(herhaling)reanimatie opleiding

Apeldoorn,30 April- Van Ruud kok ontvingen wij onderstaand bericht:

Maandag 23 mei 2016 zal er voor trainers van de loopgroepen en van de nordic walkers weer een (herhaling)reanimatie opleiding zijn.

Tevens zal de AED weer uitgelegd en getest worden.

De cursus wordt gegeven door Ronald van Ingen en Ben Remmers.

reanimatie
Clubhuis AV34

Aanvang 19:00 uur

Lees meer

Kleefrun zaterdag 21 mei 2016

Apeldoorn, 29 April- Van Wim van Beek ontvingen we onderstaand bericht:

Geachte lezer, beste sporter

 

Nog ruim 3 weken en als al het Giro geweld uit Apeldoorn weg is. Mogen wij voor u in samenwerking met de Stichting Kleef

op een bijzondere locatie in Apeldoorn, t.w. Paleis park het Loo de Kleefrun organiseren.

Lees meer

Marije verbreekt eigen clubrecord 100m

marije-van-hunenstijn

Gainesville, 23 april - Marcel Kremer melde de webredactie het volgende : Marije van Hunenstijn verbreekt eigen clubrecord 100 meter in Florida. Bij haar openingswedstrijd van het outdoor seizoen heeft Marije van Hunenstijn haar eigen clubrecord op de 100 meter flink aangescherpt. Bij een lichte rugwind van 0.4 meter per seconde liep ze 11.65 sec. Haar oude toptijd stond op 11.79 sec en liep ze tijdens het NK teams in 2014 in Breda.

Marije liep in Gainesville (Florida) aan het eind van een trainingsstage met de Nederlandse selectie.

Lees meer

Trainingswedstrijd zaterdag 30 april : 150m en 300mh

horden-400m

Apeldoorn, 24 april - Zaterdag 30 april wordt er op de atletiekbaan een trainingswedstrijd over 150m en 300mh georganiseerd. De 150m zal starten om 12.00 uur en aansluitend wordt de 300mh gelopen. De wedstrijd staat open voor iedereen die deel wil nemen en deelname is gratis. Inschrijven kan op de wedstrijddag tot uiterlijk 11.45 uur, maar voorinschrijving heeft de voorkeur. Inschrijven kan door een email te sturen naar Emiel Roobeek: emroob@hotmail.com

Er is een officiële starter aanwezig en er wordt gebruik gemaakt van een app voor de tijdwaarneming.

Lees meer

1e Stedenwedstrijd Pupillen in Nijmegen

Nijmegen, 16 april - Vandaag hebben de pupillen hun competitieseizoen afgetrapt met de 1e stedenwedstrijd in Nijmegen. Namens AV’34 waren 98 pupillen van de partij die record naar record braken. Vorig jaar hebben we proef gedraaid met een nieuwe wedstrijdstijl en dit jaar is het de bedoeling dat we dit met de andere vijf verenigingen optimaliseren. Vandaag is hiermee een goede eerste stap gezet, waarbij de pupillen na een gezamenlijke warming-up (met alle verenigingen) vijf onderdelen hebben gedaan. En ook wij hebben als club een goede stap gezet op weg naar hopelijk het 11e kampioenschap op rij!

Alle uitslagen van deze 1e stedenwedstrijd zijn hier terug te vinden.

De volgende wedstrijd is een ludieke wedstrijd met de pupillen van Haag Atletiek op zaterdag 14 mei (inschrijven kan tot en met 10 mei).
De 2e Stedenwedstrijd in Zutphen staat gepland voor zaterdag 21 mei (inschrijven kan tot en met 9 mei).

Lees meer

Werp3Kamp Circuit Oost Nederland

werp3kamp

Apeldoorn, 13 April -Op vrijdagavond 13 mei wordt de tweede wedstrijd uit de  Werp3Kamp Circuit Oost Nederland georganiseerd bij AV’34.
De wedstrijd is open gesteld voor A/B junioren, senioren en masters.
Neem je aan 3 van de 5 werp3kampen deel, dan doe je mee aan het Circuit en maak je automatisch kans op de eindprijzen.
Volg ons ook op Facebook (https://www.facebook.com/werpdriekamp.circuitoostnederland)! Je leest het laatste nieuws, uitslagen en de actuele tussenstanden!

De andere wedstrijden zijn:
22 april bij Climax in Ede
20 mei bij De Liemers in Zevenaar
3 juni bij Daventria in Deventer
17 juni bij Hanzesport in Zutphen

De wedstrijd begint om 18.30 uur! Meer informatie en inschrijven: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/main/6553/  .

Meer Info : Werp3Kamp Circuit Oost Nederland

 

 

Lees meer

1e Flitswedstrijd Pupillen

Apeldoorn, 10 april - Gisterochtend was de 1e flitswedstrijd voor Pupillen op onze accommodatie. Een flitswedstrijd is een oefenwedstrijd voor onze eigen pupillen om te oefenen voor de Stedenwedstrijden. De 1e flitswedstrijd was druk bezocht en verliep perfect. De uitslagen zijn inmiddels ook opgemaakt door Paul Roobeek en vind onderstaand:

Uitslag 1e flitswedstrijd 9 april 2016

 

Lees meer

Start nieuwe beginnerscursus Nordic Walking op 16 april 2016

Apeldoorn 4 April – Waarom Nordic Walking? 

Nordic Walking is een manier om je uithoudingsvermogen en houding te verbeteren. Bij deze activiteit gebruik je spieren van het hele lichaam, komt het lichaam tot ontspanning en wordt stress gereduceerd. Nordic Walking wordt meestal in de natuur gedaan.

De combinatie van fysieke activiteit en mentale ontspanning in de natuur geeft het belangrijke tegenwicht aan onze Westerse leefstijl. Vaak bewegen wij te weinig, hebben een hoge stressbelasting en komen te weinig buiten. Nordic Walking is een ideale activiteit om in balans te blijven of de balans tussen lichaam en geest te herstellen.

Waar wordt de cursus gegeven?

Bij AV’34 Sportpark Orderbos 19, 7313 HN Apeldoorn 

Wanneer wordt de cursus gegeven?

De cursus start zaterdag 16 april 2016

Aanvang 9.00 uur

Cursusduur totaal 12 weken

 

Inschrijfgeld 40 euro

Info 055-8442229 of www.av34.nl

 

Inschrijven cursus:

av34nw2015@gmail.com

Lees meer

Coopertest Trim Apeldoorn

Apelddoorn 4 April : Morgenavond, dinsdag 5 april, houdt Trim Apeldoorn weer een coopertest op onze baan. Zij beginnen om 19.30 uur met het inlopen buiten de baan (op het gras dus) en de coopertest begint om 19.45 uur. Zij gebruiken de binnenste 3 banen.

. coopertest

 

Lees meer

Tijdschema Trainingspakkenwedstrijd

baanav34-lente2016

Apeldoorn, 29 maart - Traditiegetrouw start bij AV’34 het outdoorseizoen met de trainingspakkenwedstrijd. Van het wedstrijdsecretariaat ontving de webredactie het tijdschema : Tijdschema TPW 2016-2

De onderdelen van dit jaar zijn:

Pupillen C 40 / 600 / Ver / Balwerpen
Pupillen B 40 / 1000 / Ver / Balwerpen
Pupillen A 60 / 1000 / Ver / Kogel
Jongens Junioren D 1000 / 80mh / Ver / Discus / Speer
Meisjes Junioren D 1000 / 60mh / Ver / Discus / Speer
Jongens Junioren C 300mh / 800m / Hoog / Kogel / Discus
Meisjes Junioren C 300mh / 800m / Hoog / Kogel / Discus
VB-atleten 80 / Ver / Kogel / 400 / 1500
Junioren AB + Senioren + Masters 100 / 300 / 800 / Kogelslingeren / Discus / Ver / Hoog / Kogel / Speer / Discus

 

Extra helpende handen zijn altijd welkom tijdens de wedstrijd. Hierbij kun je denken aan de baan gereedmaken, assisteren bij de wedstrijd of jureren. Op 12 maart start de jurycursus waarbij de theorie tijdens de trainingspakkenwedstrijd in de praktijk kan worden gebracht. Opgeven voor de jurycursus doe je door zo snel mogelijk een e-mail te sturen naar jwoudenberg@hotmail.com.
Ben je niet in het bezit van een jurydiploma, maar wil je toch graag helpen, stuur dan een e-mail naar wedstrijdsecretariaatav.34@gmail.com

Lees meer

huren of reserveren van het clubhuis, serre en/of bestuurskamer

Apeldoorn, 26 Maart-Om het clubhuis, serre en/of bestuurskamer te reserveren, moet er een mail gestuurd worden naar het mailadres : atletiekbaanapeldoorn@gmail.com.

reserveren
In die mail graag vermelden datum en dag en de tijd waarop de reservering gedaan wordt. Indien er geen bevestiging retour komt op uw mail, dan is de reservering niet geldig. Als de reservering bevestigd wordt, dan moet dit nog wel in de agenda achter de bar gezet worden.
Als er met betrekking tot de bezetting van het clubhuis, het bestellen van spullen en/of klaarzetten van eten en drinken, ook iets geregeld moet worden, dan moet er ook een mail naar Annette Keizer
Betreft het een reservering voor een gebeurtenis die al vaker plaats gevonden heeft, maar die afwijkt van andere jaren, geef dan duidelijk door dat het afwijkt van voorgaande jaren. Dit om te voorkomen dat de voorbereidingen op de automatische piloot gaan, maar dan voor de verkeerde dag.

Lees meer

Nederlands kampioenschap masters op 11 en 12 juni

NK-Atletiek-Masters

Apeldoorn, 23 maart - Van Cees Stolwijk van Altis ontving de wegredactie de volgende informatie over het NK Masters : Op 11 en 12 juni a.s. vinden de Nederlandse Kampioenschappen op de baan voor masters plaats in Amersfoort. Het organisatie comité van Altis is volop bezig met de voorbereidingen.
Vanzelfsprekend hoopt Altis op een groot aantal deelnemers. Door velen wordt gedacht dat zo’n kampioenschap er alleen is voor de hele goede atleten. Dat is een misvatting. Er gelden geen tijd-, afstand- of snelheidslimieten. Uiteraard wordt er op dit prachtige evenement ook hard gestreden om de fel begeerde medailles. Maar dat is niet het enige wat telt. Het mee doen aan dit kampioenschap is al een geweldige ervaring. Met een groep van je eigen leeftijdscategorie vanuit de callroom naar de startlijn te worden gebracht is iets wat je alleen maar bij een kampioenschap mee maakt. Eén voor één worden afgeroepen om achter de startlijn te worden geplaatst. Ja, dan voel je de gezonde spanning komen. En dan het startschot, weg is alle spanning. Aanmoedigingen langs de baan, het volgen van je rondetijd op de klok, het luisteren naar de speaker die de stand doorgeeft, etc.

Lees meer

Uitstellen ledenvergadering

Apeldoorn 22 Maart :

Vanuit het a.i. Bestuur ontvingen wij de volgende mededeling:

Normaal gesproken is er bij AV’34 eind maart een ledenvergadering met de presentatie van de jaarstukken. Dit jaar wil het bestuur deze vergadering wat later (2e helft van mei) uitschrijven zodat wij en zeker ook de accommodatie commissie meer de tijd hebben om de plannen rondom de vernieuwing/ renovatie van de accommodatie voor te bereiden.
De bedoeling is om in die ledenvergadering, naast het presenteren van de jaarstukken, met een aantal uitgewerkte voorstellen voor de accommodatie te komen, ook financieel, waar de leden een eerste beslissing over kunnen nemen.

 

Namens het a.i bestuur

Lees meer

28e Scholierencross is groot succes

Apeldoorn, 19 maart - Vandaag vond op het middenterrein van het Sportpark Orderbos de 28e editie van de Scholierencross plaats. De omstandigheden waren perfect. Het was namelijk perfect loopweer, het parcours lag er perfect bij, de scholieren waren super enthousiast, de toeschouwers waren massaal aanwezig en de organisatie stond als een huis.

Het was een fantastische sfeer op het wedstrijdterrein en er werden geweldige prestaties geleverd. Op de parkeerplaats van AV’34 stond de Athletics Arena en op de atleitekbaan was ook een clinic gaande. Ook deze activiteiten trokken de nodige basisscholieren.

Dit alles was uiteraard niet mogelijk dankzij alle vrijwilligers die op vrijdag (opbouw) en zaterdag aanwezig waren. Ook bedanken wij graag onze sponsoren Runnersworld Apeldoorn en Rabobank.

Het schoolklassement met de bijbehorend Bas Verduijn Wisselbeker is dit jaar gewonnen door de Koningin Wilhelminaschool.

Schoolklassement 2016

Alle uitslagen zijn hieronder te vinden:
Uitslagen Meisjes groep 3
Uitslagen Meisjes groep 4
Uitslagen Meisjes groep 5
Uitslagen Meisjes groep 6
Uitslagen Meisjes groep 7
Uitslagen Meisjes groep 8
Uitslagen Jongens groep 3
Uitslagen Jongens groep 4
Uitslagen Jongens groep 5
Uitslagen Jongens groep 6
Uitslagen Jongens groep 7
Uitslagen Jongens groep 8

Heel veel foto’s zijn te vinden op www.scholierencross.nl.
En er zullen in de komende dagen nog vele foto’s volgen.

Lees meer