Recordoogst bij het WK Masters in Daegu door Tilly Jacobs

Apeldoorn, 23 Maart - Op 19 maart 2017 is het WK indoor voor masters in Daegu van start gegaan. Tilly Jacobs (master van AV’34) heeft Nederland mogen vertegenwoordigen op de 60 meter, de 200 meter en het verspringen.

60 meter

Na een recordtijd te hebben gelopen in de voorrondes, stond op 21 maart om 09.12 uur (Koreaanse tijd) de finale 60 meter sprint op het programma. Een echte sprinter houdt niet van vroeg opstaan, maar toch moest Tilly er al om 05.30 uur uit. Eenmaal aangekomen in de callroom bleek er een verkeerde startlijst te zijn. Commotie alom en uiteindelijk 45 minuten later gestart, maar Tilly liet zich echter niet gek maken en liep in een tijd van 9.04 seconden naar een nieuw Nederlands record! De eerste medaille was binnen: Brons.

Naamloos

200 meter (voorronde)

Op 21 maart stond ook de voorronde voor de 200 meter op het programma. Door de latere start op de 60 meter werd ook de medailleceremonie uitgesteld. En dus na het in ontvangst nemen van de medaille kon er direct worden ingelopen voor de 200 meter. In een tijd van 30.82 plaatste ze zich als vierde voor de finale.

Verspringen

Het verspringen vond plaats op een andere locatie dan waar er werd gesprint en dus in een drafje naar het verspringen want dat stond op dezelfde dag op de planning. Na behoorlijk wat blessureleed de afgelopen jaren was het verspringen vooraf gezien misschien wel de grootste uitdaging. Met een afstand van 4.29 meter wederom een nieuw Nederlands record en dit keer goed voor een zilveren medaille.

200 meter (finale)

Medaile

Na de lange dag van 21 maart was 22 maart een rustdag, maar op 23 maart stond toch echt de finale van 200 meter om 13.46 uur (Koreaanse tijd) gepland. In baan drie snelde Tilly naar een tijd van 30.36. Dit was wederom goed voor een Nederlands record en uiteindelijk een vierde plaats op het wereldkampioenschap.

De mastergroep is enorm trots om deze wereldtopper in haar midden te hebben. Bent u geïnspireerd geraakt door de succes van Tilly en wilt u zelf ook ervaren waarom wij zij enthousiast zijn om als master aan atletiek te doen? Kom dan eens met ons meetrainen op dinsdag of donderdag van 19.00 uur tot 20.30 uur of op zaterdag van 09.00 uur tot 10.30 uur.