Lauri Hulleman behaald 14e plaats bij de EYOF

EYOF-2015

Tbilisi, juli 2015 - Lauri Hulleman mocht namens Nederland deelnemen aan het EYOF. Lauri maakte hiervan het volgende verslag : Vrijdag 24 juli vertrokken we om 12.50 uur vanaf Amsterdam-Schiphol met de helft van het Nederlandse richting de EYOF in Tbilisi. De volgende dag zou de andere helft van het team rond dezelfde tijd vertrekken richting Tbilisi. Na een tussenstop in Istanbul kwamen we ‘s avonds rond 23.00 uur plaatselijke tijd aan in het atletendorp in Tbilisi zonder koffers, die waren achtergebleven in Istanbul. Er werd ons beloofd dat de koffers de volgende ochtend zouden worden gebracht.

Lees meer

Hervatting pupillentrainingen aankomende week

Apeldoorn, 22 augustus - Wij hopen dat iedereen een fantastische zomervakantie heeft gehad. Echter komt aan al het moois een eind en zullen wij ook alle trainingen voor de pupillen weer hervatten. De trainingstijden blijven gelijk:

Maandag 17:30 – 19:00 uur Pupillen A (wedstrijdatleten)
Woensdag 16:45 – 18:15 uur Alle pupillen
Zaterdag 9:00 – 10:15/10:30 uur Alle pupillen

Een nieuwsbrief over alle activiteiten/wedstrijden in september zal spoedig worden verstuurd aan alle pupillen(ouders).
Ook aan de informatiebrief over het komende trainingsweekend wordt hard gewerkt en wordt deze week verstuurd.

Je bent nog geen lid van AV’34 en hebt wel interesse om misschien na de zomer een nieuwe sport te proberen? Neem contact op met Niels van Leeningen voor de mogelijkheid voor proeftrainingen.

Lees meer

Beginnerscursus hardlopen bij AV ’34

beginnerscursus

Nieuwe 10-weekse beginnerscursus hardlopen start 14 september a.s.

Op maandag 14 september starten we bij AV ’34 met een nieuwe 10-weekse beginnerscursus hardlopen. In deze cursus is het de bedoeling dat we binnen 10 weken een half uur aaneengesloten kunnen hardlopen. Het doel van deze cursus is om op een plezierige manier kennis te maken met de loopsport waarbij blessurepreventie hoog in het vaandel staat.
Dat is dan ook de reden waarom we op de 1e avond van de cursus een inloopspreekuur houden voor lopers met beginnende klachten. Tevens krijgt u op de 1e avond alle info over uw schoen- en kleding aankoop van Run2day Apeldoorn in het clubhuis van AV ‘34.
Er wordt afwisselend op en buiten de baan getraind. Het e.e.a. hangt ook af van de samenstelling van de groep. Verder is er veel aandacht voor de looptechniek.

  • De trainingen starten op maandag 14 september en vrijdag 18 september om 19.00 uur en duren ong. 1 tot 1,15 uur
  • Er wordt 2x keer in de week training aangeboden zowel op de maandag en de vrijdag
  • De trainingen worden door gediplomeerde trainers gegeven
  • Bij de kunststofbaan in het Orderbos is er ruime douche- en kleedruimte aanwezig
  • De laatste training loop je een halfuur, waarna een diploma wordt uitgereikt
  • Na de cursus kan er doorgestroomd worden naar de loopgroepen binnen AV ‘34 en doortrainen voor de 8 van Apeldoorn
  • De prijs voor de cursus is €40,- p.p. exclusief koffie en thee

Meld je snel aan. De cursussen bij AV ’34 zijn altijd bijzonder snel volgeboekt.
Maximale deelname 40 personen.

Voor verdere info kunt u zich richten tot: wimvanbeek@av34.nl

Lees meer

Beginnerscursus Nordic Walking bij AV’34

Apeldoorn 12 augustus :  Start 3e cursus in 2015 

Na 2 succesvolle voorgaande cursussen al van dit jaar kunt U zich weer aanmelden voor deze nieuwe cursus die start op zaterdag 19 september 2015, van 9.00 tot 10.15 uur. Deze nieuwe beginnerscursus Nordic Walking gaat van start op de atletiekbaan van AV’34 in het Orderbos. 

Doe mee en meld u aan!! 

Met anderen en onder professionele begeleiding krijgt u de kans een goede basis te leggen om deze prachtige betaalbare sport onder de knie te krijgen of te houden.

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Lees meer

Daan Meyer – Nederlands Kampioen Speer

daan

Naast het geweld van de andere AV ’34 kampioenen, hebben we binnen AV ’34 natuurlijk nog een fantastisch kampioen. Daan Meijer. Daan is op de NK Atletiek in Amsterdam Nederlands kampioen geworden op het onderdeel speerwerpen. Na 11 jaar, nu eindelijk die gouden plak als beloning. Gefeliciteerd Daan!

‘Jarenlang was ik bezig met een stunt’

Zie onder Lees meer voor een ingezonden artikel over Daan.

Lees meer

Masters hangen aan Eelco’s lippen

logo-wmac-small

Apeldoorn, mooie zaterdagochtend in juli - Na de zaterdagtraining van masters had Eelco Sintnicolaas tijd vrij gemaakt om de masters wat tips en inzichten te geven voor grote wedstrijden. Deze en volgende week zijn namelijk de wereldkampioenschappen voor atleten op leeftijd .. uh ik bedoel masters. Anje de Lang maakte hiervan het volgende verslag : Masters naar Lyon

Lees meer

2 x AV ’34 Atleten Nederlands Kampioen

CLapm66UkAAhSOv

Fantastisch resultaat voor Dennis Licht (AV ’34) op de NK Atletiek.
Dennis is Nederlands Kampioen op de 5000 m in 14:12,94.

Ook meerkampster Maureen Rots heeft de eretitel van Nederlands Kampioene bereikt in het Olympisch stadion te Amsterdam.

Foto: Erik van Leeuwen

Lees meer

Bas Markies Nederlands Kampioen Meerkamp

nk2015-mascotte

Amsterdam, 30 & 31 juli - Bas Markies is Nederlands Kampioen geworden op de tienkamp tijdens de eerste twee dagen van het NK. De strijd ging de afgelopen twee dagen tussen Bas en Pim Jehee van AAV’36. Op de eerste dag maakte Bas een goede start op de 100m, ver en kogel, bij het hoogspringen ging hij bij de eerste sprong door zijn enkel. Met veel moeite wist hij toch nog 1.86 te springen en de afsluitende 400m goed te lopen. Anje de Lang heeft donderdagavond de enkel ingetapt, zodat Bas de volgende dag er weer tegenaan kon gaan. Op dag twee bleef hij goed presteren en pakte hij zijn derde achtereenvolgende titel: Nederlands Kampioen. Adriaan Saman was natuurlijk ook van de partij en wist beslag te leggen op een mooie zevende plaats. Adriaan is de laatste tijd druk als trainer en heeft hierdoor wat minder kunnen trainen, knap dat hij nog goed kan meekomen met de Nederlandse top. Anje heeft de foto’s gemaakt in dit bericht. De uitslagen zijn hier terug te vinden.

Lees meer

Goud voor Jip Vastenburg op het EK

jip-podium-tallinn-2015-klein

Tallinn, 10 juli - Jip Vastenburg heeft het goud gepakt op het EK onder de 23 jaar in Tallinn. Ze was al de grote favoriet voor goud op de 10 km, maar voelde zich voor de wedstrijd aardig zenuwachtig en niet zo sterk. Ze hield de zenuwen goed in bedwang en wist met een ijzersterke eindsprint het goud veilig te stellen. Op losseveter.nl staat nog een leuk interview met Jip na de wedstrijd: filmpje. Beide foto’s zijn gemaakt door Coen Schilderman.

Lees meer

Het dragen van Oranje

Dragen-van-oranje-klein

Apeldoorn, 11 juli - De masters gaan over een klein maandje naar het WK in Lyon. Bij Anje neemt de spanning langzaam toe, ze maakte de volgende blog : Nog 24 dagen en het WK Masters Athletics begint in Lyon… Wow het begint nu wel heel dichtbij te komen… Inmiddels zijn we allemaal in het bezit van het Oranje tenue, hoe het allemaal heet, weet ik niet zo goed, als werpster heb je een shirt, tight en werpschoenen aan en hoppa je kunt de ring in. Inmiddels heb ik begrepen dat het bij de andere disciplines wat lastiger is, zoals dinsdag bleek bij de training, daar kwam het eerste sprintpakje tevoorschijn! Blauw/oranje waren de kleuren, Nederlandse vlag erop en het zag er flitsend uit…
Aan de sprinter gevraagd, waarom hij er nu al mee liep, want ja het is pas over 24 dagen zover… Maar het schijnt dat het gaat om het gevoel, om je straks helemaal niet meer druk te hoeven maken over hoe dat voelt, dat dragen van een Oranje sprintpak…

Lees meer

Best Bijzonder Warm

meerkamp Best juli 2015 klein

Best, 4 en 5 juli – Alma Hollen maakte het volgende verslag van de tropische wedstrijd in Best : Dit weekend vond, na intern overleg bij club Generaal Michaëlis in Best, de Kermismeerkampen plaats. De organisatie had passende maatregelen getroffen: een extra waterpunt, sproeiers, de steeple bak als zwembadje en schaduwplekken bij de diverse nummers. Meerkampers krijgen nooit zoveel kansen, zeker de oudere niet, dus wij besloten het te wagen. We hadden ook nuttige lessen geleerd van de beach volleyballers, over hoe om te gaan met sporten in extreme hitte. Het werd de warmste meerkamp ooit in Nederland!

Lees meer

Oproep deelnemers jurycursus

Apeldoorn, 8 juli - AV’34 zoekt juryleden : Juryleden zijn onmisbaar bij de organisatie van wedstrijden. Per jaar worden er 5 a 6 wedstrijden op onze thuisbaan georganiseerd en die kunnen alleen doorgang vinden bij voldoende juryleden.

In september starten we daarom weer met een jurycursus. De cursus zelf zal 3 zaterdagochtenden duren en is vooral leuk en leerzaam. Tijdens deze cursus worden alle ins en outs van het jureren van de atletieksport belicht en erna kijk en beleef je een wedstrijd nog beter. Voorkennis en ervaring met het bedrijven van atletiek zijn niet nodig. De cursus wordt gegeven door zeer ervaren scheidsrechters/wedstrijdleiders die alle kwaliteiten in huis hebben om de lesstof op pakkende wijze over te dragen, een echte aanrader! Bij deze dan ook de uitnodiging je hiervoor aan te melden! Dat kan bij Jeroen Woudenberg (jwoudenberg@hotmail.com).

De data:

  • cursus ochtenden: zaterdag 5 en 19 september en zaterdag 3 oktober
  • Tijden: 9:00 – 11:00 uur
  • Zondag 27 september – het geleerde in praktijk brengen door het meelopen met ervaren juryleden tijdens de clubkampioenschappen

Lees meer

Lauri Hulleman naar het Europees Jeugd Olympisch Festival (EJOF)

EYOF-2015

Apeldoorn, 4 juli - Trainer Hidde Egbers mailde het volgende bericht: Deze week heeft de atletiekunie atleten voorgedragen aan het NOC*NSF voor deelname aan het EJOF, dat vanaf zaterdag 25 juli tot en met zaterdag 1 augustus 2015 in Tbilisi, Georgie gehouden wordt. De voordracht is volledig overgenomen door NOC*NSF.

Op woensdag 15 juli 2015 wordt een feestelijke ploegoverdracht gehouden op Papendal waarna het team onder leiding staat van Chef de Mission Pieter van den Hoogenband namens NOC*NSF.

Het EJOF is een sportevenement voor jonge Europese sporters in de leeftijd tot en met 18 jaar, dat om de twee jaar wordt gehouden. In de atletiek mogen alleen B-junioren eerste jaars mee doen. Tijdens het EJOF maken de deelnemers kennis met alle tradities van de Olympische Spelen. In Tbilisi doen naar verwachting zo’n 3800 jongen toppers uit 50 Europese landen mee. Daar strijden ze in negen verschillende takken van sport om de medailles: atletiek, basketbal, handbal, judo, tennis, turnen, volleybal, wielrennen en zwemmen.

Lees meer

Veel mooie wedstrijden van de C/D-junioren

Apeldoorn, 4 juli - Trainster Wil la Rivière maakt een paar keer jaar de jaarranglijsten van de C/D-junioren, zo ook deze keer met een verslag van een aantal wedstrijden van de afgelopen periode: Van 23 mei t/m 27 juni werden zes wedstrijden op rij door de C/D-junioren verwerkt op de zaterdagen en één zondag.

Op 30 mei en 20 juni werden de laatste twee van de drie competitiewedstrijden gehouden. Hier ging het erom je als ploeg te plaatsen bij de beste twaalf ploegen van zo’n tweehonderd ploegen uit heel Nederland die in april zijn gestart. Het is ploeg één van de jongens D-junioren gelukt om zich als negende ploeg te plaatsen. Dit is wel een felicitatie waard. De finale wordt op zaterdag 12 september gehouden in Breda bij AV Sprint. De meisjes D-junioren behaalden de zeventiende plaats. Op zich ook een heel mooi resultaat aangezien ook hier zo’n tweehonderd ploegen deelnamen.

Lees meer

Maureen en Bas naar Europacup Meerkamp

Aubagne2015

Apeldoorn, 2 juli - Op zaterdag 4 en zondag 5 juli wordt in Aubagne in Zuid-Frankrijk de Europacup Meerkamp Super League gehouden. Oranje treedt aan met het volgende Team:
Mannen
Bas Markies AV ’34 Apeldoorn
Pim Jehee AAV ’36 Alphen aan den Rijn
Steven Nuytinck AAV ’36 Alphen aan den Rijn
Rody de Wolff AV Horror Sneek
Vrouwen
Myrte Goor AV Sprint Breda
Amanda Spiljard Unitas Sittard
Sophie Klumper Phanos Amsterdam
Maureen Rots AV ’34 Apeldoorn

Alle informatie over de Europacup tref je aan op de website van de organisatie. AV’34 wenst Maureen, Bas en de rest van de meerkamp ploeg succes toe!

Lees meer