Markies pakt indoor titel, Wardenburg verrast!

Nout-nkindoor2017-klein

Apeldoorn, 4 en 5 februari - Bas Markies heeft in het weekend van 4 en 5 februari zijn Nederlandse titel op de indoor meerkamp geprolongeerd. Markies wist uiteindelijk 5824 punten te scoren wat goed bleek te zijn voor een top 10 plek op de aller tijdenlijst!! Op de 60m horden (7.95) en het polshoogspringen maakte hij het verschil met zijn naaste concurrent Ingmar Vos. Een fantastische prestatie!
Nout Wardenburg, eerste jaars (neo)senior had geen hoge verwachtingen op een hoge klassering vanwege de grote namen in het deelnemersveld maar dat pakte anders uit. Hij verraste vriend en vijand door een goede meerkamp te draaien en op de afsluitende 1000m het brons binnen te slepen.

nkindoor2017-meerkamp-podium
Good old Adriaan Saman behoort inmiddels tot het interieur op de NK meerkamp maar moest helaas afmelden wegens ziekte. Volgens jaar is hij er vast weer bij.

bas-nkindoor2017-horden

Bij de vrouwen senioren was het de comeback van Melissa de Haan. Na een jaar afwezigheid binnen de baanatletiek door haar studie in Breda was de Haan terug en scoorde zij een persoonlijk puntenrecord. In het sterke deelnemersveld werd zij 5e. Persoonlijke records waren er op de 60m Horde, verspringen en kogelstoten.

Lars Woudenberg en Mitchell van den Brink waren vertegenwoordigd bij de A-junioren. Zij gingen goed van start op de 60m en behaalden beiden een persoonlijke record. In deze sterkte lichting werd Lars 12e en scoorde persoonlijke records op de 60m, kogelstoten, 60mH, polsgoog en de 1000m. Mitchell van den Brink werd 14e en scoorde persoonlijke records op de 60m, kogelstoten, 60m Horde en de 1000m.

Merel Wevers, Danielle Spek en Renee Bohnsack mochten bij de meisjes junioren A het beste van zichzelf laten zien en dat deden zij met verve. Merel werd 7e, Danielle Spek 9e en Renee Bohnsack 11e. Alle drie de dames scoorden een persoonlijk puntentotaal.
Dhanique van de Kruisweg moest helaas ook afmelden wegens ziekte. We gaan haar vast en zeker terug zien in het zomerseizoen.

Bij de meisjes junioren B kwam Danique de Haan goed uit de startblokken op de 60m Horde. Zij liep voor het eerst onder de 9 seconden (8.98 sec). Bij het verspringen ging het echter mis. Drie keer ongeldig en een goede klassering was verkeken. Nog in tranen geroerd ging de knop om bij de jonge meerkampster, ‘ ik zal ze wat laten zien met kogel!! ‘. En dat bleek. Ze scoorde nog een pr met kogel, hoogspringen en liep de afsluitende 800m volle bak. Dat karakter willen we graag zien bij atleten. Daar mag ze trots op zijn. Ploeggenote en nog C-juniore Sophia Mulder mocht meedoen bij de meisjes B om eens rond te neuzen in de andere categorie. Dat ging haar goed af. Sophia werd uiteindelijk 9e.

Auteur van dit bericht : Trainer Hidde Egbers

Nout-nkindoor2017