3e cross in Ede afgelast !!

De 3e cross die morgen zou plaatsvinden in Ede is zojuist afgelast. Je hoeft dus niet naar Ede en de inhaaldag wordt later bekend gemaakt.

Iedereen wordt natuurlijk wel in het orderbos verwacht, want de training zal wel doorgaan voor alle groepen.

Lees meer

AV ’34 On Tour – Kroondomeinen – Zondag 15 januari

A.s. zondag 15 janauri is er weer de AV ’34 On Tour door onze mooie Kroondomeinen.
Misschien zelf een witte editie dit jaar.

Het doel is om er een gezellige loop met alle lopers (hardlopers en Nordic Walkers) van AV ’34 van te maken.
Er zijn weer nieuwe routes uitgezet door onze prachtige Kroondomeinen. Na afloop zullen we weer verzamelen en herstellen in in Cafe de Hamer.

De uitgezette routes zijn ongeveer 8, 14, 18, 26 of 34 km.
Start en finish is vanaf de parkeerplaats aan de Wieselseweg.
Behalve de route van 34 km, deze start vanaf Cafe de Hamer.
Let op: de parkeergelegenheid aan de Wieselseweg is beperkt, dus kom zoveel mogelijk samen in de auto of pak de fiets!

Inschrijven graag via het inschrijfformulier:

8 km (start 10:00 uur) – Start bij P-plaats
14 km (start 10:00 uur) – Start bij P-plaats
18 km (start 9:30 uur) – Start bij P-plaats
26 km (start 9:00 uur) – Start bij P-plaats
34 km (start 8:30 uur) – Start bij Café de Hamer

Lees meer

Uitnodiging Nieuwjaarsbijeenkomst

champagne-knal-2015

Apeldoorn, 3 januari - Het bestuur van AV’34 nodigt u uit voor de :

 

NIEUWJAARSBIJEENKOMST
ZATERDAG 7 JANUARI 2017

van 10.00-12.00 uur
In het clubhuis van AV’34

Lees meer

Overlijden Bjorn Klomp

 • Apeldoorn 3 Januari - Woensdag avond kregen we het zeer droevige bericht dat op de zeer jonge leeftijd van slechts 38 jaar Bjorn Klomp aan een hartaanval is overleden. Bjorn, die ongeveer 5 jaar deel uit maakte van de lange afstand loopgroep, was een verdienstelijk loper.  

  Afgelopen maandag, 2e kerstdag, deed hij nog mee aan de Wim van Beek cross in Klarenbeek. Op facebook melde hij nog “met mijn hooligan (mijn moeder) onderweg naar Klarenbeek om om 11.10 de 10 km te lopen bij de Wim van Beek crossloop. Kijken hoe het nu met mijn conditie gesteld is”.  Hij eindigde als 38e in 43.48 en stond met een grote foto in de Stentor van dinsdag 27 december. Hij laat een dochtertje van 2 jaar en zijn vrouw, die in verwachting is van hun 2e kind, en veel  naaste familie achter.

   

  Wij wensen de familie veel kracht en sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

   

  Namens het bestuur van AV’34 en alle leden.

   Bjorn

Lees meer

Testloop Midwinter marathon

midwintermarathon-150

Apeldoorn, 29 December - De Apeldoornse Atletiekvereniging AV ‘34 organiseert in samenwerking met Runnersworld Apeldoorn op zondag 22 januari 2017 de Midwinter Testrun.
Parcours verkennen
Twee weken voor de Midwinter Marathon is er de mogelijkheid om gezamenlijk het parcours te gaan verkennen. De start is vanaf 09.00 uur bij Helicon Opleidingen aan de Loolaan 69 (school open vanaf 08.30 uur). De eerste start is om 09.00 uur met de lopers van de Asselronde in drie verschillende snelheidsgroepen (10km/h 11km/h en 12 km/h), daarna om 09.30 uur de lopers van de Mini-Marathon in vier groepen (8km/h, 9km/h, 10km/h en 11km/h) en de groep lopers van de Acht van Apeldoorn volgt om 10.00 uur in vier groepen ( langzamer dan 8km/h, 8km/h 9km/h en 10km/h). De deelnemers aan de Testrun lopen onder begeleiding van ervaren trainers van AV34./ AV Veluwe. Maximale groepsgrootte 50 personen. Na afloop is er in de kantine van Helicon Opleidingen gratis koffie, thee. Een bijdrage van € 2,- in de pot wordt gevraagd.

Lees meer

Oudejaarsloop in Loenen – vrijdag 30 december

Apeldoorn, 28 December - De gezamenlijke AV ’34 oudejaarsloop “Jan Derksen memorial”, wordt op vrijdag 30 december in de omgeving van Loenen gehouden. Café het Ruifje zal weer gebruikt worden als start- en herstelplaats. Je kunt je nu alvast verheugen op een goede herstelmaaltijd. Het Ruifje is vanaf 8:30 uur geopend om te verzamelen en spullen achter te laten.

De Koffietafel is van 11.30 tot 12.30 uur
De bijdrage per persoon is 3 euro, koffie voor de start is voor eigen rekening.

De routes en de starttijden zijn als volgt:
10 km: 10:45 uur
17 km: 10:00 uur
25 km: 9:20 uur

Adres eetcafé ’t Ruifje:
Eerbeekseweg 62, 7371 CJ Loenen

Aanmelden is niet nodig, wees op tijd en komt met velen!

Lees meer

Beginnerscursus Nordic Walking

nordic-walking-logo-2017

Apeldoorn, 27 december - U kunt zich weer aanmelden voor de nieuwe cursus die start op zaterdag 14 januari 2017, van 9.00 tot 10.15 uur. Deze nieuwe beginnerscursus Nordic Walking gaat van start op de atletiekbaan van AV’34 in het Orderbos. Een prachtig moment om na de kerststollen en oliebollen de draad weer op te pakken en fit het voorjaar in te gaan! Met anderen en onder professionele begeleiding krijgt u de kans een goede basis te leggen om deze prachtige betaalbare sport onder de knie te krijgen of te houden.

Lees meer

Afscheid Mijrie

Apeldoorn, 13 december - In Januari is het 10 jaar geleden dat Mijrie de G-atletiek bij AV’34 startte. Op 10 Januari geeft Mijrie haar laatste training, en neemt ze iets verdrietig maar voldaan over de mooie periode afscheid. Graag nodigen we je daarom uit voor een feest!

 • Datum : vrijdag 13 januari 2017
 • Tijd : 19:00 – 21:00
 • Locatie : clubhuis AV’34

Lees meer

2e competitiecross in Wageningen

Wageningen, 11 december - Gisteren werd in Wageningen de tweede competitiecross van het BVC-circuit gelopen. Namens AV’34 stonden er ruim 150 lopers aan de start. De omstandigheden waren perfect voor snelle tijd en die werden ook gelopen. Met een venijnige aankomst bergop werd de rangschikking bij meerdere categorieën pas vlak voor de finish duidelijk.
Onze atleten pakten zes overwinningen en nog 14 ereplaatsen in de top 3. Alle uitslagen zijn terug te vinden op https://www.bvccircuit.nl/bvc/uitslagen/wageningen_1617/

Lees meer

Eerste indoorwedstrijd junioren, senioren en masters

Apeldoorn, 9 december - Emiel Roobeek maakt de balans op na de eerste indoorwedstrijd : De kop is eraf! Voor veel atleten was 9 december het eerste moment van het winterseizoen om te testen wat het effect van alle noeste arbeid in de afgelopen periode op de prestaties zou zijn. De drukbezochte wedstrijd kende vooral veel deelname op de 60m en bij het kogelstoten. Daarnaast was er dit jaar ook een flinke delegatie 800m lopers neergestreken die allen hebben gestreden tot de laatste meter. Ondanks het krappe tijdschema is de wedstrijd voor de organisatie naar tevredenheid verlopen en heeft iedereen de kans gehad zich van zijn of haar beste kant te laten zien.

Het totaaloverzicht van de resultaten en de resultaten per onderdeel zijn hieronder terug te vinden.

uitslag 9-12 testwed omni totaal

uitslag 9-12 testwed omni

Lees meer

Flitswedstrijd Indoor voor Pupillen

9 december, Apeldoorn - Vanavond hebben 78 pupillen een vier- of vijfkamp afgewerkt in Omnisport. Een unieke belevenis in een zaal waar wij normaliter niet trainen. En de eerste wedstrijd sinds de clubkampioenschappen, dus menig PR werd verbroken.

Naast de 78 pupillen waren er ook 34 ouders/verzorger, junioren en trainers actief om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Heel veel dank voor alle hulp!

Alle uitslagen van deze flitswedstrijd zijn terug te vinden op: Uitslagen flitswedstrijd indoor pupillen 9 december 2016

Heel veel foto’s, gemaakt door Marco Diderik, vind je op onze fotopagina.

Lees meer

Uitslagen flitswedstrijd CD-Junioren

Apeldoorn, 2 december - “Ruim 80 CD-junioren hebben afgelopen vrijdag meegedaan aan de flitswedstrijd. Ze hadden allemaal een vijfkamp bestaande uit 60m, 60mH, 600 of 800m, ver en kogel. Door de goede bezetting van de wedstrijden werd het een strak programma, maar dat mocht de pret zeker niet drukken. Voor de 1e jaars D-junioren en een handvol nieuw gezichten was dit een mooie kans om onderdelen te oefenen in wedstrijdvorm, de rest kon zien hoe ze er op dit moment voorstaan. Al met al een zeer geslaagde avond!

Bij deze wil ik alle juryleden, vrijwilligers en trainers bedanken voor hun inzet.

Christiaan

De resultaten zijn terug te vinden onder lees meer.”

Lees meer

Indoor flitswedstrijd 9 december

omnisportdec2014

Apeldoorn, 5 december - Vrijdag 9 december vinden de jaarlijkse flitsindoorwedstrijden weer plaats voor de pupillen & AB-junioren, Senioren en Masters van AV’34. Het programma ziet er als volgt uit:

Pupillen
De wedstrijden voor de pupillen vinden plaats van 18.00 tot 20.00 uur.
De onderdelen zijn (onder voorbehoud):

 • Pupillen C/D: 40 meter sprint – verspringen – balstoten – 600 meter
 • Pupillen B: 40 meter sprint – verspringen – hoogspringen – kogelstoten – 600 meter
 • Pupillen A1: 60 meter sprint – verspringen – hoogspringen – kogelstoten – 600 meter
 • Pupillen A2: 60 meter sprint – verspringen – hoogspringen – kogelstoten – 600 meter

AB-junioren, Senioren en Masters
De wedstrijden voor de AB-junioren, Senioren en Masters vinden plaats van 20.00 tot 22.00 uur. Zij zullen deelnemen aan de 60, 200, 400 of 800 meter sprint, verspringen, hoogspringen, kogelstoten en de polsstok.

Lees meer

Baanbeheerder Paul Roobeek

Bij de Algemene Leden Vergadering van 24 november jongstleden, ben ik door Roel Visser geïntroduceerd als baanbeheerder. Omdat ik vanuit mijn taken als ex-WOC-lid en klusser vaak zie dat er niet zorgvuldig met het complex wordt omgegaan, heb ik op deze nieuwe functie aangedrongen.

Waar ik als baanbeheerder naar toe wil is dat baangebruikers:

 • Een ordentelijke baan aantreffen;
 • Materialen aantreffen op de juiste plaats, in de juiste ruimte;
 • Materialen na gebruik op de juiste plaats terugzetten;
 • De baan ordentelijk achterlaten;
 • Materiaalruimtes en baan afsluiten.

Kortom: laat het complex achter zoals je het hebt aangetroffen. Ik heb er legio voorbeelden van dat dit geen vanzelfsprekendheid is met frustraties en onnodige kosten als gevolg..

Lees meer

Warandeloop 2016

Tilburg, 26 november - Veel onze pupillen en junioren C/D hebben gisteren een geweldige dag beleefd bij de Warandeloop in Tilburg. ‘s Ochtends gezamenlijk met de bus vertrokken en rond 10:45 uur kwamen we aan op de wedstrijdlocatie. Na een goede warming-up en parcoursverkenning presteerde iedereen bijzonder goed. Het deelnemers veld was internationaal en ontzettend sterk, maar AV’34 was duidelijk aanwezig. Tess van Randtwijk pakte bij de Meisjes Junioren D 2e jaars de tweede plaats.
Na de individuele cross konden al onze atleten nog een keer lopen bij de estafettes en Sep de Jong, Kai Muijsers en Julius Prop wonnen zilver met z’n drieën tijdens deze 6 x 600 meter bij de pupillen A.
Op de terugweg hebben we met z’n allen nog lekker pannenkoeken gegeten. We kijken terug op een erg geslaagde en gezellige dag samen!

Alle uitslagen (incl. foto, video en certificaat) zijn terug te vinden op http://evenementen.uitslagen.nl/2016/warandeloop/.

Lees meer