Meerkampwedstrijd voor CD Junioren bij AV’34

Apeldoorn, 24 augustus - Emiel Roobeek heeft het volgende verslag en uitslag opgemaakt van een meerkamp wedstrijd op onze baan: “Zondag 24 augustus is er op de atletiekbaan in het Orderbos voor C en D junioren een meerkamp geweest. Aansluitend op deze meerkamp was er voor alle atleten en vrijwilligers een barbecue georganiseerd. Vanwege de vakantie bleven grote deelnemersaantallen uit, maar desondanks mag er toch van een geslaagde wedstrijd gesproken worden. Ook de paar buien die vielen konden geen roet in het eten gooien en menig PR werd dan ook verbroken. Tijdens de barbecue is gelukkig geen spat water meer gevallen en hiermee werd de dag zeer gezellig afgesloten. Namens de organisatie mag ik alle deelnemers, vrijwilligers en supporters nogmaals bedanken voor hun enthousiasme en inzet. En wellicht dat met deze wedstrijd een goede traditie is opgestart.” Einduitslagen CD Meerkamp 24 augustus 2014

Lees meer

Help jij mee om de communicatie te verbeteren?

text_balloons

Apeldoorn, 28 augustus - Beste clubleden, AV’34 is op zoek naar een paar enthousiaste leden, die communicatie een warm hart toe dragen. Het is de bedoeling om met een aantal leden een commissie te gaan vormen. Het uiteindelijke doel is om te komen tot een gedegen communicatieplan, die in de praktijk goed uitvoerbaar is. Voordat een dergelijk plan vorm gegeven kan worden is het zaak om eerst goed te brainstormen over wat nou communicatie is. De vraag dus hoe we als atletiekvereniging op een goede en volwaardige manier alles kunnen communiceren wat we willen. Voel je je aangesproken en lijkt het je leuk om hierover mee te denken. Meld je dan aan door een e-mail te sturen naar Arjan Kim. Het is de bedoeling om na de zomer een eerste keer bij elkaar te komen en hierover te gaan brainstormen.

We horen graag van je!

Sportieve groet,
Ad van Hooff & Arjan Kim

Lees meer

EK Atletiek in Zurich met Eelco en Jip

Zurich, 17 augustus – De afgelopen week heeft Nederland kunnen genieten van een fantastisch EK Atletiek. De Nederlandse equipe leverde fantastische prestaties in Zurich met als absolute topper natuurlijk Dafne Schippers, de Nederlandse Usain Bolt, met winst op de 100 en 200 meter. Maar ook AV´34 was vertegenwoordigd op het EK door Eelco Sintnicolaas en Jip Vastenburg. Op dag 1 verbaasde onze 20-jarige clubgenoot Jip alles en iedereen met een fantastische 10.000 meter. Tot 9600 meter liep ze al erg goed mee in de groep, maar met een fantastische laatste ronde liep ze zelfs naar de 4e plaats in een tijd van 32.27.37 min. Deze tijd is eveneens goed voor een nieuw nationaal juniorenrecord.

Op dag 1 en 2 was ook Eelco actief in het goedgevulde stadion in Zurich. Hij bleef met zijn prestaties op de eerste dag dicht in de buurt van zijn beste meerkamp en dat beloofde veel goeds voor de tweede dag. Ook op dag 2 kwam Eelco goed voor de dag, maar werd het hem lastig gemaakt door de weersomstandigheden (vooral rond zijn sterkste onderdeel polsstokhoogspringen). Hij bleef echter prima presteren en deed na 9 onderdelen nog heel goed mee om de medailles. Tijdens het laatste onderdeel, de 1500 meter, heeft hij alles gegeven wat hij nog in zich had, maar het bleek helaas net niet voldoende voor een medaille. Maar met een 4e plaats en een puntentotaal (8478 punten) in de buurt van zijn persoonlijk record (tevens Nederlands record), mag hij zeer tevreden zijn.

Wij als clubgenoten zijn natuurlijk erg trots op deze prestaties van Eelco en Jip (en uiteraard ook alle andere Nederlandse atleten) en hopen dat zij zich zo blijven ontwikkelen, zodat zij op het EK 2016 in Amsterdam weer voor fantastische prestaties kunnen gaan.
Meer informatie over het EK atletiek is uiteraard te vinden op www.atletiekunie.nl, www.european-athletics.org en www.losseveter.nl.

Lees meer

Beginnerscursus Nordic Walking

NordicWalking

Apeldoorn, 14 augustus - Op zaterdag 13 september starten we bij AV ’34, op de atletiekbaan in het Orderbos, met een nieuwe beginnerscursus Nordic Walking. Een prachtig moment om na de zomervakantie de draad weer op te pakken en fit het najaar in te gaan!

Met anderen en onder professionele begeleiding krijgt u de kans een goede basis te leggen om deze prachtige betaalbare sport onder de knie te krijgen of te houden.

Duur van de cursus
De cursus duurt ca. 3 maanden. De eerste 6 lessen worden de basistechnieken aangeleerd. De rest van de periode wordt gebruikt om de technieken uit te bouwen voor bijvoorbeeld heuveltrainingen, het lopen op harde ondergrond en tempo opvoeren. Daarnaast wordt er als het nodig is gewerkt aan de juiste conditie. De poles (stokken) worden door de vereniging in bruikleen gegeven.

Sporters met beperking
Heeft u en beperking, zoals COPD, astma, diabetes, reuma etc. dan kunt u na overleg deelnemen aan de cursus en daarna onder begeleiding van onze trainer met fysiotherapeutische kennis verder sporten.

Kosten
De kosten voor de cursus bedragen € 40,00 inclusief gebruik van de poles. De kosten worden zo laag mogelijk gehouden omdat het Nordic Walking een onderdeel is van AV’34 en van alle faciliteiten van deze vereniging gebruik kan worden gemaakt.

Aanmelding
Dit kan per telefoon, 06-20646947 of per email ptendam@av34.nl

Lees meer

Eiger Ultra Trail

Finish Foto Eigertrail

Grindelwald (CH), 18 & 19 juli – In het weekend van 18 & 19 juli liepen een aantal lopers uit de langeafstand groep mee op de Eiger Ultra Trail. Er kon gekozen worden uit 3 afstanden 101km, 51km en 16 km. Ruud Kok schrijft: “Het zal zo rond de maand oktober 2013 geweest zijn dat de naam “ Eiger Ultra Trail” viel in de groep van loopgekken. Wie deze naam als eerste noemde is niet meer met zekerheid te zeggen maar we hebben zo onze vermoedens. Toen de naam eenmaal gevallen was, was het een magisch woord geworden. Er werd een bijeenkomst georganiseerd voor geintresseerden ( niet in ons clubhuis, nee, nee…in het Nieuws van Apeldoorn). Onder het genot van enig gerstennat werd eens besproken wat e.e.a. inhield. Kiezen tussen de E 101 en E 51. Mmmmm, dat smaakte ( zowel het gerstennat als deze nieuwe uitdaging). Al snel besloten een aantal om deze uitdaging op te pakken. Marinus, Ruud, Joop en Ronald kozen direct voor de E 101. Benno, altijd druk met werk, koos voor de E 51, Peter sloot zich daar bij aan. Pierre popelde ook, wist het nog niet maar het verlossende woord kwam al snel…..kan niet mee…..moet die datum naar Andre Rieu,……..naar wie…….Andre Rieu! Oke!

Hieronder vind je de uitslagen van en het verslag van Ruud Kok van deze mooi en loodzware trail.

Lees meer

Nieuwe 10-weekse beginnerscursus hardlopen start 1 september

cursus-hardlopen-2014

Apeldoorn, 30 juli - Op maandag 1 september starten we bij AV ’34 met een nieuwe 10-weekse beginnerscursus hardlopen. In deze cursus is het de bedoeling dat we binnen 10 weken een half uur kunnen aaneengesloten hardlopen. Het doel van deze cursus is om op een plezierige manier kennis te maken met de loopsport waarbij blessurepreventie hoog in het vaandel staat. Dat is dan ook de reden waarom we op de 1e avond van de cursus een inloopspreekuur houden voor lopers met beginnende klachten. Dat zal ongeveer plaatsvinden in het clubhuis van AV ‘34. Verder wordt er afwisselend op en buiten de baan getraind. Het e.e.a. hangt ook af van de samenstelling van de groep. Verder is er veel aandacht voor techniek.

Lees meer

Jip pakt op indrukwekkende wijze het goud bij het NK

Poster_NK Atletiek_2014_NadineBroersen

Amsterdam, 26 en 27 juli - In het weekend van 26 en 27 juli was er de ASICS Nederlandse Kampioenschappen Atletiek in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Op de tweede dag kwam Jip Vastenburg in actie op de 5000m. Ze liep vanaf de start haar eigen wedstrijd en won in een prachtige tijd van 15:31.50. De tweede dame, Jamie van Lieshout, kwam ruim een minuut later over de finish! Onder “lees meer” een foto van het podium van die 5000m met Jip en haar gouden plak.

Daan Meyer haalde een zilveren medaille met speer met een beste worp van 72.86. Ook Dennis Licht en Eelco Sintnicolaas pakte het zilver, Dennis deed dat op de 1500m en Eelco bij de 400m horden. Bas Markies liep in de finale van de 110m horden naar een zevende plaats. Onze topsprinter Paul Robers kwam in actie op de 100m en 200m, in de finale van de 200m liep hij in een toptijd van 21.34 naar een vierde plaats.

Lees meer

Zwoele atletiek avond in Wageningen

monique-wageningen-2014

Wageningen, 18 juli - Afgelopen vrijdagavond 18 juli was er in Wageningen de achtste editie van het “Wagenings Loop-, Spring- en Smijtwerk”. Een instuifwedstrijd op de baan bij atletiekvereniging Pallas’67. Het was een prachtige avond onder lekkere zomerse omstandigheden: ruim 30 graden en windstil. Aan de start stonden ook een behoorlijk aantal atleten van AV’34. Monique Heijns verbeterde haar persoonlijk record op kogel naar 10,11 meter. De uitslagen van avondwedstrijd zijn hier terug te vinden.

Lees meer

D-juniorenweekend groot succes

d-weekend-2014-01-klein

Apeldoorn, 5 en 6 juli - Op 5 en 6 juli hebben de D-junioren een gezellig weekend gehad op onze baan. Hiervoor hebben de meisjes en jongens D-junioren en Wil la Rivière allemaal een stuk geschreven:

Op zaterdagmiddag rond twee uur kwamen de meisjes en jongens met ouders op de baan om tenten neer te zetten voor ons D-juniorenweekend. Voordat we daarmee konden beginnen, moesten we even wachten tot een flinke regenbui voorbij was, hoewel, sommigen waren in de regen begonnen met het opzetten van de tent, die konden echt niet langer wachten. Leuk om te zien hoe een atletiekbaan binnen een uur veranderd is in een camping.

Lees meer

Nordic Walking Best Practise

Apeldoorn, 8 juli - AV’34 uit Apeldoorn kreeg de nominatie Best Practice van de Provincie Gelderland voor hun afdeling Nordic Walking. Dit omdat de sportclub zo ingericht is dat voor ouderen en chronisch zieken het sporten laagdrempelig aangeboden wordt. Reden om te kijken hoe ze bij de afdeling Nordic Walking te werk gaan.

Lees meer

NK Junioren

Aaclogo1

Amsterdam, 4, 5 en 6 juli - Hidde Egbers maakte het volgende verslag van het NK Junioren op 4,5 en 6 juli bij AAC in Amsterdam: “Op vrijdag mochten de B-junioren de wedstrijden beginnen met het verspringen. Nout Wardenburg en c-junior Lauri Hulleman kwamen in actie. Lauri werd 7e met 6.21 en Nout 9e, bij hem wilde het helaas niet zo lukken. Matthieu van den Broeke (JJB) en Tony van Diepen (JJA) hadden de series van de 800 mtr voor de boeg en wisten zich te plaatsen voor de finale op zaterdag.

Lees meer

Zoals de ouden zongen, piepen de jongen in Stadskanaal

stadskanaal2014

Stadskanaal, 5 en 6 juli - Voor het derde achtereenvolgende jaar heeft de familie Wevers een weekendje Stadskanaal gedaan, met de meerkamp als hoofdactiviteit. Alma maakte hiervan het volgende verslag: ” ‘Stadskanaal’ staat garant voor een fijne meerkamp: een goede organisatie, een breed deelnemersveld (241 inschrijvingen!) en gezelligheid met een camping rondom de baan en een BBQ op de zaterdagavond. Daarbovenop werd het lekker zonnig en voor de voetbalminnaars was er zaterdagavond zelfs een “groot scherm”. Merel Wevers was één van de 24 2de jaars C-junioren. Deze deelnemers waren in 2 groepen gesplitst met een vergelijkbaar tijdschema. Er deden drie meisjes mee uit de landelijke top tien, waaronder de nummer 1 Marijke Esselink.

Lees meer

4e stedenwedstrijd pupillen in Doetinchem

Doetinchem, 6 juli - Gisteren hebben 120 pupillen van AV’34 deelgenomen aan de 4e stedenwedstrijd die in Doetinchem werd georganiseerd door AV Argo. De weersomstandigheden waren verre van ideaal, want de hele dag werd geteisterd door buien, maar dat mocht de pret niet drukken. De pupillen hadden gewoon veel plezier.
De uitslagen zijn inmiddels opgemaakt, maar een korte scan laat al zien dat er heel veel fouten in de uitslagen staan. Desondanks kun je de uitslagen bekijken op de website van AV Argo.

Ruim 350 foto’s, gemaakt door Bert Slijkhuis, Marieke Oostenenk en Sabine Buitenhuis, staan op onze fotosite.
Nog meer foto’s, gemaakt door Robbert Veltkamp, zijn te vinden op zijn picasa-pagina.
En we zagen een youtube-filmpje met veel van onze toppers erin.

De vier voorronde stedenwedstrijden zitten er nu op en wij hebben ons ruimschoots geplaatst voor de finale stedenwedstrijd op zaterdag 13 september. Deze finale zal op onze eigen accommodatie worden georganiseerd en wij willen graag dat alle pupillen deelnemen aan deze wedstrijd. Sta je nog niet ingeschreven? Doe dit dan z.s.m. via niels19@hotmail.com.

 

Lees meer

NK Teams bij AV Sprint in Breda

mareij-nkteams

Breda, 28 juni - Afgelopen zaterdag 28 juni was er bij Atletiek vereniging AV Sprint de NK Teams. Op de prachtige baan van AV Sprint streden 8 heren en 8 dames teams om de nationale titel. Nout Wardenburg deed als junior B mee tussen al het senioren geweld, en dat deed ie uitstekend! Op de 400m zette hij een mooie 50.36 neer, zelf was hij niet tevreden over zijn race, maar gezien het leeftijdverschil met de andere lopers een goede prestatie. Nout mocht ook bij de 4 x 100m starten als eerste loper, met een bliksem start wisselde Nout als eerste het stokje waar Paul Robbers het overnam. De volgende wissel verliep voor AV’34 jammer genoeg niet goed.. het stokje viel op de grond.

Marije van Hunensteijn liep de 100m in 11,79 en plaatste zich daarmee voor het WJK! Op de verschillende nummers was er winst voor de AV’34-ers; Paul (100m), Tony (800m), Jip (3000m) en Daan (speer). De mannen eindigde als 5de en de vrouwen als 6de.

Marcel Kremer mailde nog de volgende toevoeging: Marije verbeterde het clubrecord op de 100m bij zowel de meisjes A als de vrouwen senioren. Deze stond sinds vorig jaar al op haar naam met 11,86s. Paul Robers evenaarde het clubrecord van de mannen op de 100 meter met 10.59. Op de 200 meter verbeterde hij binnen enkele weken het record van 21.41 van Hans Vehof uit 1997 via 21.35 naar 21.22s. Hij kreeg net als Marije na afloop tijdens het ploegeten in de nieuwe serre van ons clubhuis de prijs voor beste prestatie van de dag.

Uitslagen via Live results.

Lees meer

3de Stedenwedstrijd C/D junioren

Apeldoorn, 28 juni - Afgelopen zaterdag was er de derde Stedenwedstrijd voor C/D junioren op onze eigen baan. Onder prima weersomstandigheden werkte de junioren het programma af. Naast alle AV’34-juryleden willen we de juryleden en hulpen van de andere deelnemende verenigingen bedanken (er werd probleemloos aan de verplichting voldaan om hulp te leveren), alsmede 2 masters die na hun training wat langer bleven om van de 80 horden er 20 aan de kant te zetten en de overige 60 te verplaatsen en op de correcte hoogte in te stellen. De uitslagen zijn onder lees meer terug te vinden.

Lees meer