Renovatie baan gestart

Apeldoorn, 24 april - De renovatie van onze atletiekbaan is vandaag officieel gestart! De aannemer verwijderde met grote belangstelling een stuk van onze oude baan. De vorderingen van de renovatie kunnen live worden gevolgd op de webcam. Foto gemaakt door Eelco Sintnicolaas (via twitter):

C-KpszVWAAECN5J.jpg-large

 

Lees meer

Goede eerste klussendag, oproep voor hulp 2de klusdag

werkinuitvoering

Apeldoorn, 22 april - Afgelopen zaterdag 22 april tijdens de 1e Klussendag in verband met de komende renovatie is er door een grote groep vrijwilligers heel veel werk verzet. Zo’n 40 tot 50 personen hebben alle stenen en tegels op en rond de atletiekbaan verwijderd, gesorteerd en opgestapeld. Vanaf 9 uur tot aan het eind van de middag. Menigeen zal vandaag spierpijn hebben. Wij willen iedereen die gisteren geholpen heeft hartelijk danken. Ook de mensen die voor de koffie, lunch etc. gezorgd hebben. Wij hopen dat er volgende week zaterdag (29 april) weer zoveel vrijwilligers zijn om ons te helpen. Het levert een mooi bedrag op en het is goed voor de saamhorigheid binnen de club.

Tot volgende week zaterdag.

Renovatie commissie.

Lees meer

Huldiging Tilly Jacobs

Tilly-april-2017-klein

Apeldoorn, 15 april - Tilly Jacobs werd vandaag gehuldigd door haar mede-masters van AV’34 vanwege haar fantastische prestaties tijdens de Wereldkampioenschappen Indoor in Daegu Zuid Korea. Nederlandse records werden verbroken en ze behaalde zilver in haar categorie w60 met verspringen 4.29 m, brons op de 60 m en een vierde plaats op de 200 meter. Tilly behoort dus duidelijk tot de wereldtop en we zijn heel blij met haar in onze mastergroep!

Lees meer

Renovatie baan start op maandag 24 april

werkinuitvoering

Apeldoorn, 14 april - Op 24 april as wordt begonnen met de renovatie van onze atletiekbaan. Dit betekent dat vanaf die dag er geen gebruik meer gemaakt kan worden van de accommodatie van AV’34. Dit geldt zowel voor de rondbaan, als het middenterrein en het omliggende gras. De kleedkamers, krachthonk en kantine zijn nog wel open en bereikbaar tijdens de trainingsuren. Wij hopen de renovatie in september van dit jaar afgerond te hebben.

Lees meer

1e Stedenwedstrijd Pupillen

Apeldoorn, 9 april - Gisteren hebben onze pupillen meegedaan met de eerste stedenwedstrijd in Nijmegen. De wedstrijd was erg gezellig met heel veel Apeldoornse pupillen, vele trainers en ouders. Voor sommigen stonden er nieuwe onderdelen op het programma of wat het al lange tijd geleden dat zij een onderdeel hadden gedaan. Het regende daarom PR’s.

Voor alle uitslagen klik je hier.
Een aantal foto’s van de pupillen C/D, gemaakt door trainer Oxo, vind je op onze fotosite.

Lees meer

Leden stemmen in met renovatie atletiekbaan

Apeldoorn, 8 April-Leden Stemmen in.

IMGP8359

 

 

5 April was er een Speciale Algemene Ledenvergadering over de plannen voor de nieuwbouw van de baan.

 

Marsja Parlevliet, Senior Archeoloog van de gemeente Apeldoorn gaf  uitleg over de ijzerslakkenhoop in het Orderbos. Verspreid over de Veluwe zijn in de Middeleeuwen schansen gebouwd, verdedigingsplekken, op de Veluwe gaf dat stuwwallen, het ijzer (klapperstenen) zijn door die stuwwallen hier op de Veluwe omhoog gekomen. IJzererts en houtskool doe je samen in een ijzeroven. De oven gaat kapot en onderin bevind zich ijzerslak en dit zijn archeologisch de mooiste vondsten. 650.000 kilo IJzerslak ligt er naast onze baan. Er zijn in het verleden ook sporen gevonden van een een nederzetting over een veel groter gebied dan alleen de atletiekbaan en meer dan de helft van de baan is hierdoor uitgeroepen tot archeologisch monument en word als heel uniek monument aangemerkt.

ijzerslak ijzerslak

 

Op ons terrein word verwacht dat archeologische materialen te vinden zijn op 40 cm diepte. Voor de aanleg van de nieuwe baan moeten we 60 cm diep de grond in dit zou betekenen dat archeologisch onderzoek nodig is. Dit zou de voortgang het hele proces vertragen waardoor ervoor gekozen is om het terrein 20 cm op te hogen.

 

Lees meer

Laatste afbeelding van het ontwerp van de baan.

Apeldoorn, 5 Maart-Dit is de laatste tekening gemaakt van de nieuwe baan. Kom vanavond naar de Speciale Algemene Leden Vergadering voor meer info!

Naamloos

Lees meer

Update nieuwe baan – 30 maart 2017

Apeldoorn 30 Maart -Na een aantal gesprekken in het bouwteam ( bestaat uit aannemer, projectbegeleider, gemeente, Atletiekunie en AV’34) is het ontwerp van de baan, zoals die er na de renovatie komt uit te zien, klaar.

Volgende week woensdag 5 april 2017 is er een extra Algemene Ledenvergadering (ALV) waarin de leden uitleg krijgen over de renovatie en hier vragen over kunnen stellen.Het bestuur zal in deze ALV toestemming aan de leden vragen om het geld dat door gemeente beschikbaar wordt gesteld, te gebruiken voor de renovatie, zoals deze nu voorzien is.

Lees meer

2e cursus dit jaar voor beginnende Nordic Walkers

nw2017-2

Apeldoorn, 29 maart 2017 - Als je in het voorjaar meer wil gaan bewegen en er over denkt om fijn te gaan sporten en lekker fit naar de zomer toe wil leven, meldt je dan aan voor de nieuwe beginnerscursus die weer van start gaat en wel op zaterdag 22 april 2017 de aanvangstijd is 9.00 uur vanaf de atletiekbaan. Je bent dan ruim een uur bezig om de techniek van het Nordic Walken onder de knie te krijgen.

Iedereen die aan de cursus wil deelnemen kan zich nu opgeven, dit kan per telefoon, 055-8442229  of per email av34nw2015@gmail.com

Lees meer

Foto’s trainingspakkenwedstrijd

Apeldoorn, 27 maart - Afgelopen zaterdag heeft Peter de Bruijn een groot aantal foto’s gemaakt. Zijn foto’s vind je op onze fotopagina.

Lees meer

Speciale algemene ledenvergadering

Apeldoorn 23 Maart-Het bestuur van AV’34 nodigt u van harte uit aanwezig te zijn bij een Speciale Algemene Ledenvergadering, met als enige onderwerp Renovatie van de baan.

Deze wordt gehouden ;

* Woensdag 5 april 2017

* 19.30 uur in het clubhuis van AV’34

Tijdens deze speciale ledenvergadering worden de plannen van de renovatie en de bijbehorende financiering gepresenteerd door de renovatiecommissie en een aantal extern betrokkenen.

Daarna zal dit in stemming worden gebracht.

Wij hopen op een grote en enthousiaste opkomst.

Lees meer

Recordoogst bij het WK Masters in Daegu door Tilly Jacobs

Apeldoorn, 23 Maart - Op 19 maart 2017 is het WK indoor voor masters in Daegu van start gegaan. Tilly Jacobs (master van AV’34) heeft Nederland mogen vertegenwoordigen op de 60 meter, de 200 meter en het verspringen.

60 meter

Na een recordtijd te hebben gelopen in de voorrondes, stond op 21 maart om 09.12 uur (Koreaanse tijd) de finale 60 meter sprint op het programma. Een echte sprinter houdt niet van vroeg opstaan, maar toch moest Tilly er al om 05.30 uur uit. Eenmaal aangekomen in de callroom bleek er een verkeerde startlijst te zijn. Commotie alom en uiteindelijk 45 minuten later gestart, maar Tilly liet zich echter niet gek maken en liep in een tijd van 9.04 seconden naar een nieuw Nederlands record! De eerste medaille was binnen: Brons.

Naamloos

200 meter (voorronde)

Lees meer

Gevonden voorwerpen

Apeldoorn, 22 Maart – Van Anita Wardenburg ontvingen wij onderstaand bericht:

Twee vuilniszakken vol met gevonden kleding gaat aankomende week de was in en zal zaterdag tijdens de Trainingspakkenwedstrijd verkocht worden. De opbrengst gaat naar de vereniging voor de nieuwe atletiekbaan.
Mocht je de laatste week nog iets hebben laten liggen bij AV’34 laat het me dan even weten. Dan kijk ik of het er tussen zit.
Tot zaterdag!!was

Lees meer

Scholierencross 2017

Apeldoorn, 18 maart - Vandaag vond op het middenterrein van Sportpark Orderbos alweer de 29e editie van de Scholierencross plaats. Het grootste schoolsportevenement van Apeldoorn met scholieren van 42 verschillende basisscholieren. De weersvoorspellingen zagen er afgelopen week niet heel florissant uit, maar het werd uiteindelijk een prima dag. Vele sportieve basisscholieren, hun ouders en leerkrachten kwamen dan ook gewoon naar het crossterrein. In totaal hebben 1228 lopers de finish bereikt. Alle individuele uitslagen zijn inmiddels opgemaakt en vind je hieronder:

Groep 3 Meisjes
Groep 3 Jongens
Groep 4 Meisjes
Groep 4 Jongens
Groep 5 Meisjes
Groep 5 Jongens
Groep 6 Meisjes
Groep 6 Jongens
Groep 7 Meisjes
Groep 7 Jongens
Groep 8 Meisjes
Groep 8 Jongens

De top drie van het scholenklassement is als volgt:
1) Koningin Wilhelminaschool
2) De Korenaar
3) Parkenschool

Voor het volledige klassement: Scholenklassement 2017

Wil je nog even nagenieten of kijken hoe jij hard aan het lopen was? Zie bijna 5000 foto’s op onze speciale fotopagina.

 

Lees meer

Pub Quiz 2017

Apeldoorn, 12 Maart- Afgelopen vrijdag vond de eerste editie plaats van de Pub Quiz. Henk Zegers schreef hierover het volgende:

Pub Quiz AV’34

Vrijdagavond 10 maart was het eindelijk zover: de Pub Quiz AV’34. Zoals bekend komt er een nieuwe atletiekbaan bij AV’34, waaraan de opbrengsten van deze avond ten goede zullen komen.

Via wervende flyers werd al duidelijk dat de kosten voor deelname aan de quiz twee euro en vijftig cent per team bedroegen, waarbij een team uit maximaal vijf personen mocht bestaan. Nu biedt het clubhuis best wat ruimte, maar een snel rekensommetje leerde toch al snel dat dit geen direct zichtbare toevoeging aan de baan zou opleveren.

Uiteraard keken de deelnemers er al dagenlang reikhalzend naar uit en ze stonden dan ook, beweeglijk als sporters zijn, te trappelen van ongeduld om te beginnen.

De drijvende kracht achter dit evenement, Jan Hubers, nam het woord en deed dat op zijn geheel eigen wijze. Hierbij wist hij de bij een eerdere gelegenheid toegekende bijnaam “de Peter Pannekoek van AV’34” weer volledig waar te maken. Hij wenste de, naar zijn schatting duizend tot vijftienhonderd, aanwezigen hartelijk welkom, verklaarde het doel van de avond en legde de spelregels uit. Subtiel werd nog even duidelijk gemaakt dat het gebruik van een mobiel niet zou worden gewaardeerd.phone

Lees meer