kLEEF Run Kroondomein Het Loo

Logo-kleef

Na succes opnieuw in koninklijk jasje in 2017

Apeldoorn, 5 mei - Dit voorjaar was het een uniek gezicht: honderden hardlopers renden enthousiast door de idyllische natuur van Kroondomein Het Loo. Dezemaand wordt de loop op veler verzoek opnieuw georganiseerd in deze prachtige setting – met uiteraard een belangrijk doel in het achterhoofd: stichting ‘kLeef.

Organisator Wim van Beek en zijn team kruipen opnieuw achter de tekentafel met de Koninklijke Houtvesterij. De route is nog even een verrassing, maar is gegarandeerd het wachten waard In de 2017 editie komen de vertrouwde afstanden van 1, 5 en 10 kilometer terug. Paar nieuwtjes: naast kinderen kunnen nu ook volwassenen zich inschrijven voor de kortste afstand. Dit speciaal voor de niet-geoefende of beperkte lopers die wél graag mee willen doen. Daarnaast heeft de 5 kilometer ook een extra start, namelijk voor nordic walking en wandelaars. Nieuw is dit jaar de 8 km loop in het kader van Canada 150 waarvoor vele evenementen worden georganiseerd door het Apeldoorn –Burlington Comité. Ten slotte lopen jongens en meisjes én mannen en vrouwen ditmaal gescheiden: zo hoopt de organisatie zo veel mogelijk mensen de ruimte te geven om prettig te lopen en genieten.

Maar het is niet puur de omgeving die het evenement bijzonder maakt. Naamgever Stichting ‘kLeef zet zich door onder andere een Apeldoorns inloophuis in voor patiënten, familie en naasten die met de afschuwelijke ziekte kanker te maken hebben (gehad). Vorig jaar hebben we gezien hoe die strijd en bijbehorende emoties mensen verenigt. Vrienden, familieleden en belangstellenden uit het hele land renden mee. En ook komend jaar hopen we door onze sportieve bezigheid en plezier een steentje bij te dragen aan deze belangrijke missie.

De organisatie kijkt er enorm naar uit en hoopt vertrouwde en nieuwe gezichten te zien op zaterdag 13 mei op het voorterrein van Paleis het Loo. Voor de vroege vogels: inschrijven via inschrijven.nl is al mogelijk. Naast inschrijfgeld voor de kinderen bedraagt (1 km €2, voor de 5 km €7,50 de Canada 150 loop 8 km € 8 en de 10 km €10). Het is het ook mogelijk om een extra donatie te doen aan Stichting ‘kLeef. De grote bus staat daarover klaar bij de “kLeef stand op het terrein van paleis Het Loo . Hopelijk tot in mei 2017 !

Sportieve groet,

De organisatie van de ‘kLeef Run (editie 2017 op 13 mei in het kroondomein)
Wim van Beek
AV ‘34
06.30069230