Met AV’34 naar de “Koning van Spanje Trail”

koningvspanjetrail2015

Apeldoorn, 21 november - De webredactie ontving van Ruud Kok de volgende uitnodiging over het meedoen van AV’34 aan de “Koning van Spanje Trail”: Op zondag 3 mei 2015 wordt in het mooie Zuid-Limburgse Gulpen, door MST, de Koning van Spanje trail georganiseerd. Dit is een prachtige trail / hardloopwedstrijd over 10, 19 en/of 36 km. In de trail zitten natuurlijk hoogtemeters doordat het door het limburgse heuvellandschap gaat. Dit maakt de loop heel mooi maar ook wel zwaarder dan een normale wegwedstrijd.

Lees meer

Algemene Ledenvergadering op 25 november 2014

share-logo

Apeldoorn, 2 november - Op dinsdagavond 25 november is er een algemene ledenvergadering voor alle leden van AV’34. We starten met de vergadering om 20:30 en nodigen iedereen van harte uit om hierbij aanwezig te zijn. Eén van de agendapunten is het concept missie-visie-beleidsplan. Een aantal vrijwilligers hebben drie avonden met elkaar hebben gesproken met als eindresultaat dit concept missie-visie-beleidsplan.

Update, 20 november; In de agenda staan nu de namen van de kandidaat bestuursleden : Agenda ALV 25 november 2014

Concept missie-visie-beleidsplan : concept missie en visie AV34

We zien je graag en op dinsdagavond 25 november, Miriam Trommelen, voorzitter AV’34

Lees meer

31e Zevenheuvelenloop wordt gewonnen door Kuma en Jeptoo

logo-7heuvelen

Nijmegen, 16 november - De 31e editie van Zevenheuvelenloop werd bij de mannen gewonnen door Abera Kuma in 42 minuten en 18 seconden. Bij de vrouwen was Priscah Jeptoo, vooraf de grote favoriete, de snelste in 46 minuten en 56 seconden. In de regen kwamen ook een groot aantal clubgenoten in actie op het prachtige 15km parcours. Gert-Jan Liefers was vandaag de snelste AV’34-er in een tijd van 47.23. Rutger Hugen had vooraf een missie; de 15km onder het uur zien te eindigen. Na een maandenlange voorbereiding haalde hij net niet zijn doel, hij kwam de finish over in een knappe tijd van 1:01.43. Jeroen Schmidt heeft ook zijn trainingen de laatste tijd afgestemd op deze wedstrijd en was na afloop zeer content met zijn resultaat : 54 minuten en 24 seconden.

Onder “lees meer” de uitslagen.

Lees meer

Aankondiging Testwedstrijd Omnisport

melissa-nkmeerkamp-2014-2

Apeldoorn, 16 november - De webredactie ontving van Adriaan Saman een aankoniging voor de testwedstijd in december : Vrijdag 12 december 2014 is er een testwedstrijd in het Omnisport voor de AB-junioren, Senioren en Masters van 20:00 tot 22:00 uur. Meer informatie over deze wedstrijd is hier terug te vinden.

Lees meer

Indoorwedstrijd in Enschede

Enschede, 26 oktober - Vandaag hebben wel pupillen en junioren deelgenomen aan de recordwedstrijd in de Diekmanhal in Enschede. Hoewel onze atleten al drie weken in de nieuwe groepen trainen, kwamen ze vandaag nog een keer uit in de oude categorieën. En het was dus de perfecte gelegenheid om hun indoor PR’s nog even aan te scherpen in deze oude categorie. En dat lukte fantastisch. Heel veel PR’s zijn namelijk vandaag verbroken en we hebben dan ook heel veel blije atleten gezien vandaag. Het was dan ook weer een fantastische dag, met zelfs meerkamp-overwinningen voor Maikel Potkamp (JPC) en Melchior Treffers (JPA1). Mika Naber werd vlak achter Maikel tweede (JPC). Ook bij de junioren werden enkele overwinning en podiumplaatsen behaald op individuele nummers.

De uitslagen van deze indoorwedstrijd kun je hier vinden.

Lees meer

Intersport Jonker nu ook hoofdsponsor

image

Apeldoorn, 14 oktober 2014 - Intersport Jonker en AV ’34 continueren hun lopende samenwerking en zetten deze om in een hoofdsponsorschap.
Richard Klein waardeert het feit dat AV ’34 en breedtesport hand in hand gaan. Sporters met een beperking, jeugdleden, ouderen, maar ook topsporters vinden hun weg naar deze vereniging in het sportpark Orderbos. AV ’34 weet met behulp van talloze vrijwilligers alle geledingen in de vereniging te binden. Daarnaast gaat AV ’34 mee met de tijd en speelt de vereniging in op maatschappelijke trends’, aldus Richard Klein, eigenaar van Intersport Jonker.
Benno Oderkerk, vicevoorzitter en verantwoordelijk voor het sponsorbeleid, ziet de overeenkomst als de kroon op het werk van het sponsorbeleid dat vijf jaar geleden is ingezet met de oprichting van een business club. Intersport promoveert nu van full member naar hoofdsponsor. Ook voorzitter Miriam Trommelen is blij met de overeenkomst. Het continueren van de bestaande goede relatie ziet zij dan ook als een win-win situatie.
Op de foto: Richard Klein van Intersport Jonker (rechts) en Benno Oderkerk (links) vicevoorzitter van AV ‘34

Lees meer

Amsterdam Marathon

Amsterdam, 19 oktober - Ard Vlooswijk heeft in Amsterdam een knap debuut gemaakt op de marathon, lees hier zijn verslag:

“Tijdens ons trainingskamp afgelopen april heb ik ‘m met viltstift in mijn agenda gezet en me ingeschreven: de Amsterdam Marathon 2014 zou mijn debuut gaan worden op de marathon! Ideaal getimed: 4 dagen voor mijn 35e verjaardag, dus nog precies in mijn seniorentijd debuteren op de marathon. Een debuut dus finishen is een PR en mocht het van een tweede marathon komen, dan wordt dat dus weer een nieuw (masters) PR!

Lees meer

1e competitiecross in Veenendaal

Veenendaal, 25 oktober - Vanochtend vroeg moet er wel een file tussen Apeldoorn en Veenendaal hebben gestaan, want er gingen heel veel pupillen en junioren van AV’34 naar Veenendaal voor de eerste competitiecross van het BVC-circuit. Op een werkelijk prachtig parcours met veel plassen, zoals het natuurlijk hoort bij crossen, werd fel gestreden door al onze jonge talenten. En bijna iedereen kwam totaal uitgeput, maar zeer tevreden over de finish. En tevreden mogen we zeker zijn met alle behaalde resultaten, evenals de vele top3-noteringen (5x 1e, 8x 2e en 7x 3e). Overwinningen waren er voor Elwin Askerov (JPC), Isa van Puffelen (MPB), Maikel Potkamp (JPB), Tess van Randtwijk (MPA2) en Jasper van Zaanen (JD2).Tweede plaatsen werden behaald door Lynn Oosterhuis (MPC), Myrthe Dantuma (MPB), Mika Naber (JPB), Kjell Hulleman (JPA1), Martijn van der Lecq (JPA2), Sophia Mulder (MD2), Gjalt Panjer (JD2) en Jippe Lasschuijt (JC). Derde plaatsen komen op naam van Julian Veltman (JPC), Lieske Drost (MPB), Julius Prop (JPB), Elle van Kasteren (MD1), Devon de Lange (MD2), Yidne Hulleman (JD1) en Tijmen Bouw (JC). Ongelooflijk mooie prestaties allemaal en dat belooft nog wat voor de komende drie crossen in deze competitie.

De uitslagen zijn hier te vinden.
130 foto’s, gemaakt door Mark Jansonius en Barry Koks, staan op onze fotosite.

Lees meer

Trainen voor de 8 van Apeldoorn

midwintermarathon-150

Apeldoorn, 20 oktober - Op dinsdag 4 november a.s. starten wij met de cursus hardlopen van 0 naar 8 km in 3 maanden. Onder leiding van ervaren trainers wordt er op een gezellige en inspirerende manier toegewerkt om tijdens de Midwintermarathon “de Acht van Apeldoorn” uit te lopen. De cursus wordt gegeven op de kunststofbaan van AV’34 in het Sportpark Orderbos. Aanvang 19.30 uur in het clubhuis van AV ‘34. De kosten zijn € 40 per persoon.

De trainingen vinden vanaf 4 november plaats op de volgende dagen:

  • dinsdagavond : van 19:30 t/m 20:30
  • donderdagavond : van 19:30 t/m 20:30
  • zaterdagochtend : vanaf 9:00

Voor verdere vragen en inlichtingen kunt u terecht bij Wim van Beek.

Lees meer

50e Athloscross in Harderwijk

Harderwijk, 18 oktober - Vanmiddag werd in Harderwijk het crossseizoen officieel geopend met de 50e Athloscross. Een groot aantal deelnemers dat aan de start stond was afkomstig uit Apeldoorn. Zeker bij de jeugd was dit het geval en konden de krachten op het crossparcours weer gemeten worden. Bij de pupillen en junioren C/D waren er geen overwinningen vandaag, maar wel een aantal helemaal mooie podiumplaatsen. Maikel Potkamp (JPC) en Tess van Randtwijk (MPA) werden tweede in hun categorie en derde plaatsen waren er voor Lieske Drost (MPC), Mika Naber (JPC), Wout van der Weide (JPB), Estelle Bruins (MPA), Yidne Hulleman (JPA) en Jasper van Zaanen (JD). Daarnaast waren er heel veel top10-prestaties voor onze atleten.

De officiële uitslagen zijn hier te vinden.
Vele foto’s, gemaakt door Mark Jansonius, zijn te vinden op onze fotosite.

Lees meer

Parkeren Sportlaan

Apeldoorn, 15 oktober - Elke zaterdagmorgen staat de Sportlaan (de weg tussen AV’34 en de kazerne) vol met geparkeerde auto’s. Er staan zo veel auto’s dat er aan beide zijden van de weg geparkeerd wordt en daardoor ontstaan gevaarlijke situaties. Er is toestemming van de verantwoordelijke van de kazerne om gebruik te maken van hun nieuw aangelegde parkeerplaats aan de kant van de Sportlaan. Deze parkeerplaats is in principe afgesloten met slagbomen, maar deze staan in het weekeinde omhoog, zodat wij gebruik kunnen maken van deze parkeerplaats. Wij verzoeken iedereen om netjes en ordelijk gebruik te maken van deze parkeerplaats. Mocht iemand schade veroorzaken aan of op de parkeerplaats, laat hij/zij zich dan melden bij mij, via het mailadres atletiekbaanapeldoorn@gmail.com.

Lees meer

Uitje van pupillen naar Julianatoren

Apeldoorn, 15 oktober - Op zaterdag 13 september zijn de pupillen voor de 9e keer op rij stedenkampioen geworden. Om dit nog even goed te vieren zijn 107 pupillen en 12 trainers afgelopen zaterdag een dagje naar de Julianatoren geweest. Het werd een ontzettend gezellige dag, ondanks een fikse bui op het einde van de middag. De pupillen mochten de gehele dag vrij rondlopen door het park en tussendoor zijn we een keer bij elkaar gekomen om lekker een patatje te eten.

Ruim 50 foto’s van deze dag, gemaakt door Mark Jansonius, zijn te vinden op onze fotosite.

Lees meer

Prachtige editie van de Isokin Loenermarkloop

loenermark-finish-2014

Loenen, 11 oktober - Paul Roobeek heeft tijdens de Isokin Loenermarkloop de tijdwaarneming gedaan kwam ook met het volgende verslag : “Statistisch gezien is het weer een fantastische loop geweest. De eerste twee lopers die ik sprak waren enthousiast over het parcours maar vonden het wel onverwacht zwaar. Goed gedaan Wim Derksen en companen! Het was mooi weer om te lopen. De 8 na-fietsers die het parcours moesten schonen van bewegwijzering, bananenschillen en sponzen kwamen besmeurd terug van hun taak door flinke regenbuien aan het einde van de wedstrijd en hadden achteraf hun borrel en hapjes dus meer dan verdiend.

Lees meer

Jaarranglijsten C- en D-junioren bijgewerkt

Apeldoorn, 12 oktober - Wil la Rivière heeft voor de C- en D-junioren de jaarranglijsten bijgewerkt tot en met de clubkampioenschappen. Je kan de jaarranglijsten hier terug vinden. Mocht er iets niet kloppen mail dit dan gerust door aan Wil la Rivière.

Lees meer

Clubkampioenschappen & 80-jarig jubileum

ck_2014

Apeldoorn, 27 september - Onder werkelijk schitterende omstandigheden hebben we zaterdag de clubkampioenschappen afgewerkt, wauw wat een fantastische dag hebben we met z’n allen gehad. Miriam Trommelen mailde ook zeer tevreden het volgende verslag: “Afgelopen zaterdag, 27 september, hebben we met z’n allen een onvergetelijke dag beleefd. Eerst de clubkampioenschappen, met een record aantal deelnemers. En voor de loopgroepen een trail van 5 of 10 Engelse Mijlen. Vervolgens het 80-jubileum met een patatfeest voor onze pupillen. Ingeleid door een geweldige stoelendans. Ter afsluiting een gezellige bbq voor leden en sponsors. Dank aan allen die mee hebben gewerkt aan deze mooie dag. We zijn trots op onze vereniging!”

Lees meer