommigen stonden er nieuwe onderdelen op het programma of wat het al lange tijd geleden dat zij een onderdeel hadden gedaan. Het regende daarom PR’s.

Voor alle uitslagen klik je hier.
Een aantal foto’s van de pupillen C/D, gemaakt door trainer Oxo, vind je op onze fotosite.

Lees meer

Leden stemmen in met renovatie atletiekbaan

Apeldoorn, 8 April-Leden Stemmen in.

IMGP8359

 

 

5 April was er een Speciale Algemene Ledenvergadering over de plannen voor de nieuwbouw van de baan.

 

Marsja Parlevliet, Senior Archeoloog van de gemeente Apeldoorn gaf  uitleg over de ijzerslakkenhoop in het Orderbos. Verspreid over de Veluwe zijn in de Middeleeuwen schansen gebouwd, verdedigingsplekken, op de Veluwe gaf dat stuwwallen, het ijzer (klapperstenen) zijn door die stuwwallen hier op de Veluwe omhoog gekomen. IJzererts en houtskool doe je samen in een ijzeroven. De oven gaat kapot en onderin bevind zich ijzerslak en dit zijn archeologisch de mooiste vondsten. 650.000 kilo IJzerslak ligt er naast onze baan. Er zijn in het verleden ook sporen gevonden van een een nederzetting over een veel groter gebied dan alleen de atletiekbaan en meer dan de helft van de baan is hierdoor uitgeroepen tot archeologisch monument en word als heel uniek monument aangemerkt.

ijzerslak ijzerslak

 

Op ons terrein word verwacht dat archeologische materialen te vinden zijn op 40 cm diepte. Voor de aanleg van de nieuwe baan moeten we 60 cm diep de grond in dit zou betekenen dat archeologisch onderzoek nodig is. Dit zou de voortgang het hele proces vertragen waardoor ervoor gekozen is om het terrein 20 cm op te hogen.

 

Lees meer

Laatste afbeelding van het ontwerp van de baan.

Apeldoorn, 5 Maart-Dit is de laatste tekening gemaakt van de nieuwe baan. Kom vanavond naar de Speciale Algemene Leden Vergadering voor meer info!

Naamloos

Lees meer