Lauri Hulleman naar het Europees Jeugd Olympisch Festival (EJOF)

EYOF-2015

Apeldoorn, 4 juli - Trainer Hidde Egbers mailde het volgende bericht: Deze week heeft de atletiekunie atleten voorgedragen aan het NOC*NSF voor deelname aan het EJOF, dat vanaf zaterdag 25 juli tot en met zaterdag 1 augustus 2015 in Tbilisi, Georgie gehouden wordt. De voordracht is volledig overgenomen door NOC*NSF.

Op woensdag 15 juli 2015 wordt een feestelijke ploegoverdracht gehouden op Papendal waarna het team onder leiding staat van Chef de Mission Pieter van den Hoogenband namens NOC*NSF.

Het EJOF is een sportevenement voor jonge Europese sporters in de leeftijd tot en met 18 jaar, dat om de twee jaar wordt gehouden. In de atletiek mogen alleen B-junioren eerste jaars mee doen. Tijdens het EJOF maken de deelnemers kennis met alle tradities van de Olympische Spelen. In Tbilisi doen naar verwachting zo’n 3800 jongen toppers uit 50 Europese landen mee. Daar strijden ze in negen verschillende takken van sport om de medailles: atletiek, basketbal, handbal, judo, tennis, turnen, volleybal, wielrennen en zwemmen.

Lees meer

Veel mooie wedstrijden van de C/D-junioren

Apeldoorn, 4 juli - Trainster Wil la Rivière maakt een paar keer jaar de jaarranglijsten van de C/D-junioren, zo ook deze keer met een verslag van een aantal wedstrijden van de afgelopen periode: Van 23 mei t/m 27 juni werden zes wedstrijden op rij door de C/D-junioren verwerkt op de zaterdagen en één zondag.

Op 30 mei en 20 juni werden de laatste twee van de drie competitiewedstrijden gehouden. Hier ging het erom je als ploeg te plaatsen bij de beste twaalf ploegen van zo’n tweehonderd ploegen uit heel Nederland die in april zijn gestart. Het is ploeg één van de jongens D-junioren gelukt om zich als negende ploeg te plaatsen. Dit is wel een felicitatie waard. De finale wordt op zaterdag 12 september gehouden in Breda bij AV Sprint. De meisjes D-junioren behaalden de zeventiende plaats. Op zich ook een heel mooi resultaat aangezien ook hier zo’n tweehonderd ploegen deelnamen.

Lees meer

Maureen en Bas naar Europacup Meerkamp

Aubagne2015

Apeldoorn, 2 juli - Op zaterdag 4 en zondag 5 juli wordt in Aubagne in Zuid-Frankrijk de Europacup Meerkamp Super League gehouden. Oranje treedt aan met het volgende Team:
Mannen
Bas Markies AV ’34 Apeldoorn
Pim Jehee AAV ’36 Alphen aan den Rijn
Steven Nuytinck AAV ’36 Alphen aan den Rijn
Rody de Wolff AV Horror Sneek
Vrouwen
Myrte Goor AV Sprint Breda
Amanda Spiljard Unitas Sittard
Sophie Klumper Phanos Amsterdam
Maureen Rots AV ’34 Apeldoorn

Alle informatie over de Europacup tref je aan op de website van de organisatie. AV’34 wenst Maureen, Bas en de rest van de meerkamp ploeg succes toe!

Lees meer

Succes bij NK Junioren

STAA

Breda, 26 t/m 28 juni - Aad Brinkman en Hidde Egbers maakte het volgende verslag van de NK Junioren : Afgelopen weekend (vrijdag t/m zondag) werd bij AV Sprint in Breda het NK junioren gehouden. Bijna 1000 Nederlandse topatleten in de leeftijd van 14 tot 19 jaar streden op 26, 27 en 28 juni tijdens dit Nederlandse Kampioenschappen Atletiek voor Junioren om de Nederlandse titels. Ook AV’34 met daarin meerdere STAA atleten stuurde een sterke afvaardiging. Melissa de Haan nam een gouden medaille mee naar huis.

Op vrijdag liet Lauri Hulleman opnieuw zien in zijn leeftijd tot de absolute Nederlandse top te behoren. Met een sprong van 6m61 (EYOF-limiet) pakt hij het zilver achter Rafael Raap (6,71m). AV’34 atlete Danique van de Kruisweg sprong met 5m11 naar plek 12. Nout Wardenburg starte op de 400m horde en ging vol voor de EJK-limiet. Helaas kwam hij bij horde drie ten val en kon de blik richting zondag.

Lees meer

3de Stedenwedstrijd CD junioren

Apeldoorn, 27 juni - Feronia van Riel van het WOC maakte het volgende verslag + uitslagen van de estafette : Afgelopen zaterdag 27 juni vond op onze baan de 3e stedenwedstrijd plaats voor de CD junioren. Wat een dag was dat zeg!! Vlak voordat de atleten arriveerden begon het te regenen, niet gewoon een bui, nee… een stevige plensbui!!! Baan nat, gras nat, alles nat. Gelukkig was het van korte duur en konden we droog aan de wedstrijd beginnen. Op het secretariaat heerste even wat spanning, voor het eerst met een nieuw systeem werken, afmeldingen, nainschrijvingen, wel/geen nieuwe jurylijsten, nieuwe startnummers ect ect ect. Maar het is gelukt, en hoe!! Binnen een half uur na afloop van het onderdeel moet de uitslag online staan, dat bleek geen enkel probleem, de juryleden kwamen de lijsten keurig optijd brengen en binnen enkele minuten was de uitslag verwerkt zodat de atleet zijn prestatie per ommegaande terug kon zoeken. Voor diegene die het nog niet had meegekregen, alle uitslagen zijn dus te vinden op www.atletiek.nu

Lees meer

Mannen Masters in Finale

DCIM101GOPRO

Den Helder, 21 juni - Afgelopen zondag 21 juni, ja ja op vaderdag, zijn de vrouwen en mannen-masters afgereisd naar SV Noordkop in Den Helder voor de tweede competitiewedstrijd. Ton Eikenboom maakte het volgende verslag van deze wedstrijd: Door een tweede goede wedstrijd in Den Helder zijn de Mannen Masters in de finale gekomen. Van een 12e plaats in de 1e wedstrijd naar een 8e plaats in de 2e wedstrijd, de verschillen zijn klein. En dat van de 48 clubs die meedoen.
De Vrouwen doen hetzelfde als vorig jaar en staan op de 14e plaats, vorig jaar vielen er 2 ploegen uit, wie weet gebeurt dat weer en dan zitten we zowel bij de Heren als de Dames in de finale. Zowel het Vrouwen team als het Mannen team kunnen we in de finale sterker op stellen en wie weet gebeuren er nog leuke dingen.

Lees meer

De Masters gaan naar het WK!

masters naar het wk

Apeldoorn, 25 juni - De masters gaan naar het WK, Monique Heijns legt uit wat dit allemaal los maakt bij de “master”-groep : Van 4 tot en met 16 augustus worden de World Master Atlethics Championships gehouden in Lyon. Dit jaar doen 8042 atleten van over de hele wereld mee. Nederland is met een record aantal van 155 deelnemers vertegenwoordigd in Lyon, waarvan 7 atleten afkomstig van AV’34.
Wat zijn Masters?
Masters zijn atleten van 35 jaar en ouder. Voorheen werden zij Veteranen genoemd. De masters worden onderverdeeld in leeftijdscategorieën van 5 jaar, 35-40, 40-45, 45-50 etc. Een maximale leeftijd om deel te nemen bestaat niet. Masters doen veelal nog actief mee aan wedstrijden.

Lees meer

3e Stedenwedstrijd C/D junioren

Apeldoorn, 23 juni - Van de wedstrijd organisatie commissie ontving de webredactie de volgende aankondiging : Aanstaande zaterdag 27 juni vindt er op de baan van AV’34 de 3e stedenwedstrijd voor CD junioren plaats. Als eerste wil ik alle ouders die spontaan op onze “hulp voor juryleden” noodoproep gereageerd hebben, hartelijk bedanken, dankzij hen kan deze wedstrijd gelukkig plaatsvinden. En hopelijk raken de ouders enthousiast genoeg om zich in te schrijven voor de jurycursus want helaas is het zo dat er een chronisch tekort aan juryleden is, en zonder jury geen wedstrijd…. Wat er nieuw is, is dat wij deze wedstrijd hebben voorbereid in een nieuw wedstrijdprogramma, te weten: Atletiek.nu Een enorm voordeel van dit programma is, is dat alles vooraf, tijdens en na de wedstrijd per direct online inzichtelijk is. Dus als u nu gaat kijken op onderstaande link, ziet u het chronoloog, de serie indeling, de tijd en groepsindeling al staan. Tijdens de wedstrijd voeren we op het secretariaat alle behaalde resultaten in en per direct is het oproepbaar. Zo kan iedere atleet nog tijdens de wedstrijd zijn resultaten ophalen. In het clubhuis proberen we er zelfs voor te zorgen dat de uitslagen zichtbaar worden op het televisiescherm.
We zijn er enorm trots op dat we dit voor elkaar hebben gekregen en hopen natuurlijk dat alles vlekkeloos gaat verlopen maar omdat het voor ons de eerste keer is dat we het gebruiken, kunnen er natuurlijk een paar schoonheidsfoutjes optreden, die we uiteraard zo spoedig mogelijk proberen te verhelpen. Alle CD junioren, heel veel plezier en succes aanstaande zaterdag, juryleden, kantinemedewerkers, microfonist en iedereen die ik niet noem maar wel meehelpt, alvast hartelijk dank!!

Tijdschema : 3e stedenwedstrijd C/D junioren

Lees meer

Ouder-kinddag gelukkig terug van weggeweest!

Apeldoorn, 23 juni - Afgelopen zondag werd voor het eerst sinds 5 jaar weer een ouder-kinddag georganiseerd. Net als bij vele pupillenwedstrijden werkten de weersomstandigheden niet mee en kwam er geregeld een flinke bui regen naar beneden. Maar dat mocht de ruim 120 deelnemers niet deren. Er werd ‘s ochtends, na een kopje koffie/thee/limonade, gestart met een speurtocht door het bos en al één onderdeel van de negenkamp. Na een lekkere gezamenlijke lunch kon het programma echt van start. In de komende drie uur werd er namelijk een heuse negenkamp afgewerkt van verschillende atletiek- en funonderdelen. Het ene onderdeel konden eigen PR’s neergezet worden en bij andere onderdelen was een echte teamprestatie vereist.
Naast de strijd op de negenkamp en de tijdens de speurtocht was er ook nog een prijs voor het meest origineel uitgedoste team. Ook hier werd door veel teams gehoor aangegeven en zag het er allemaal nog vrolijker uit.
We zijn dan ook allemaal blij dat de ouder-kinddag weer terug is van weggeweest en we gaan hier volgend jaar zeker weer een vervolg aan geven!

De einduitslag van de negenkamp vind je Einduitslag Ouder-kinddag 2015.

Bijna 300 foto’s van deze gezellige dag vind je op onze fotosite.

Lees meer

3e stedenwedstrijd Pupillen in Zevenaar

15 juni, Zevenaar - Afgelopen zaterdag hebben 111 pupillen van AV’34 deelgenomen aan de 3e stedenwedstrijd in Zevenaar. Ondanks een regenachtig begin werd er goed gepresteerd op de spintnummers en enkele technische onderdelen. Vanaf het middaguur werd het droog en ging de zon schijnen. Dit kwam alle prestaties zeer ten goede en dat zagen we vooral terug in de verschrikkelijk snelle 600 en 1000 meters die werden gelopen. Naast de fantastische prestaties was het met deze grote groep atleten, trainers en ouders/verzorgers ook weer een erg gezellige dag. Op 4 juli hebben we de 4e en laatste stedenwedstrijd voor de zomervakantie in Nijmegen. Aanmelden hiervoor kan nog tot en met woensdag 24 juni via niels19@hotmail.com.

De uitslagen van de 3e stedenwedstrijd in Zevenaar zij hier te vinden .

Lees meer

Juryleden gezocht

help

Apeldoorn, 14 juni - Namens de Wedstrijd Organisatie Commissie (WOC) wil ik een dringende oproep doen aan alle ouders van de pupillen en CD junioren. AV’34 is een bloeiende vereniging die graag wedstrijden voor uw zoon of dochter wil organiseren maar dat gaat helaas niet lukken zonder uw hulp, bij een wedstrijd zijn altijd veel juryleden nodig en die komen we nu chronisch te kort. AV’34 biedt u de mogelijkheid om jurylid te worden. Stuur even een mail met daarop uw gegevens naar: wedstrijdsecretariaatav.34@gmail.com en wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.
Ik vind het vervelend te melden dat wij geen wedstrijden kunnen organiseren zonder uw hulp, ik had het graag anders gezien maar helaas…….. Dus.. alstublieft meld u allen (spontaan) aan en denk niet het komt wel goed, want dan komt het niet goed.

Met vriendelijke groet,

Feronia van Riel
namens de WOC

Lees meer

Veel medailles voor de AV’34 masters bij het NK

nk-masters-2015-klein

Zierikzee, 13 en 14 juni - Afgelopen weekend 13 en 14 weekend waren de Nederlandse Kampioenschappen Masters in Zierikzee. Op zaterdag begon de dag een beetje druilerig maar al snel kwam het zonnetje er door en werden we verwend met twee prachtige dagen. De masters van AV’34 waren ook van de partij en wisten beslag te leggen op een behoorlijk aantal medailles, 11 in totaal. Een prachtige prestatie werd er gelopen door Wim Liefers op de 10km : 41min22sec, hij pakte hiermee het clubrecord bij de mannen 60, jammer genoeg geen medaille.

Lees meer

Uitslagen kogelslingeren 13 juni

kogelslingerbal

Apeldoorn, 13 juni - Feronia van Riel van het wedstrijdsecretariaat heeft het volgende verslag + de uitslagen opgemaakt: Afgelopen zaterdag 13 juni vond er op de baan van AV’34 een zeer gezellige wedstrijd voor het kogelslingeren plaats. Atleten vanuit alle hoeken van Nederland en zelfs 2 atleten uit Belgie wisten de weg naar Apeldoorn te vinden. De atleten uit groep 1 begonnen in de regen maar al snel maakte deze bui plaats voor de zon zodat groep 2 op een zonovergoten baan konden werpen. Voor de slingergroep van AV’34 onder begeleiding van Yvette van Beek haalden Anique Westdijk en Jochem Slinkman een PR. Jochem verbeterde zichzelf zelfs met bijna 2 meter!! Petje af Jochem. Tussendoor werd er in het clubhuis gezamelijk geluncht, wat een leuke groep atleten zijn die slingeraars.
Het is jammer om te vertellen dat er qua publiek weinig animo was, mocht u eens in de gelegenheid zijn kom dan eens kijken naar de kracht en techniek die nodig is om die kogel weggeslingerd te krijgen. Het is echt de moeite waard!! Paul Roobeek, Frits Rouw en Kees Heil bedankt weer voor jullie werk als jurylid en het opzetten en afbreken van de werpsector. Uitslagen : Kogelslingerwedstrijd juni 2015.

Lees meer

AV ’34 On Tour – 14 juni – Laag Soeren

De Elsberg

We gaan weer touren met de loopgroepen van AV ’34.
Zondag 14 juni a.s. is er weer een AV ’34 On Tour.

De organisatie heeft weer mooie looproutes uitgezet in de omgeving van Laag Soeren.
Let op, niet te verwarren met Hoog Soeren!
Er zijn routes uitgezet van ongeveer 8, 13, 17 en 22km.

Voor meer informatie en opgeven: opgaveformulier

Voor meer info, kijk ook onder lees meer

Lees meer

2e EYOF limiet voor Lauri Hulleman

Tijdens het DSM-baancircuit in  een zonovergoten Zwolle heeft Lauri Hulleman afgelopen woensdagavond (10 juni) zijn tweede EYOF limiet behaald.

Dit deed hij in zijn vierde poging bij het verspringen door na een reeks van 6.04 meter, 6.23 meter en 6.44 meter, een zeer respectabele afstand te behalen van 6.63 meter.

Overigens was Lauri niet de enige deelnemer van av’34. Ook deden er de volgende aleten van av’34 nog mee: Evie Brinkman, Jetske Brinkman, Monique Heijns en Jeanneke Bruning.

Helaas zijn de uitslagen nog niet beschikbaar, maar zijn snel te lezen op www.dsmbaancicuit.nl.

 

Lees meer