7e editie Asselse2mijl

(Foto Rob Voss - www.robvoss.nl)

Apeldoorn, 2 oktober - Wim van Beek maakte het volgende verslag : Onder bijna ideale loopomstandigheden werd jl. vrijdag 2 oktober de 7e editie van de Asselse2mijl gelopen. Honderden deelnemers wisten de loop in Apeldoorn aan de Asselsestraat te vinden. De ondernemers wisten er weer een sfeervol gebeuren van te maken.

De organisatie zette de kersverse Olympia ganger op de dames marathon en bewoonster van deze straat Andrea Deelstra in het zonnetje. En zij loste tevens het startschot bij de diverse loopafstanden.

Rob Voss Fotografie maakte de foto’s van de Asselse2mijl

Lees meer

Zondag 4 oktober – AV ’34 On Tour – Terlet

Thermiekbel

We weer met AV ’34 On Tour op 4 oktober. Dit keer maken we een vliegende start vanaf vliegveld Terlet!
Het doel is weer om met zoveel mogelijk AV ’34 leden te gaan lopen, dit kan natuurlijk zowel wandelend als hardlopend zijn.

NB. 4 oktober is natuurlijk werelddierendag. Daarnaast lopen we vlakbij een van de wildrijkste gebieden van Nederland. Daarom geven we een hele mooie prijs voor de loper in het leukste of gekste dierenkostuum.!

Aanmelden
We moeten tijdig het aantal deelnemers doorgeven zodat er voldoende koffie met Appelgebak klaarstaat.
Heb je je nog niet aangemeld, doe dat dan svp snel via het deelnameformulier.

Ook kunnen we alvast rekening houden met de samenstelling van de groepen.

Route-informatie
Dit keer lopen de routes door de bossen en zandverstuiving in de omgeving van Terlet.

Meer weten? Kijk onder Lees meer

Lees meer

Clubkampioenschappen vol zon en plezier

ck2015

Apeldoorn, 27 september - Prachtig weer, 50 enthousiaste vrijwilligers en een kleine 300 gemotiveerde atleten van mini pupil tot master 65+. Alle ingrediënten voor succesvolle clubkampioenschappen waren aanwezig en het werd dan ook een mooie sportieve dag die werd afgesloten met ruime aandacht voor het afscheid van Wil la Rivière en uiteraard de uitreiking van de fel begeerde medailles.

Ook vanuit de WOC iedereen hartelijk dank voor de inzet tijdens deze dag!
Uitslagen zijn te vinden via deze link
Prachtige foto’s zijn er gemaakt door Don Derkx

Jeroen Woudenberg

Lees meer

Dank aan alle vrijwilligers

 

Apeldoorn 28 September: We kunnen weer terugkijken op een geslaagde clubkampioenschap. Het weer zat mee en de atleten deden hun best om hun PR te verbeteren of zelfs clubkampioen te worden. Een groep die ook heel erg hun best deden waren de vele vrijwilligers , in de organisatie , achter de bar , in de keuken etc. Zonder deze vrijwilligers zijn deze evenementen niet mogelijk. Dankzij hun inzet werd deze dag een groot succes.

 

Als Bestuur vinden wij dat super !!!!

Vrijwilligers-bedankt

 

 

 

 

 

We hopen dat wij op jullie inzet kunnen blijven rekenen !

Namens het Bestuur.

 

 

Lees meer

Stedenfinale C/D-junioren een groot succes.

IMG_7889_klein

Doetinchem, 19 september - Wil la Rivière was met de junioren in Doetinchem en schreef het volgende verslag: Stedenfinale van de C/D-junioren op zaterdag 19 september in Doetinchem een groot succes. Jammer van die ene lange regenbui die ons ten deel viel, maar verder hadden we niet te klagen. Het regende namelijk vooral ook persoonlijke records. Die hadden we hard nodig, want we wilden toch wel graag weer die 1e plaats overall winnen en daar waren we niet zo zeker van. Dit kwam omdat een aantal meisjes en jongens geblesseerd of ziek waren en zich moesten afmelden en omdat we drie toppers moesten missen die in Zoetermeer aanwezig waren bij het N.K.-Meerkamp.
Voor de MD1 een 1e plaats, MD2 een 4e plaats, JD1 een 2e plaats en de JD2 een 3e plaats. Drie keer op het erepodium, een mooi resultaat. Die vierde plaats van de meisjes 2e jaars was ook knap, want de puntjes zijn door maar twee meisjes bij elkaar gesprokkeld.

Lees meer

Tijdschema Clubkampioenschappen

Apeldoorn, 23 september - Het wedstrijdsecretariaat heeft het tijdschema voor de Clubkampioenschappen op zondag 27 september opgemaakt. In tegenstelling tot de eerder verstrekte informatie is besloten om bij de Pupillen A1 en A2 het hoogspringen te vervangen door verspringen. De reden hiervoor is dat er anders te veel hoogspring groepen zijn en het programma daardoor te lang zou worden. Andere afwijking is dat de Werp3kamp een Werp4kamp is geworden. Op veler verzoek is het kogelstoten toe gevoegd.

Tijdschema Clubkampioenschappen 2015

We hopen op mooi weer en een sportieve wedstrijd waarbij weer vele records zullen sneuvelen maar waarbij het plezier voorop staat!

Lees meer

Danique de Haan pakt titel bij de nationale meerkamp kampioenschappen

danique-kampioen-2015-klein

Zoetermeer, 19 en 20 september - Hidde Egbers maakte het volgende verslag van de nationale kampioenschappen meerkamp : Afgelopen weekend werden de nationale kampioenschappen meerkamp voor D- en C-junioren gehouden bij Ilion, te Zoetermeer. Een erg leuke wedstrijd waar alle trainers en ouders nog op de baan mogen komen zonder dat een jurylid hen streng aankijkt en waarschuwingen uitdeelt. Namens AV’34 gingen er 3 atleten van start. Danique de Haan bij de meisjes C, Sophia Mulder bij de meisjes D en Jasper van Zaanen bij de jongens junioren D.

Lees meer

Afscheidsavond pupillen A2

Apeldoorn, 19 september - Het einde van het zomerseizoen nadert en dat betekent dat het weer de tijd is van afscheid nemen. Over 8 dagen vinden de clubkampioenschappen plaats en in de week daarna schuift iedereen weer een groep door. Dit betekent dat de pupillen A 2e jaars na 4 of 5 jaar pupil te zijn geweest doorgaan naar de junioren. En daar gaat ook een trainerswissel mee gepaard en dat betekent dat we trainers en pupillen na al deze jaren vol mooie momenten afscheid nemen. En dit hebben we gisteravond en vannacht uiteraard gedaan middels een heleboel gezelligheid. Bijna alle pupillen en heel veel trainers waren aanwezig en na een lekkere barbecue hebben we buiten verschillende spelletjes gespeeld. Vervolgens hebben in het clubhuis een heleboel kinderen opgetreden en was het feesten tijdens de disco. De avond werd afgesloten met een nachtspel in het donkere bos en lekker chillen bij het kampvuur. Na heel weinig slapen moest er vanochtend alleen wel weer hard getraind worden!

Wij, alle pupillentrainers, willen deze groep bedanken voor de heerlijke en mooie taart die wij gisteravond kregen. Maar wij willen jullie nog veel meer bedanken voor de gezellige, sportieve, succesvolle jaren die we samen hebben mogen beleven met ongelooflijk veel mooie hoogtepunten! Wij wensen jullie heel veel plezier en succes bij de junioren!

Een fotoreportage van gisteravond vind je op onze fotosite.
Een compilatiefilmpje van o.a. een aantal optredens vind je op onze youtube-account.

Lees meer

Competitiefinale D-junioren in Breda

finale-d-junioren-breda-2015-klein

Breda, 12 september - Wil la Rivière maakte het volgende verslag:  Competitiefinale D-junioren jongens op zaterdag 12 september in Breda bij AV Sprint. Yvette Zimmerman heeft prachtige foto’s gemaakt van de wedstrijd.

Om 8.15 vertrekken we vanaf de parkeerplaats van AV’34. Gelukkig zijn alle D-junioren van de ploeg aanwezig. Hoewel, compleet is de ploeg niet omdat Karma geblesseerd is en de jongens nu zonder Karma de punten moeten maken. De opdracht voor de jongens is: we gaan proberen om de beste wedstrijd van de drie voorrondes te evenaren of te verbeteren.

Bij een Landelijke Finale hoort een officiële opening, ditmaal door de wethouder van Breda. Daarna volgt een defilé van alle verenigingen die met vlag of banner over de baan wandelen en zich opstellen bij de hoogspringmatten. Het ziet er allemaal heel feestelijk en kleurrijk uit (zie de foto’s). Nu is het wachten op de start van het eerste onderdeel.

Lees meer

Informatie over de clubkampioenschappen

Apeldoorn, 15 september - Op zondag 27 september zijn er weer de clubkampioenschappen! Meer informatie over deze wedstrijd : Info CK 2015

Lees meer

Pupillen AV’34 weer kampioen!

fsw2015

Apeldoorn, 12 september - Vandaag vond onder mooie omstandigheden de finale van de stedenwedstrijden plaats op onze eigen baan. Samen met AV Gelre, AV De Liemers, AV Argo, AV Hanzesport en Nijmegen Atletiek werd gestreden op zes onderdelen. De gehele dag was het dan ook druk bij de verschillende locaties op de accommodaties en was er gezellig veel publiek aanwezig.

Rond 16:15 uur werden de prijzen uitgereikt per categorie. En wat bleek? AV’34 won in alle categorieën. Dit is een heel bijzondere prestatie. Alleen bij de Meisjes Pupillen C werd de eerste plaats wel gedeeld met AV De Liemers. Bij het bekend maken van het verenigingsklassement was er dan ook geen twijfel meer: AV’34 werd voor de 10e keer op rij kampioen! Een geweldige prestatie van onze jongste jeugd met ondersteuning van hun toptrainers.

Wij willen graag de organisatie, alle pupillen, hun trainers/ploegleiders, alle vrijwilligers en publiek bedanken voor een geweldige dag!

Alle uitslagen zijn terug te vinden op https://www.atletiek.nu/wedstrijd/chronoloog/1677/

Een aantal foto’s van de prijsuitreiking, gemaakt door Jaap-Jan Daverschot, zijn te vinden op deze link.

Lees meer

Finale stedenwedstrijd pupillen

running-pup

Apeldoorn, 7 september - Feronia van Riel van de WOC stuurde de volgende informatie door over de stedenwedstrijd: Aanstaande zaterdag is het voor de pupillen zover, de finale van de stedenwedstrijd.. En het vindt plaats op de baan van AV’34!! Spannend…… Wij ( de WOC) hebben er tot nu toe alles aan gedaan om er een geslaagde dag van te maken, maar juryleden blijven altijd weer een knelpunt. Mocht u als ouder/verzorger deze dag meekomen en denken, jeetje hoe kom ik die hele dag door….. kom ons dan gezellig even helpen, zo bent u betrokken bij het goed laten verlopen van een geslaagde finaledag van uw zoon/dochter, en hoeven de tot nu toe aangemelde juryleden zich niet in drieën te delen om en bij hoog en sprint en horden tegelijk te zijn ;-) Heeft u een uurtje over, meld u zich dan even op het wedstrijdsecretariaat, wij laten u zo in contact komen met de wedstrijdleider. Er is uiteraard altijd de mogelijkheid om naar de prestatie van uw kind te kijken.

vrijwilligers-gezocht Wij wensen alle pupillen alle succes van de wereld maar vooral heel veel plezier!!Tijdschema’s Finale SW Pup 2015

De groepsindeling vind je op de volgende link: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/chronoloog/1677/
Namens de WOC
Feronia van Riel

 

Lees meer

Trainingsweekend pupillen en junioren D 2015

Den Haag, 7 september - Afgelopen weekend zijn 114 pupillen en junioren D met 30 begeleiders naar Den Haag geweest voor hun trainingsweekend 2015. Vrijdagmiddag zijn we met twee touringcars vanaf AV’34 vertrokken. Rond 19:00 uur kwamen wij aan op de accommodatie van Haag Atletiek. Helaas regende het wel, maar dit weerhield ons er niet van om gelijk de ruim 40 tenten op te zetten. Een heel karwei, maar er blijf daarna voldoende tijd over om even een broodje knakworst te eten en daarna twee avondspellen te doen.
Zaterdagochtend waren heel veel kinderen alweer vroeg wakker. Na een goed ontbijt kwamen ook de pupillen van Haag Atletiek binnen voor de Dualmeet. Onderdelen bij de Dualmeet waren o.a. polsstokhoogspringen, 30 meter vliegend, een karretjesrace en fietsbandwerpen. Ondanks dat deze activiteit ook last had van regen, was het wel weer een gezellige bedoeling. En de Haag- en AV’34-pupillen hadden tussendoor natuurlijk ook weer genoeg bij te praten.
Na de Dualmeet klaarde het weer op en vanaf nu werd het echt lekker. We zijn direct naar het strand gegaan en bijna iedereen is deze middag ook in de zee geweest. Na een middag op het strand sloten we het middagprogramma af met een baantraining voor de pupillen en een duintraining voor de junioren.
Rond 18:00 uur stonden er allerlei ingrediënten klaar om zelf heerlijke wraps te maken. Iedereen vond dit heerlijk en leuk om te doen! Het avondprogramma bestond uit een groot aantal spellen, een onwijs gezellige disco en luisteren naar spannende verhalen bij het kampvuur.
Zondagochtend zijn we gestart met een leuke ochtendgymnastiek (spel met allerlei ochtendrituelen) en na het ontbijt hebben de pupillen in de duinen getraind en de junioren op de baan. In de middag is er nog een groep naar het strand geweest en de anderen hebben op de baan spellen gedaan. Om 16:00 uur was het helaas alweer tijd om terug te keren naar Apeldoorn waar wij om iets na 18:00 uur werden opgewacht door heel veel ouders, broertjes en zusjes!

Ook al hebben wij dit trainingsweekend voor de 5e keer georganiseerd, het is en blijft altijd weer spannend hoe zo’n weekend gaat verlopen. Door de grootte van de groep, de samenstelling, de weersomstandigheden etc. Maar het werd uiteindelijk gewoon weer een onvergetelijk weekend met teveel mooie, leuke, emotionele, bijzondere momenten! Alle kinderen, begeleiders, Haag Atletiek etc. willen wij ontzettend bedanken voor alle hulp, inzet en enthousiasme.

Een mooie fotoreportage bestaande uit bijna 700 foto’s vind je op onze fotosite.
Een sfeerfilmpje van het weekend kun je vinden op ons youtube-account.

 

Lees meer

Verslag van de recreanten ochtend loopgroep

olg f 3

Een verslag van “Een ochtend op de hei” met de recreanten ochtend loopgroep

“Ja, dit hoort er ook bij en is een prettige beloning voor een morgen “hard werken”.
Zoals gebruikelijk ging de Ochtend Loopgroep van onze vereniging op lokatie lopen.
In elk loopschema van 6 weken is één vrijdagmorgen gereserveerd om op een andere plek te gaan lopen dan de omgeving van de baan.
Na oa Kootwijkerveen, halte Assel, de Kroondomeinen en het Loo was het de beurt aan de omgeving van Hoog Buurloo/de schaapskooi.
Een heerlijk zonnetje, een goede looptemperatuur en een prachtige omgeving maakte de route van 10 km tot een uitermate prettige gebeuren.
De afwisseling tussen bospaden, hei, singlepaden en stuifzand zorgden ervoor dat er stevig moest worden afgezien. Er werd flink gezweet en een enkeling deed de cursus ”valtechniek” in de praktijk.
Met enige wetenswaardigheden van de omgeving en historie werd het een en ander omlijst.
Heb je een keer zin om ‘s ochtends mee te gaan dan ben je van harte welkom.
Info op de site onder: recreanten ochtend loopgroep en onder het daabij behorende loopschema.”

Kijk onder Lees meer voor de foto’s van deze ochtend

Lees meer