Zwoele atletiek avond in Wageningen

monique-wageningen-2014

Wageningen, 18 juli - Afgelopen vrijdagavond 18 juli was er in Wageningen de achtste editie van het “Wagenings Loop-, Spring- en Smijtwerk”. Een instuifwedstrijd op de baan bij atletiekvereniging Pallas’67. Het was een prachtige avond onder lekkere zomerse omstandigheden: ruim 30 graden en windstil. Aan de start stonden ook een behoorlijk aantal atleten van AV’34. Monique Heijns verbeterde haar persoonlijk record op kogel naar 10,11 meter. De uitslagen van avondwedstrijd zijn hier terug te vinden.

Lees meer

D-juniorenweekend groot succes

d-weekend-2014-01-klein

Apeldoorn, 5 en 6 juli - Op 5 en 6 juli hebben de D-junioren een gezellig weekend gehad op onze baan. Hiervoor hebben de meisjes en jongens D-junioren en Wil la Rivière allemaal een stuk geschreven:

Op zaterdagmiddag rond twee uur kwamen de meisjes en jongens met ouders op de baan om tenten neer te zetten voor ons D-juniorenweekend. Voordat we daarmee konden beginnen, moesten we even wachten tot een flinke regenbui voorbij was, hoewel, sommigen waren in de regen begonnen met het opzetten van de tent, die konden echt niet langer wachten. Leuk om te zien hoe een atletiekbaan binnen een uur veranderd is in een camping.

Lees meer

Nordic Walking Best Practise

Apeldoorn, 8 juli - AV’34 uit Apeldoorn kreeg de nominatie Best Practice van de Provincie Gelderland voor hun afdeling Nordic Walking. Dit omdat de sportclub zo ingericht is dat voor ouderen en chronisch zieken het sporten laagdrempelig aangeboden wordt. Reden om te kijken hoe ze bij de afdeling Nordic Walking te werk gaan.

Lees meer

NK Junioren

Aaclogo1

Amsterdam, 4, 5 en 6 juli - Hidde Egbers maakte het volgende verslag van het NK Junioren op 4,5 en 6 juli bij AAC in Amsterdam: “Op vrijdag mochten de B-junioren de wedstrijden beginnen met het verspringen. Nout Wardenburg en c-junior Lauri Hulleman kwamen in actie. Lauri werd 7e met 6.21 en Nout 9e, bij hem wilde het helaas niet zo lukken. Matthieu van den Broeke (JJB) en Tony van Diepen (JJA) hadden de series van de 800 mtr voor de boeg en wisten zich te plaatsen voor de finale op zaterdag.

Lees meer

Zoals de ouden zongen, piepen de jongen in Stadskanaal

stadskanaal2014

Stadskanaal, 5 en 6 juli - Voor het derde achtereenvolgende jaar heeft de familie Wevers een weekendje Stadskanaal gedaan, met de meerkamp als hoofdactiviteit. Alma maakte hiervan het volgende verslag: ” ‘Stadskanaal’ staat garant voor een fijne meerkamp: een goede organisatie, een breed deelnemersveld (241 inschrijvingen!) en gezelligheid met een camping rondom de baan en een BBQ op de zaterdagavond. Daarbovenop werd het lekker zonnig en voor de voetbalminnaars was er zaterdagavond zelfs een “groot scherm”. Merel Wevers was één van de 24 2de jaars C-junioren. Deze deelnemers waren in 2 groepen gesplitst met een vergelijkbaar tijdschema. Er deden drie meisjes mee uit de landelijke top tien, waaronder de nummer 1 Marijke Esselink.

Lees meer

4e stedenwedstrijd pupillen in Doetinchem

Doetinchem, 6 juli - Gisteren hebben 120 pupillen van AV’34 deelgenomen aan de 4e stedenwedstrijd die in Doetinchem werd georganiseerd door AV Argo. De weersomstandigheden waren verre van ideaal, want de hele dag werd geteisterd door buien, maar dat mocht de pret niet drukken. De pupillen hadden gewoon veel plezier.
De uitslagen zijn inmiddels opgemaakt, maar een korte scan laat al zien dat er heel veel fouten in de uitslagen staan. Desondanks kun je de uitslagen bekijken op de website van AV Argo.

Ruim 350 foto’s, gemaakt door Bert Slijkhuis, Marieke Oostenenk en Sabine Buitenhuis, staan op onze fotosite.
Nog meer foto’s, gemaakt door Robbert Veltkamp, zijn te vinden op zijn picasa-pagina.
En we zagen een youtube-filmpje met veel van onze toppers erin.

De vier voorronde stedenwedstrijden zitten er nu op en wij hebben ons ruimschoots geplaatst voor de finale stedenwedstrijd op zaterdag 13 september. Deze finale zal op onze eigen accommodatie worden georganiseerd en wij willen graag dat alle pupillen deelnemen aan deze wedstrijd. Sta je nog niet ingeschreven? Doe dit dan z.s.m. via niels19@hotmail.com.

 

Lees meer

NK Teams bij AV Sprint in Breda

mareij-nkteams

Breda, 28 juni - Afgelopen zaterdag 28 juni was er bij Atletiek vereniging AV Sprint de NK Teams. Op de prachtige baan van AV Sprint streden 8 heren en 8 dames teams om de nationale titel. Nout Wardenburg deed als junior B mee tussen al het senioren geweld, en dat deed ie uitstekend! Op de 400m zette hij een mooie 50.36 neer, zelf was hij niet tevreden over zijn race, maar gezien het leeftijdverschil met de andere lopers een goede prestatie. Nout mocht ook bij de 4 x 100m starten als eerste loper, met een bliksem start wisselde Nout als eerste het stokje waar Paul Robbers het overnam. De volgende wissel verliep voor AV’34 jammer genoeg niet goed.. het stokje viel op de grond.

Marije van Hunensteijn liep de 100m in 11,79 en plaatste zich daarmee voor het WJK! Op de verschillende nummers was er winst voor de AV’34-ers; Paul (100m), Tony (800m), Jip (3000m) en Daan (speer). De mannen eindigde als 5de en de vrouwen als 6de.

Marcel Kremer mailde nog de volgende toevoeging: Marije verbeterde het clubrecord op de 100m bij zowel de meisjes A als de vrouwen senioren. Deze stond sinds vorig jaar al op haar naam met 11,86s. Paul Robers evenaarde het clubrecord van de mannen op de 100 meter met 10.59. Op de 200 meter verbeterde hij binnen enkele weken het record van 21.41 van Hans Vehof uit 1997 via 21.35 naar 21.22s. Hij kreeg net als Marije na afloop tijdens het ploegeten in de nieuwe serre van ons clubhuis de prijs voor beste prestatie van de dag.

Uitslagen via Live results.

Lees meer

3de Stedenwedstrijd C/D junioren

Apeldoorn, 28 juni - Afgelopen zaterdag was er de derde Stedenwedstrijd voor C/D junioren op onze eigen baan. Onder prima weersomstandigheden werkte de junioren het programma af. Naast alle AV’34-juryleden willen we de juryleden en hulpen van de andere deelnemende verenigingen bedanken (er werd probleemloos aan de verplichting voldaan om hulp te leveren), alsmede 2 masters die na hun training wat langer bleven om van de 80 horden er 20 aan de kant te zetten en de overige 60 te verplaatsen en op de correcte hoogte in te stellen. De uitslagen zijn onder lees meer terug te vinden.

Lees meer

Drakenbootfestival 2014

AV34-Drakenboot-2014

Apeldoorn, 30 juni - Gisteren hebben 34 leden namens AV’34, verdeeld over twee boten, deelgenomen aan de Drakenbootraces op het Kanaal. Uit (bijna) alle geledingen van onze vereniging zaten leden in de boten. Erg gezellig om zo met z’n allen samen een fantastische dag te beleven. Er werd ook nog zeer goed gepresteerd, want de teams werden 5e en 6e in het verenigingsklassement.

Erik Westra heeft, naast het peddelen, ook nog veel foto’s gemaakt en deze in een album geplaatst. De foto’s zijn op deze link te vinden.

Namens AV’34 wil ik ook graag de organisatie en alle vrijwilligers van het Drakenbootfestival bedanken voor de fantastische organisatie!

Lees meer

5 prachtige wedstrijden van de werp-3-kamp

discus

Zutphen, 20 juni - Via Paul Roobeek ontvingen we de einduitslag van de werp-3-kamp en het volgende verslag: “De 4e jaargang van het werp-3-kamp circuit is 20 juni afgesloten in Zutphen bij AV Hanzesport. In een serie van vijf wedstrijden bij vijf verenigingen maken werpers uit heel Nederland er een gezellige avond van en proberen en passant in de prijzen te vallen. Het hele gebeuren is te volgen via een eigen Facebook pagina. Daar zijn ook alle uitslagen per wedstrijd te vinden. De best geklasseerde AV’34-ers waren bij de mannen Arjan Kim (3e) en bij de vrouwen Alma Hollen (4e).” De einduitslag van de werp-3-kamp : Standenlijst WK3 circuit 2014

Lees meer

Spannende laatste competitiewedstrijd C/D junioren

Kampen, 21 juni - Wil la Rivière maakte het volgende verslag van de derde, laatste voorronde van de Competitiewedstrijd C/D-junioren in Kampen: “Na de tweede voorronde stonden de meisjes D van ploeg 1 op de twaalfde plaats. Slechts twaalf ploegen gaan door naar de Landelijke Finale die gehouden wordt op 13 september. Op de laatste training kregen de meisjes te horen dat Hanna haar pols had gebroken, een grote teleurstelling voor de meisjes. Dat werd puzzelen om de ploeg net zo sterk aan de derde voorronde te laten beginnen. Met goed meedenken van de meisjes stond er bijna net zo’n sterke ploeg zaterdag aan de start als in de tweede wedstrijd. De inzet van de meisjes was optimaal en er werden weer veel persoonlijke records gebroken. Met vierenvijftig punten meer en elf P.R.’s kwamen de meisjes toch maar op een achttiende plaats landelijk terecht in deze derde voorronde en zakten ze naar de veertiende plaats. Jammer, maar voor de meisjes zit er dit jaar geen Landelijke Finale in.”

Lees meer

Masters grijpen net naast finaleplaats

master-taart

Heiloo, 22 juni -De aanloop naar de tweede wedstrijd voor masters was er een met veel afzegging door blessures. De mannenploeg 1 moesten het doen zonder Cees Kraaijeveld en Gert Jan Liefers, in ploeg twee ontbraken Ruud van der Wal en Ed Smits. Trainer Ton Eijkenboom trok toch vol goede moed naar Heiloo en maakte het volgende verslag: “Voor Nederlandse begrippen moesten we een heel eind reizen voor onze 2e competitie wedstrijd in Heiloo, v.v. toch zo’n 252 km. We hadden 2 heren teams en 1 dames team in de competitie.

Ons dames team was nu compleet, maar in de 2 heren teams waren veel mutaties en toevallig juist in de afstanden 1500 m. en 5000 m. in het 1e team en op de 400 m– 800 m-1500m – 5000 m. in het 2e team hadden we geen enkele loper. Goede raad was duur, in het 1e Heren team liep Ad van Hooff nu de 1500 m. en Ron Eijkenboom de 5000 m. naast datgene waarvoor zij reeds opgesteld stonden.

Lees meer

2e flitswedstrijd pupillen

Apeldoorn, 21 juni - Vanochtend vond de 2e flitswedstrijd voor pupillen plaats op onze eigen accommodatie. Er deden 118 pupillen mee en ze werkten allemaal een driekamp af, waarin twee looponderdelen en één springonderdeel zat. Ondanks enkele levensgevaarlijke situaties is alles gelukkig goed verlopen. Mede dankzij veel hulp van juryleden, ouders en trainers.

Paul Roobeek heeft vanmiddag alweer alle resultaten verwerkt en mooi op een rijtje gezet. Onderstaand vind je deze resultaten:

Resultaten 2e flitswedstrijd 21 juni 2014

Lees meer

Open Gelders Overijsselse Kampioenschappen Meerkamp

Dronten, 14 en 15 juni - In het weekend van 14 en 15 juni waren er de Open Gelders Overijsselse Kampioenschappen Meerkamp van de C/D-junioren bij Flevo Delta in Dronten. Wil la Rivière, Renée Bohnsack en Verena van den Dikkenberg hebben een verslag gemaakt van deze wedstrijd:

Verslag van Wil la Rivière; Afgelopen weekend konden we weer genieten van de prestaties van onze D-junioren. Zes meisjes, Camilla en Kiara bij de tweedejaars en Sophia, Devon, Linde en Vera bij de eerstejaars, werkten een 6-kamp af en zorgden voor achtentwintig persoonlijke records.

Lees meer

Goede medaille oogst van Masters bij NK

arnout-nk2014

Utrecht, 14 en 15 juni - Trainer Ton Eijkenboom maakte het volgende verslag van een zeer geslaagd optreden van de Masters bij het NK : “Op het NK Masters 14 en 15 Juni op de mooie baan Maarschalkerweerd in Utrecht, lieten de Masters zien waarom ze hoge ogen gooien in de Master Competitie. 5 Vrouwen en 6 Mannen van AV ’34 namen deel aan dit Kampioenschap. Deze 11 Masters haalden een ongelooflijke oogst van 14 medailles!”

Lees meer