Veel persoonlijke records C/D-junioren in Gendringen

Gendringen, 19 april - Wil la Rivière heeft het volgende verslag gemaakt van de junioren wedstrijd in Gendringen: De tweede Stedenwedstrijd voor de C/D-junioren werd op zaterdag 19 april gehouden in Gendringen. Het weer was goed en dat helpt natuurlijk om goede prestaties neer te zetten. Met 37 persoonlijke records bij de jongens en 36 persoonlijke records bij de meisjes kunnen we zeggen dat onze D-junioren weer een succesvolle wedstrijd hebben gehad. Wel viel hierbij op dat er geen records op de 1000 meter door de jongens en slechts drie bij de meisjes werden gelopen. Hoewel dat ook weer niet zo gek was want op donderdag hadden veel D-junioren meegelopen met de bevrijdingsloop.

Lees meer

Paastraining pupillen en junioren

Apeldoorn, 21 april - Na vele jaren mogen we het inmiddels wel een traditie noemen: De paastraining op 2e paasdag voor pupillen en junioren! Vanochtend om 9:30 uur verzamelden 51 pupillen en 9 trainers bij de het clubhuis om vervolgens lekker anderhalf uur door de bossen te draven. Daar deden we ook verschillende trainingsvormen, zoals estafettes, minutenlopen etc. Na deze looptraining kwamen we in het bos bijeen voor het zoeken van de eieren. Ruim 100 lagen er verstopt in het bos en helaas zijn er ook dit jaar slechts 50 – 60 terug gevonden.
De training werd afgesloten met het lopen over een hindernisparcours (met ei!) en uiteindelijk ook nog even een kleine pot “eiertrefbal” (waarbij bleek dat niet ieder ei gekookt was).

Het was dan ook een zeer geslaagde trainingsochtend en foto’s hiervan, gemaakt door Richard Berends en Niels van Leeningen, vind je op onze fotosite.

 

Lees meer

Bevrijdingsloop 2014

Apeldoorn, 17 april - Op donderdag 17 april vieren wij in Apeldoorn jaarlijks de bevrijding van onze stad tijdens de tweede wereldoorlog. Een belangrijke en mooie happening in het Oranjepark. AV’34 draagt haar steentje bij door het bevrijdingsvuur vanuit Wilp naar Apeldoorn te brengen, via de route die de Canadezen in 1945 ook hadden afgelegd. Dit jaar liep een grote groep van pupillen, junioren, trainers, ouders en lopers uit verschillende loopgroepen deze tocht van ongeveer 17 kilometer.

Foto’s van deze bevrijdingsloop, gemaakt door Richard Berends en Peter de Boer, vind je op onze fotosite.

Lees meer

Geslaagde start Werpdriekamp bij AV’34

discus

Apeldoorn, 18 april - De eerste wedstrijd van het Werpdriekamp circuit zit er op! En wat ons betreft is ie geslaagd! Mooie prestaties, leuk sfeertje en een steeds blauwer wordende lucht! Alle atleten, dank jullie wel voor deze geslaagde eerste wedstrijd! Een punt van aandacht is dat het kogelstoten en speerwerpen in het donker niet helemaal ideaal verliep, de aanwezige verlichting van de baan was jammer genoeg niet fel genoeg. We zien de atleten graag terug bij de volgende wedstrijden; Climax Ede 9 mei, AV De Liemers 30 mei, Daventria Deventer 6 juni en Hanzesport Zutphen 20 juni. Uitslagen Werpdriekamp AV34 18 april 2014

Lees meer

Marathon Rotterdam

KipchogeRotterdam

Rotterdam, 13 april – De beroemdste marathon van Nederland werd gisteren gewonnen door de Keniaanse favoriet Eliud Kipchoge in 2:05:00 precies. Na hem kwamen natuurlijk  weer diverse AV ’34-ers over de streep. Marinus de Vos, Desmond de Lange, Hirut Lammers, Tineke Havekes, Han Reukers en Sonja Jansen mochten allemaal starten en finishen op de Coolsingel. Voor hun tijden zie “lees meer”, behalve voor die van Sonja (probleempje met de tijdsregistratie?). Sonja liep de marathon in ca. 4 uur. De NOS maakte deze reportage.

Lees meer

Winst voor AV ’34-ers bij Ekiden Zwolle

EkidenZwolle2014

Zwolle, 6 april – Bij al weer de 21e Ekiden Zwolle heeft een estafetteteam met de AV ’34-ers Nico Nimeijer, Ard Vlooswijk en ondergetekende, aangevuld met Sander van den Hoogen van Cifla, Jan-Jouke Vos van AV Heerenveen en Rob Detert Oude Weme van AV Veluwe als snelste de marathonafstand volbracht. Hoewel het team tijdens de wedstrijd bijzonder weinig op kop liep, de lokale BB-lopers en junioren van PEC hadden het vaakst de leiding in handen, was de eindtijd van 2:30:20 toch genoeg voor de overwinning. Op de baan van PEC 1910 werd geheel tegen de Zwolse traditie in gestart in de regen, zodat de partytent van de dames van AV Veluwe een zeer welkome verschijning was, maar in de loop van de dag klaarde het gelukkig op. Foto’s van de wedstrijd staan hier, alle uitslagen hier.

Lees meer

No Men Run AV Veluwe

Beekbergen, 13 april – De collega’s van AV Veluwe organiseerden op zondag 13 april de wedstrijd waarbij mannen (als deelnemer) niet welkom zijn: de NoMen Race. De deelname van AV ’34 kant was dit jaar wat beperkt, als AV ’34-ers staan alleen Evelien Steenland (10 km in 54:18) en Veerle Linger (5 km in 38:34) in de uitslagenlijst. De 5 km werd gewonnen door de Desi van Emmerik, op de 10 km was Rachel de Weerd de snelste.

Lees meer

Succesvolle Klusdag

klusdag2014

Apeldoorn, 13 april – Gerrit Pothoven is tevreden over de klusdag van afgelopen zaterdag 12 april: “De klussendag is weer geweest en wij hebben onder een stralend zonnetje een aantal klussen kunnen doen. Ik bedank iedereen die hieraan meegeholpen heeft heel hartelijk. In het bijzonder dank ik Annette Hilgenberg voor de verzorging (lunch en koffie) en de atleten uit de groep van Marcel Kremer, die ‘s morgens “spontaan” door hun trainer werden aangemeld om te helpen tijdens de klussendag. Jongelui bedankt. Ook een woord van dank voor Roger Wardenburg en Eric Westra, die doorgingen met hun werk aan de slingerkooi, toen (bijna) iedereen al weg was. Als wij elk jaar zoveel vrijwilligers hebben, kunnen wij elk jaar een aantal grote klussen doen. Volgend jaar hoop ik op een andere groep baanatleten die de handen uit de mouwen willen steken.”

Lees meer

Spieren voor Spieren City Run

HilversumCityRunMedailles

Hilversum, 6 april – Bij de Spieren voor Spieren City Run door het centrum van Hilversum heeft Dennis Licht laten zien dat hij op de weg terug is na een periode met veel blessureleed. Achter drie Kenianen liep Dennis naar een 4e plek op de 10 km in 30:28. Ook Casper van Leeningen, Ilse Pol en Mark Jansonius liepen in Hilversum de 10 km, Casper en Ilse kwamen samen over de streep in 36:12 en Mark liep zijn eerste 10 km ooit in 37:49. Zie ook de uitslagen op uitslagen.nl. Met de wedstrijd werd meer dan € 30.000,00 opgehaald voor de stichting Spieren voor Spieren.

Lees meer

106 pupillen bij eerste stedenwedstrijd in Nijmegen

Nijmegen, 12 april - Vanochtend vertrokken twee bussen vol met pupillen, trainers en ouders bij AV’34 om via Omnisport naar Nijmegen te reizen voor de eerste stedenwedstrijd van dit seizoen. De start was geweldig met een wedstrijd volgens de bekende wedstrijdstijl en onder perfecte omstandigheden. De baan lag er zeer goed bij, de temperatuur was super en de hele dag volop zon. Rond 10:30 uur starten de 106 pupillen met de gezamenlijke warming-up, waardoor de atletiekbaan in Nijmegen echt groen kleurde! Een fantastisch gezicht en de stemming werd alleen maar beter. En de persoonlijke records konden dan ook niet uitblijven. Als trainers hadden we de handenvol aan de vele groepen die actief waren, maar overal blije gezichten en positieve geluiden over de geleverde prestaties.

De uitslagen zullen z.s.m. worden gepubliceerd op www.nijmegenatletiek.nl. De volgende stedenwedstrijd staat gepland voor zaterdag 17 mei. Inschrijven is nog mogelijk tot en met 3 mei!

Lees meer

Decathlon Crêtes de Spa

CretesDeSpa2014

Spa (B), 29 maart – Twee weken liepen enkele langeafstandslopers van AV ’34 in de Ardennen mee met de Decathlon Crêtes de Spa over maar liefst 55 km. Ruud Kok schreef op Facebook: “Vandaag de Cretes de Spa volbracht. 04:00 uur opstaan, en 05:00 uur gezamenlijk met Chantal Transalpine-run, Marinus de Vos, Dez de Lange en Ben Remmers vertrokken richting Spa. Om 08:15 uur gearriveerd, startnummers opgehaald, verkleed en naar de start. Om precies 09:00 uur klonk het startschot. Marinus de Vos ging er als een haas vandoor, Chantal en ik gingen in een mooi tempo van start en Ben Remmers had zich opgeworpen om Desmond te begeleiden bij zijn eerste echte Trail.”  Voor de uitslagen klik hier, een videoverslag van de wedstrijd (incl. beelden van de beklimming van een skihelling) staat hier.

Lees meer

Eerste Stedenwedstrijd junioren C/D in Wageningen

Wageningen, 5 april – Jeroen van Riel is samen met de junioren C/D naar Wageningen gereisd voor de eerste stedenwedstrijd van dit seizoen. Hij maakt het volgende verslag: “Op zaterdag 5 april werd de 1e Stedenwedstrijd voor de junioren C/D georganiseerd door Pallas ’67 in Wageningen. De regen die was voorspeld door het KNMI bleek een regen aan PR’s te zijn voor de atleten van AV’34. Meer dan 150 PR’s werden er bij elkaar behaald! Een geweldig resultaat!” Uitslagen zijn te bekijken via de site van Pallas.

Lees meer

AV’34 OnTour Leuvenum

avtour-mrt2014-01

Leuvenum, 30 maart – Marcel Hendriks heeft een verslag gemaakt van de “AV OnTour” afgelopen zondag; “Op de eerste zondag van de zomertijd was er  weer een OnTour. Deze keer bij De Zwarte Boer in Leuvenum. Onder een blakend zonnetje liepen 110 sporters uit alle groepen binnen de recreatieve afdeling van AV’34 rondom Leuvenum en Kasteel Staverden. Het was tevens  de doop (met natte voeten)  van onze nieuwe voorzitter Miriam Trommelen.”

Lees meer

Fantastische Trainingspakkenwedstrijd

tpw2014

Apeldoorn, 29 maart - Feronia van Riel van het WOC maakte het volgende verslag van de zonovergoten trainingspakkenwedstrijd : “Dat je er als vereniging  alles aan doet om er een leuke, goede sportieve dag van te maken spreek voor zich, je hebt als organisatie op bijna alles grip, je zorgt voor een baan die er op en top bij ligt, dat er juryleden aanwezig zijn, dat de materialen op tijd op de goede plaats aanwezig zijn, dat de kantine goed bemand en gevuld is, en als dat allemaal goed verloopt heb je er als atleet geen idee van wat daar bij komt kijken, en zo hoort het ook!! Maar waar wij als organisatie totaal geen grip op hebben is het weer, vorig jaar lag er nog sneeuw, was het koud!! Dit jaar kregen we een cadeau van moeder natuur, we hebben 20 C gemeten. Wat een waanzinnig begin van het buitenseizoen.

Lees meer