Uitslagen eerste trackmeeting in Wageningen

Wageningen, 22 mei - Van Ton Eikenboom ontving de webredactie de uitslagen van de eerste trackmeeting in Wageningen. Deze vindt u onder “Lees meer”.

Lees meer

Lauri Hulleman op Longlist EYOF

Apeldoorn, 29 mei - Van de Atletiekunie ontvingen we het bericht dat Lauri Hulleman op de longlist staat voor de EYOF (European Youth Olympic Festival) in Tbilisi (GEO) als potentiële kandidaat. Zoals jullie misschien wel weten vindt dit jaar in Tiblisi (Georgië) de EYOF plaats, van 26 juli tot 1 augustus. De Atletiekunie heeft bij NOC*NSF een zogenaamde longlist ingediend met een aantal potentiële kandidaten voor de EYOF. Lauri is op deze lijst geplaatst.

Lees meer

30 mei paleisparkloop

Vijver

Zaterdag 30 mei om 9.00 organiseren we voor de lopers van AV34 een mooie trainingsloop door het Paleispark.Het is een recreatieve loop waar genieten voorop staat. Lopen langs de forten,sterrenbos,jagershof en een folly. Hopelijk staan de azalea’s en rodondrendrons rond de veldvijvers nog in bloei.

huisje

We beginnen om 9.00 uur vanaf het tweede parkeerterrein van het Loo tegenover de Pijnboomlaan. Vanaf de Naald de Amersfoortseweg op en na precies 1 km rechtsaf. Er zijn 2 groepen: groep A max. 9-10 km p/u en groep B max 11-12 km p/u. Om ongeveer 10.30 zijn we weer terug op de parkeerplaats voor een hapje en dorstlesser.

svp opgeven bij benremmers@hotmail.com of op aantekenlijst hal kleedruimte

 

Lees meer

K-UT Loop

kut_logo_2011_161x180

K-UT loop

Op zaterdag 23 mei hebben Ben Remmers en Martin Veldwijk deelgenomen aan de K-UT loop. Lezers van 18 jaar en ouder kunnen door op “lees meer” te klikken hier meer over te weten komen.

Lees meer

Schoolatletiekdagen 2015

Apeldoorn, 25 mei - In de afgelopen week werden, door onze schoolsportcommissie i.s.m. Accres en sponsor Runnersworld, drie dagen lang de Schoolatletiekdagen georganiseerd op onze accommodatie. Helaas was het aantal deelnemende scholen fors lager dan voorgaande jaren, maar het plezier onder de wel aanwezige scholieren was er niet minder om. Zo’n 500 scholieren uit de groepen 7 van 15 basisscholen maakten kennis met de atletieksport via een zestal onderdelen: 60 meter sprint, 400 meter, verspringen, hoogspringen, kogelstoten en vortexwerpen.

Via deze weg wil de Schoolsportcommissie graag alle enthousiaste vrijwilligers bedanken voor hun bijdrage en hopelijk kunnen we ook volgend jaar deze gezellige Schoolatletiekdagen weer organiseren.

Lees meer

Bedankt voor de medewerking!

Apeldoorn, 25 mei - Afgelopen weekend hadden wij bezoek van een groot aantal pupillen van Haag Atletiek op onze accommodatie. Zij hebben een fantastisch weekend gehad.
Op zaterdagochtend hebben hun pupillen samen met die van ons een ontzettend leuke dualmeet gehad met onderdelen als kogelslingeren, 400 meter steeple, discuswerpen en polsstokverspringen. Helaas kwamen er tijdens de wedstrijd nogal wat regendruppels naar beneden en werden de jurylijsten uiteindelijk onleesbaar.
Helaas dus geen uitslagen, maar wel nog een leuke sfeerfilmpje (gemaakt door Stijn Jansonius): https://www.youtube.com/watch?v=gbyH7GsB9S4.

Mede namens Haag Atletiek wil ik onze leden bedanken voor hun medewerking afgelopen weekend!

Lees meer

2 Nederlandse kampioenen van AV ’34 bij de meerkamp in Tilburg

Tilburg, 23 en 24 mei - Wim van Beek stuurde het volgende verslag van de NK Meerkamp van afgelopen weekend : “Op zaterdag 23 en zondag 24 mei vonden bij Attila de NK meerkamp voor A- en B-junioren en neosenioren plaats. De beste Nederlandse meerkampers van 16 tot en met 23 jaar uit alle windstreken streden twee dagen lang op de Tilburgse atletiekbaan om de kampioenstitels. Twee duidelijk verschillende dagen trouwens. Op zaterdag gedroeg het weer zich erg wisselvallig: van regen tot en met zon. En de meerkampers moesten de baan toen delen met de gehandicapte atleten die hun Open NK afwerkten. Op zondag genoten de meerkampers de hele dag van de zon, de warmte en de onverdeelde aandacht van het publiek.

Zoals bekend laten meerkampers zich niet beperken tot één atletiekdiscipline, maar beheersen ze de loopnummers, het werpen èn het springen. Deze veelzijdige atleten lieten ook in Tilburg zien wat ze allemaal kunnen, en veroverden daarmee de harten van de liefhebbers.

Lees meer

Pupillen Haag Atletiek komen op bezoek

Apeldoorn, 19 mei - In de afgelopen jaren is er een samenwerking tussen de pupillengroepen van AV’34 en Haag Atletiek ontstaan. Dit resulteert onder andere in het organiseren van een trainingsweekend op elkaars accommodatie. Wij gaan in september weer richting het Haagse strand, maar aankomend weekend verblijven de pupillen van Haag Atletiek in onze prachtige bossen. Zij zullen van vrijdagavond 22 tot en met zondagmiddag 24 mei bij ons verblijven.  Het verzoek aan alle AV’34-ers om lief te zijn voor en rekening te houden met onze Haagse vrienden.

Op zaterdagochtend wordt een onderlinge dualmeet georganiseerd op de baan tussen 9:00 en 12:00 uur. Graag hiermee rekening houden met het voorbereiden van jouw training!

Lees meer

Cityrun Apeldoorn

Zondag 24 mei is een bijzondere dag voor Apeldoorn. De Roparun komt dan door de stad en daarmee is de ‘Hardloopnacht van Apeldoorn’ in het leven geroepen.
Ter opluistering van de doorkomst van de RopaRun kan je ‘s avonds meedoen aan de Cityrun Apeldoorn. De route bestaat uit één of twee ronden van 2,5 kilometer door de binnenstad van Apeldoorn.
Loop mee en moedig de RopaRunners aan!

Meer informatie via www.cityrunapeldoorn.nl

Lees meer

Het betere smijtwerk bij AV’34 op 15 mei

werp3kamp

Apeldoorn, 12 mei – Wees er snel bij, nog slechts 3 plaatsen vrij! Aanstaande vrijdag organiseert av’34 de tweede wedstrijd van de werp3kamp. Er zijn nog slechts 3 plaatsen vrij, dus wees er snel bij als je vrijdag jouw pr wilt verbeteren.

De werpdriekamp Circuit Oost Nederland bestaat dit jaar 5 jaar. Vorige week heeft de eerste wedstrijd van 2015 plaatsgevonden in Zevenaar. Op vrijdag 15 mei wordt de tweede wedstrijd van de Werp3kamp gehouden bij Av’34. Je kunt je hiervoor nog inschrijven tot woensdag 13 mei 18.00 uur. Er kunnen slechts 45 werpers meedoen, dus wees er snel bij.

Inschrijven doe je door een e-mail te sturen naar wedstrijdsecretariaatav.34@gmail.com. Vermeld hierin jou naam, categorie je en licentienummer en we zien je graag 15 mei! Houd de site in de gaten voor het chronoloog!

Lees meer

Geen gewone training voor Jip Vastenburg en Johan Voogd

Apeldoorn 8 Mei. 

Bloemen voor Jip en Johan Huldiging van Jip en Johan JJ en team Sotra. Na het behalen van de limit voor de Olympische Spelen wilde Jip Vastenburg (21) afgelopen donderdagmiddag weer gewoon gaan trainen op de atletiekbaan van AV34. Natuurlijk konden we dat niet laten gebeuren zonder eerst onze clubgenote en haar trainer Johan Voogd te huldigen voor deze geweldige prestatie.

Lees meer

Clubrecords voor Martien tijdens DSM circuit

Heerde, 11 april - Trainer Ton Eikenboom is apetrots op zijn pupil Martien de Haas. Martien liep maar liefst twee clubrecords; op de 100 m. en 300 m. in de leeftijdsklasse Mannen 50. Ton maakte verder het volgende verslag plus uitslagen op: Bij de atletiek wedstrijden van het DSM circuit op 11 april 2015, bij het organiserende AV de Gemzen te Heerde wist Martien de Haas het clubrecords op zowel de 100 m. als op de 300 m. M 50+ te verbeteren tot 11.96 sec. en 40.90 sec.

Lees meer

Bedankje namens de accommodatie commissie

Apeldoorn 25 April: Van Gerrit Pothoven ontvingen we onderstaand bericht:

De accommodatie commissie wil alle vrijwilligers bedanken die vandaag geholpen hebben tijdens de klussendag. Ondanks dat het weer niet de hele dag meewerkte zijn er toch weer een aantal klussen gedaan. Waarvoor nogmaals onze dank.

images (8)

Groeten Gerrit

Lees meer

Filmopnames tijdens de training aanstaande Zaterdag

Apeldoorn 23 april :Aanstaande zaterdagochtend worden er door de atletiekunie filmopnames gemaakt op de baan voor een promotiefilm over de open club. Dus allemaal nog even naar de kapper en je tenue goed strijken en vooral blijven lachen.

Lees meer

Bedankje namens Werkgroep 17 april en 4 mei

Apeldoorn 23 April: Via Wim van Beek ontvingen we onderstaande bedankbrief

Hallo Allen

Namen de “Werkgroep 17 april en 4 mei” bedank ik jullie hartelijk voor jullie bijdrage aan de feestelijke bijeenkomst vrijdagavond 17 april 2015 in het Oranjepark. Een 70 jarige viering waardig. Nooit eerder deden er zo veel scholen en leerlingen mee. Geweldig. ook zonder ballonnen zag het er feestelijk uit. (al was het natuurlijk wel prachtig weer geweest voor ballonnen in de lucht) Alle lopers van AV’34 bedankt voor het trotseren van de tegenwind richting Apeldoorn. Al was het natuurlijk wel heerlijk “loopweer”. Ik hoop dat jullie na afloop niet te zeer zijn afgekoeld.

Dank aan alle leerlingen, ouders en leerkrachten die hebben meegeholpen

en nog een fijn weekend gewenst.

groet Hans Harbers

namens de “Werkgroep 17 april en 4 mei”

Lees meer